Navštíveno 2102x

Jsem asi blbej,
ale mám následující zádrhel.
Dostal se mi do rukou Gramofon Tesla NC 500. Chtěli ho vyhodit, ale já si ho vzal s tím, že ho použiju do sestavy.
Na receiveru nemám phono vstup.
Samozřejmě, že gramofon nehraje - cinche, které má připájené jsem vrazil do vstupu receiveru,ale ani prd.
Jsem lama :oD
Díky.

01.09.2014, 15:10 |
cezetko | Upraveno: 2014-09-01 15:12:13
potřebuješ předzesilovač.
[ Link ] Nebo něco více profi, ale to už je otázka i dalších komponent, zda má smysl
bez phono vstupu to hrat nebude..o))
takze potrebujes nejaky predzesik jako dal cezetko a nebo jiny zesik se phono vstupem...o]]
Freer.
Nevěš hlavu, neprožil jsi tu zlatou dobu hifi, kdy vrcholem byl pořádný gramec, MM vložka a Transiwatt TW40:-) Jinak 500 nebyl vrchol produkce, ale za jistých předpokladů to desku LP přehraje slušně, avšak musíš mít ten phono preamp. Mrkni na stránky Pro-jectu, je toho kupamza pár švestek-
PS: kdybys chtěl něco fajnovějšího, prodávám svůj Trichord Diablo s NCPS za směšných 10.000Kč (PC byla 4,5x vyšší). Ten ti vydrží do....Zvuk překonává CD v kategorii 150.000Kč(samosebou s příslušným gramcem a vložkou).
Přesněji předzesilovač pro magnetodynamickou přenosku :-) taky jsem oprášil nedávno starý dobrý krámy a soustružim mejdny, pěkně vstávačka po dvaceti minutách otoči desku je to krásný :-)
Nevim jak je to mozny, ale vzal jsem gramo ke kamaradovi,prepajel signalove kabely,cele to vycistil.
Vecer jsem to zkusil a gramofon hraje pres CD vstup - sice jsem musel dat volume skoro na max. Pro vyzkouseni to stacilo, ale mam v planu k tomu koupit zesik s phono vstupem a rovnou si pripojim i kazetak :-D
jo to hrát bude, ale úplně nahouby ten předzesík upravuje krom síly signálu i jeho charakteristiku dle normy RIAA tušim :-)

03.09.2014, 21:56 |
DaveF jj desky jsou "nahrány" dle RIAA s potlačenými basy a zdůrazněnými výškami a ten předzesilovač to musí srovnat