Navštíveno 2198x

24.08.2014, 20:56 |
hanx Jelikož už jsem zlomil hůl nad všemi dementy z parkovišť a vandalů, tak nechci platit ani halíř lakýrníkům a karosářům za opravy po již zmíněných "lidech".
Prosím poraďte, jakou barvu ve spreji koupit na Mazdu 323F BA v zelené metalíze. Slyšel jsem, že barva ve spreji se dá i nechat namíchat podle něčeho. Potřebuji co nejlevnější řešení, které trochu pomůže.
Potřebuji jen opticky schovat například tento poslední výtvor, pár hodin čerstvý, ale je toho na autě mnohem víc co bych si potřeboval takhle přestříknout jen aby to nebilo do očí.

Většina prodejen co prodává laky umí plnit i do plechovky... Nicméně před nějakým stříkáním doporučuju lak vyčistit (alespoň clay) a uvedená místa přeleštit... Při troše snahy to nebude ani poznat, že to místo je opravené (když bude dobře namíchaný odstín).
Já bych to jen vyleštil... Nikdy se mi s lakem nepodařilo dostat nějakých rozumných výsledků :)

24.08.2014, 21:18 |
hanx Jak a čím vyleštit?
a pokud barvu/lak - jak koupit přesný odstín?
Kolik se to vůbec pohybuje cenově?
barva ve speji cca 300,- a namichaji ti to podle origo kodu, ktery bude nekde na kastli, pripadne maji v PC databazi podle typa a r.v.
jo, a na metlu potrebujes jeste bezbarvy lak
V nove pace michaji i presny odstin podle vyblednuti atd...takze dostanes ve spreji presne co mas na aute..
hanx: já nejraději používám zde zatracované tempo :D
Jinak kdyby jsi byl línej, tak místní Komba umí dodat lak ve sprayi podle kódu poštou ;)
...coz je ti v tomhle pripade prakticky k hovnu, bo vetsi ochylku odstinu vytvoris samotnym zpusobem strikani.
hlavně sprejová barva po čase udělá nehezký rozpraskaný efekt... takže i tak na to domácí lakování je lepší pistole a kompresor

29.08.2014, 19:58 |
Komba i prd že barva ze spreje popraská nebo udělá ten efekt.Je to úplně stejně kvalitní jako když to stříkáš z pistole.
Tohle vypadá že by to chtělo jen rozleštit :) ale fotka možná klame.
Komba, no kdybych to několikrát neviděl a dokonce se mi to i nestalo, tak to tvrdit nebudu...

30.08.2014, 13:59 |
Komba Věřím ti,že se ti to stalo:) já zase říkám svůj názor.Stane se to často v případě,že barva je prošlá nebo pomrzlá nebo na vodní bázy.Pak se to taky stane,když se to blbě aplikuje a fláká se jedna vrstva za druhou bez časových odstupů,špatný podklad apod.