To tě asi nepotěším, ale právě jsem řešil to samé, a objednával jsem kopmlet display s krycím sklem a tím rámečkem kolem telefonu.
Je evidentní, že by šlo vyměnit jen to prdlý sklo, ale nenašel jsem v ČR nikoho kdo by to uměl. Takže je třeba sklo rovnou i s displayem, a když už jsme to sháněl, tak jsem vzal i s tím rámečkem, protože se mi to tam nechtělo lepit. Origo díl mě vyšel z německa asi na 3200,-. Taky jsem docela čuměl...
Jo. Dá se sehnat levněji, ale v USA kde hrozí DPH, nebo se dá sehnat nějaká náhrada, což jsem nechtěl riskovat. Takže jsem vzal tohle [ Link ] z německa, objednáno v pondělí, dnes dovezlo PPL. Výměna je relativně jednoduchá, koukal jsem přitom na nějaký video na youtube, takže jsem přesně znal krok po kroku. Dalo by se sehnat sklo s displayem bez rámečku, což by vyšlo levněji, ale to se musí lepidlem pak lepit do stávajícího rámečku a navíc jsem to stejně nesehnal origo...
Co tak koukam, tak okolo 1700,- LCD vcetne dotykace. Je to cinskej telefon, takze to ze to nekdo koupi z Nemecka za 3200,- neznamena ze je to neco lepsiho. Beztak to je koupeny od cinana akorat s prirazkou ;)
Telefon je korejskej. Display je na tom telefonu to nejdůležitější a já nemám chuť testovat jak se to zrovna congovi povedlo, takže origo byla záruka kvality. Jestli se ti chce vlepovat sklo do toho rámečku, kup si ho bez něj a usetris, mě se tohle dělat nechtělo. A naposledy, nechtěl jsem čekat. V Číně máš buď free shipping na měsíc a nebo DHL na pár dní ale za $35. Takže takhle jsem uvažoval já, Vy si tam dejte třeba cernobilej ☺
at korea nebo cina... to je temer stejny... A i tak to je vsechno "made in china" :) Jinak to neznamena ze to musi byt spatne, kdyz je to z ciny. Dokazou udelat dobre a kvalitni veci. Jen ne vsichni.