Už si nevím rady. Jde to od předního levého kola - jedná se o zvuk připomínající tření až dření, takový valivý hluk - evidentně souvisí s otáčení kola. Žádné praskání ani bouchání, nic takového Projevuje se to nejvíce při rejdu doprava, doleva také, ale podstatně méně. Při jízdě rovně nikoliv. Lhostejno, jakou jedu rychlostí a zda brzdím či nikoliv. Na autě jsou - nové přední tlumiče - pravý tekl a byly doskákané gumy při vnějším okraji (dělalo to před i po) - ložisko levého kola (dělo to před i po) - komplet nové přední brzdy - desky + kotouč (dělalo to před i po) - přední kola prohozena za zadní (dělá to i přesto)
Disky ani nic jiného není podřené (kdyby v rejdu docházelo ke kontaktu dvou věcí).
Napadá mě homokloub, ale ten by spíše praskal?
Nebo co rozvodovka? Jedná se o SUV, stálá 4x4 - ale na to by asi neměl vliv rejd?
Na krycí plech brzdového kotouče by asi taky neměl mít vliv rejd?
no já si přihnul štít na brzdě jednou nechtěně a dělao mi to jenom v rejdu, nebo sem to aspoň slyšel jenom v rejdu. Sem si pak v garáži s vyhozenym kvaltem točil kolem a pojížděl autem tam a zpět a poslouchal.
Když se teď dívám na to video, přijde mi to jako zvuk, když se "žvýká" guma. Když se ta žebra manžety vnějšího kloubu při rejdu přimknou k sobě a to tření vydává takový zvuk (2:19 min.). Je to možné? Teď to bohužel neověřím, tak jen teoretizuji...
Tak radost byla předčasná, vyřešit se nepodařilo .-(.
Zvláštní je, že když je venku mokro, tak to tento zvuk nevydává. Takže co se může takto ozývat od přední nápravy, souvisí s otáčením kol a při navlhnutí je zticha? Manžeta kloubu poloosy to není, to jsem vyloučil.
Tohle presne delalo kolegovi v praci a po laborovani jsme prisli na to ze to dela plastovej podbeh, kterej byl OK kdyz auto stalo, ale pri jizde se zdeformoval a dosahl na kolo.