Navštíveno 2263x

30.08.2014, 20:01 |
Losky Zdar, máte nějaké zkušenosti s pouzdry na podvodní focení? Viděl jsem pouzdra asi za necelý litr, nějaká igelitová kapsa, značka asi Dicapac od Hamy. Mám to na kompakt, nehodlám kupovat speciální pouzdro za x tisíc, tak jestli tohle má smysl?
Myslím, že zrovna tuhle značku jsem používal na Lefkádě. Je to v podstatě pytlík na suchej zip, do kterýho dáš foťák. Kupodivu je to fakt vodotěsný. Co do kvality, tak je to vcelku v pohodě, pokud máš samozřejmě nějakej rozumnej foťák, dole je celkem tma (stačí kompakt, ale ne shit za trojku).
Co je nejvíc na hovno, je ovládání. Prostě na to nevidíš a nejde nic moc zmáčknout. Takže se připrav na to, že si to nastavíš radši někde na světle nad vodou a dole už jen mačkáš.
Přikládám ukázku.

Druhá...

31.08.2014, 12:17 |
Losky Mám Olympus XZ-10 a kupodivu na kompakt fotí docela dobře a displej je dotykový, tak místo spoustě stačí se dotknout displeje a vyfotí, pokud to bude fungovat přes ten igelit
Jako Mr.Scully. Ja jsem kupoval tenhle "pytlík" z Ebay asi za 3,-$ na zkoušku a vydrželo to kupodivu 2 dovolené. Výhoda je že to plave na hladině když se ti vysmekne, ale třeba u iP nefungoval dotykový display pod vodou.
No s dotykáčem bych byl taky skeptický. Nečekej, že pytlík bude přesně na displeji, já ho měl třeba dva centimetry od toho, takže i mačkání čudlíků bylo o vynaložení určitého fyzického úsilí :-)
Já měl original Dicapac (dokonce ho pořád mám), kopiím z ebay jsem moc nedůvěřoval :)

01.09.2014, 07:52 |
Losky Upřímně něčemu z Ebaye taky nevěřím, každopádně to může fungovat dobře
Ja tomu tedy taky nevěřil, ale za ty prachy jsem nad tim nepřemýšlel a ze zvědavosti koupil. Byl jsem mile překvapen, až na dotyk fungoval na 100%. Fotky jsou téměř shodné jako má Mr.Scully ;)

01.09.2014, 12:53 |
Losky Můžeš mi hodit nějaký odkaz na to co máš? Nevím jak tohle, ale prý jak je před objektivem ten igelit, tak to hází všelijaké odlesky. U toho dražšího je sklo.
Pytlik jsem vzal s nejakym total shitty kompektem do 30ti metru a kupodivu to fotak prezil:D ale fotky naprosto o nicem, pod vodu je potreba poradne zelezo.. Ja mam Sony RX100 + Ikelite housing a max spokojenost, jen se s tim poradne naucit:) ale kdyz bych volil znovu, tak uz bych sel asi do gopro a jen tocil..
Jen pro predstavu:) pytlik..

vs Sony + Ikelite.. Oboji bylo cca stejna hloubka, zadny kraval, ca 15m..

01.09.2014, 21:57 |
Losky GoPro je pěkný, ale drahý. Co ta čínská SJ4000? Stojí tak 2500 a voda ji taky nevadí
Já to pod vodou taky spíš řeším kamerkou a podvodním pouzdrem, třeba Sony Action Cam je kvalitativně srovnatelná s GoPro, stojí asi čtyřku, vylepšení pouzdro asi pětikilo a je to. Akorát na rozdíl od Martyna jsem nenarazil na žádnou želvu :-)

02.09.2014, 10:01 |
Losky Právě že na netu je plno chvály na SJ4000 a za malé peníze, tak mi to docela vrtá hlavou, ale nikoho neznám kdo ji má
Losky:
Díky za brouka, teď vrtá i mě hlavou :). Za 1600 na Ebayi + 200 nabíječka a držák do auta :).
A co jsem koukal na srovnání s gopro na youtube, tak vypadá SJ opravdu hodně dobře za ty prachy :). Ale co jsem koukal, tak už se dělá i fake týhle fake gopro :)
Tak GoPro je zřetelně předražená, jsou srovnatelný kamery za polovinu peněz, takže není důvod, proč by neměly být v pohodě, ta optika zdaleka tolik nestojí. U GoPro platíte za ten jejich marketing, sponzorují všechno možné.
Navíc mně osobně se sice GoPro 3 black líbí, ale GoPro obecně ujíždí do teplých barev a není tak ostrá... takže výsledek je subjektivně "hezký", ale ne tak reálný.

02.09.2014, 13:36 |
Losky Dneska to pořádně prolezu a pokud by do 10 dnů dorazila, tak bych ji asi vzal. Jinak starší typ je horší rozeznat fake, ale nový model má na sobě nápis SJ4000.Dost mě zajímá, jak z toho vypadají fotky

02.09.2014, 14:30 |
Losky

02.09.2014, 14:30 |
Losky

02.09.2014, 14:43 |
Losky

03.09.2014, 09:34 |
Losky Jak jsou datově náročný tyhle kamery?

04.09.2014, 20:39 |
Losky Nakonec jsem ji dnes objednal na Aukru a je to i se zárukou. Normálně bych si ji objednal z Číny sám, ale za týden jedeme na dovolenou, tak nebyla možnost, ale myslím, že cena je dobrá. Držák do auta atd si už objednám z Číny, tam to stojí pár korun. Takže to zkusím v moři, na motorce a případně ponechám v autě jako černou skříňku
[ Link ]

04.09.2014, 20:39 |
Losky Nakonec jsem ji dnes objednal na Aukru a je to i se zárukou. Normálně bych si ji objednal z Číny sám, ale za týden jedeme na dovolenou, tak nebyla možnost, ale myslím, že cena je dobrá. Držák do auta atd si už objednám z Číny, tam to stojí pár korun. Takže to zkusím v moři, na motorce a případně ponechám v autě jako černou skříňku
[ Link ]
To vazne vubec nevypada zle za ty koruny:)
Pro me hlavni otazka jak to bude fungovat v horsim svetle, resp. vetsi hloubce.. Az bude chvilka tak zkusim neco pohledat.

05.09.2014, 10:45 |
Losky Těžko říct, já jen šnorchlování a počítám, že vic jak 3m natáčet nebudu. Je to cca o 700 víc než kdybych to koupil sám, ale je to do 2 dnů doma a hlavně když se to podělá, reklamace tady v ČR. A kdyby to stálo za nic, tak za 1800 je hned pryč. Ale určitě ji pak nacpu do auta