Navštíveno 1718x

25.08.2014, 12:53 |
wrkos Vzhledem k tomu že se zima nezadržitelně blíží, řeším výběr zimních pneu na Hyundai IX35. Můj favorit je Michelin Alpin A4 215/65 R16 98H ale nemám s nima osobní zkušenost a nevím jaké jsou v reálu. Co se týká ježdění, jezdím především po městě a okrskách, kde v zimě je většinou břečka a mokro. Sněhu u nás je málo, když napadne tak brzo sleze. Co byste doporučili ve výše uvedeném rozměru?
Conti jsou univerzálnější, lepší na vodě a suchu, a to i v době, kdy už by zimní na autě být ani neměly, Mišlénky zase dýl vydrží, jsou tvrdší, prakticky jediné co mi vydržely dvě sezóny, protože jezdím ostře.

26.08.2014, 12:44 |
wrkos A jaké ty Conti? Taky těch modelů je hodně.
Za mě rozumnej poměr cena/výkon je Vraník Green Diamond.
Na léto bych si protektor nekoupil, ale v zimě stejně 180+ nejezdím, je to levný a překvapivě výkoná pneumatika. Mám obuto již 3 rokem, vzorek docela špalky (10mm) ale je to měkkoučký a kde Michelinky 8mm klouzaly, Vraníci se drápali dál. Až je sjedu, kupuju je zas. Za 5200,- jsem měl obutý celý auto.
Samo né každej překousne protektor ale já na ně nedám dopustit.
Protektory jsem měl jednou na starým pětkovým bávu a to už fakt nikdy. Nešlo to nikdy pořádně dovyvážit, neustále to vibrovalo a když jsem to po dvou letech měnil za nové Dunlopy 3D, cestou do pneuservisu jsem na čtyřku hrabal a na nových se rozjel na jedničku jak na suchu, nebe a dudy. Ty Conti jsem myslel řadu TS830 / TS850.

27.08.2014, 22:22 |
wrkos Já taky protektorum moc nefandim. Raději standardní zimní pneu. Umí někdo Conti za lepší cenovku?