Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Domácí audio - retro :-)

o Navštíveno 2102x o
o 01.09.2014, 14:47 | Freerider
Jsem asi blbej,

ale mám následující zádrhel.

Dostal se mi do rukou Gramofon Tesla NC 500. Chtěli ho vyhodit, ale já si ho vzal s tím, že ho použiju do sestavy.

Na receiveru nemám phono vstup.
Samozřejmě, že gramofon nehraje - cinche, které má připájené jsem vrazil do vstupu receiveru,ale ani prd.

Jsem lama :oD

Díky.

o 01.09.2014, 15:10 | cezetko | Upraveno: 2014-09-01 15:12:13
potřebuješ předzesilovač.
[ Link ]

Nebo něco více profi, ale to už je otázka i dalších komponent, zda má smysl
o 01.09.2014, 18:56 | Pavel 528
bez phono vstupu to hrat nebude..o))

takze potrebujes nejaky predzesik jako dal cezetko a nebo jiny zesik se phono vstupem...o]]
o 01.09.2014, 21:55 | Zdeny60
Freer.
Nevěš hlavu, neprožil jsi tu zlatou dobu hifi, kdy vrcholem byl pořádný gramec, MM vložka a Transiwatt TW40:-) Jinak 500 nebyl vrchol produkce, ale za jistých předpokladů to desku LP přehraje slušně, avšak musíš mít ten phono preamp. Mrkni na stránky Pro-jectu, je toho kupamza pár švestek-

PS: kdybys chtěl něco fajnovějšího, prodávám svůj Trichord Diablo s NCPS za směšných 10.000Kč (PC byla 4,5x vyšší). Ten ti vydrží do....Zvuk překonává CD v kategorii 150.000Kč(samosebou s příslušným gramcem a vložkou).
o 03.09.2014, 20:08 | nocarret
Přesněji předzesilovač pro magnetodynamickou přenosku :-) taky jsem oprášil nedávno starý dobrý krámy a soustružim mejdny, pěkně vstávačka po dvaceti minutách otoči desku je to krásný :-)
o 03.09.2014, 20:56 | Freerider
Nevim jak je to mozny, ale vzal jsem gramo ke kamaradovi,prepajel signalove kabely,cele to vycistil.
Vecer jsem to zkusil a gramofon hraje pres CD vstup - sice jsem musel dat volume skoro na max. Pro vyzkouseni to stacilo, ale mam v planu k tomu koupit zesik s phono vstupem a rovnou si pripojim i kazetak :-D
o 03.09.2014, 21:48 | nocarret
jo to hrát bude, ale úplně nahouby ten předzesík upravuje krom síly signálu i jeho charakteristiku dle normy RIAA tušim :-)
o 03.09.2014, 21:56 | DaveF
jj desky jsou "nahrány" dle RIAA s potlačenými basy a zdůrazněnými výškami a ten předzesilovač to musí srovnat
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.34 sekund.