Banalitka na půl hoďky práce:-)
Leštil sjem víko na vitage gramofonu (pro ty, kteří se o tuto krásnou techiku zajímají, jde o Sanyo TP1000,
[ Link ] ).
Koupil jsem o s dobitým víkem, kde navíc byly vylaptené ještě kroužky od nějakých sklenic či flašek s bůhvíčím.
Takže: víko jsem sundal, zevnitř vyplnil na míru uříznutým PST, aby se pod tlakem neprohýbalo. Pak jsem vzal vibrační brusku Bosch z marketu za si 100ATS )20 let starou:-), na ni míst glaspapíru nasadil vlněný plstěnec se syntetickou kostrou, vzal tempo jemné a pustil se do díla. Za 20 minut až půl hodiny bylo víko téměř jako nové. Říkám téměř, protože zůstaly ty vyleptané hlubší kroužky. Na ně jsem vzal tempo na staré laky, a opět bruska. Když toto zmizelo, vzal jsem Turtle wax leštěnku na auto a opět bruska.
Dnes je víko ve stavu nového, bez sebemenšího škrábanečku.
Žádný strach, nepotřebuješ žádnou speciální chemii ani nářadí, jen trochu času a trpělivosti. Nikam nic neposílej a pusť se zvesela do díla, za hodinku máš nový kryt.
PS: takto jsem renovoval v
krycí plexi na dvířkcáh několika vintage kaze´táků, na mobilech a vždy výsledek super 1A. Chce to jen čas a nebát se.