Navštíveno 3813x

Klasická situace:
Na vratech cedule jako prase - pozor pes (takový to tady hlídám já :o)
Vrata zavřený. Za vraty skoro 70 kilová fila.
Najednou ve vratech nějakej podomní obchodník - nemá tam co dělat, zvonek je na vratech.
Výsledek: kvádro v hajzlu, škrábanec v obličeji, rozsypaný papíry a zmožděná ruka - stiskla, ale neprokousla...
Co teď?
nic, neřešil bych, přesně jak píšeš, nemá tam co dělat
bych ho ještě zažaloval, nemá na tvým pozemku co dělat.

20.08.2014, 09:30 |
Zdeny60 | Upraveno: 2014-08-20 09:33:34
Obecné ohrožení. Může z toho být pořádný průser. Pamatuj, že dobrý právník tohle smete ze stolu a nedej bože, kdyby tam byla újma na zdraví-vlastně vidí, že je - škrábanec - takže pes na kontrolu vzteklinynebo jiné nemoci, neschopnost (kosmetická újma na zdraví zenmožňující výkon profese), nervový šok atd... Spraví to nějaká pokuta, nějaký to soudní stání, nic tragického, ve výsledku tě to může přijít bratru na 50-100 litrů. V USA by z toho blo x krát tolik.
něco podobnýho bylo na SK nedávno
[ Link ] ale esli to odsere ten majitel psa tak je to fakt už postavený na palici.
Kadel
taky zalezi, jestli po nem ten pes sel az po tom, co te borec napadl

20.08.2014, 10:02 |
Dexter | Upraveno: 2014-08-20 10:02:49
přesně jako .mycTD. Když slušně řekneš že o nic nemáš zájem a aby odešel z tvého pozemku, bezdůvodně tě napadne. To je pak přece jasné, že pes svého páníčka bude bránit.
a jistě ti to někdo dosvědčí :-)
zamčeno nebylo?
já radši vždycky vrátka zamknu a klíč je zevnitř,
ale spíš kvůli dětem...
Nic, všechno bych zapřel. Pokud obchodníček nemá svědky, tak je to tvrzení proti tvrzení. Nasrat. V tomhle státě zatloukat, zatloukat, zatloukat.
Před cca 13lety, měl jsem Argentínskou dogu a byla v obchodě vzadu v kanclu ( za dveřmi ). Přišla maminka s malým klukem, ten nepozorovaně vlezl do kanclu a tam ho doga naštěstí "pouze" škrábla. Tenkrát jsme s tím měli dost hoňky, ale mamina byla naštěstí soudná a nic z toho nebylo. Museli jsme předložit očkovací průkaz.
Nejde o mě, je to u strýce. Zamknuto nebylo - od toho je tam ten pes :o)
Je zakázán podomní prodej, frajera nikdo neobjednával a hlavně - o něm se dozvěděl až bratránek, když slyšel řev - byl v hale a opravoval traktor.
Letěl se podívat co se děje a frajer se válel po zemi a Agáta ho držela za ruku. Bratránka poslechne na slovo, takže to zafungovalo.
Frajer, že něco blekotal o policajtech a soudu, ale byl vyhozen s tím, že tam neměl a nemá co dělat.
Pes agresívní není, hrají si s ním malý děti (i 2 letý), vychovaný je dobře, ale je to prostě strážce - k tomu je od štěněte veden.

20.08.2014, 11:14 |
Kamil pro jistotu bych nahlásil neoprávněné vniknutí na soukromý pozemek a je to
stryc by z toho nemel mit nic... za prve vlezl na cizi pozemek- nemel tam nic delat, teda pokud nebyl vyzvan?cedule oznacujici nebezpeci je ... nam se tehda stalo to ze k nam porad behal takovej ratlik, nas pes ceskej horskej- 55kg, my jsme porad majitele upozornovali ze k nam leze a ze nerucime za to jak dopadne az pes bude volne pobihat po dvore, naonec nas pes byl zavrenej ve voliere a ten ratlik mu strcil hlavu do voliery, dostal takoveho lepaka od naseho psa ze mu skalpoval kuzi od usi az po cumak, proste ji mel strzenou, tak samozrejme majitel ratla ze pujdem k soudu a my dobra ockovak samozrejmosti a pan majitele ratla prohral. nevim jestli to je postavene jinak ale problem by bejt nemoh a nemel...

20.08.2014, 14:29 |
Ravo | Upraveno: 2014-08-20 14:31:19
sorry za OT:
Tohle mi fakt hlava nebere, tihle lidi musí na to co dělají fakt mít náturu a úplně jiný způsob uvažovaní a vůbec veškerý mozkový funkce. Podomní prodej v obci zakázán, on se vysloveně "nasere" přes zavřený vrata s výstrahou na ceduli až do baráku a když je pak poprávu zpacifikován psem, tak ještě šermuje soudama a kdoví čím.
Podle mě je to ta největší morální spodina, která hřeší při svých "prodejích" na to že je důvěřivá důchodkyně nejen že nevyhodí a nezavolá na ně policajty, ale naopak jim skočí na lep a nechá se oškubat podpisem "výhodné" smlouvy. Paraziti na lidské slušnosti, které se jim samotným nedostává. Škoda že pes neskousl víc, doufám že si to bude pamatovat a poučí se z toho
ještě jednou sorry, tohle mě fakt pohnulo žlučí a musel jsem to napsat... :)

20.08.2014, 21:58 |
Rudi Jestli ho vyhodil a okamžitě tam někdo nepřijel to vyšetřovat, tak z toho bude houbelec, když si to celý vymyslel a zranění někde nahrál u sousedů :-)
A prodal teda strejdoj něco?
No měl ještě štěstí, že má jen 1 psa. To kdyby vlezl ke mně, kde mám 3, tak by po svých neodešel ani náhodou...

21.08.2014, 10:11 |
TROY ooo je :D takže se prodejci stáhnou do města tak budu mit co rušim
dostal dobře za vyučenou, zákon hovoří jasně, on ho porušil ve všech bodech
No zatím téměř žádný. Frajer se dostavil údajně se svým právním zástupcem s tím, že navrhuje vyrovnání se za zničené kvádro. Strýc mu navrhl, aby se odebrali do pr..ele a tím to prozatím skončilo.
Už týden je ticho, takže vyčkáváme, co bude.
Podle našeho právníka jistou šanci ovšem mají, ale říkal, že to půjde uhrát ve strýcův prospěch, kdyby něco.
Co je prokazatelný je kamerový záznam - bohužel kamera je na vratech zvenčí, takže nevidí, co se děje za vraty, nicméně dotyčný nemůže tvrdit, že má svědky :-)
Cedule o kamerovém systému je na vratech rovněž :-)
Strýc zvolil vyčkávací taktiku - je sezona, nemá čas se zabývat píč..vinama, jak řekl :-)
Ta kamera: Ma ji tam na cerno, nebo je registrovana? Pokud od toho nema papiry, tak jeste schyta pokutu a nahravka je u soudu nepouzitelna.
může říct, že se mu porouchalo auto a chtěl se zeptat na servis, o prodejci nebude řeč...
Stejne tam nema co chodit. Porouchany auto neni zadna krajni nouze.

28.08.2014, 22:20 |
AR tak ve výsledku to bude tvrzení proti tvrzení a skončí to nutností vyrovnání :(

29.08.2014, 04:57 |
maresk | Upraveno: 2014-08-29 04:58:16
porouchaný auto - s tím neuspěje ani náhodou, v dnešní "mobilní" době je to příliš průhledná lež.
Meritum věci je, že se prostě nikomu drze do dvora neleze, ale zazvoní/zabouchá se na vrata a slušně poprosí o pomoc/možnost zavolání na servis.
Freerider: držím palce, ať je klid, psice ho měla ještě protáhnout hnojem, aby měl pořádnou vzpomínku, kam nemá lozit :-D
AR: spíš myslím tvrzení proti tvrzení a chlapeček utře nos a zapamatuje si, že něco udělal blbě - tahá za kratší konec provazu, pokuta za podomní prodej není většinou malá (a pochybuju, že by se chlapec dokázal nějak právně bránit proti udělení pokuty obcí), neoprávněný vstup na pozemek, navíc pes ho napadl na SVÉM pozemku, nikoli na ulici. Myslím, že ví, že má smůlu, ale zkouší, zda nezastraší a strejda náááhodou nepustí nějakej ten peníz :-(
No, jak vidno, borec postupuje tou nejlogičtější cestou. Už kontaktoval právníka=nenechává to plavat, ale do věci s odhodláním zvítězit. Teď jde o to, kdo bude mít víc peněz - zdali strýc, nebo borec. Zatím je to plichta, ale borcovi jde -jak patrno - o princip.Bojím se, že bude mít lehce navrch.

29.08.2014, 07:42 |
AR maresk: tak buď žiješ v jiné republice a nebo jedeš podle jiných zákonů. Bohužel ani na tvém vlastním pozemku nemůže zranit tvůj pec cizího člověka pokud nejde prokazatelně o sebeobranu.
měl ho ten pes sežrat ...
taky jsem toho názoru, že tam nemá co lézt a když už byl tak drzej, tak má být rád za "jen" roztržený hadry a psovi se měl ještě omluvit, že ho vyrušil ...
Po lidsku,ne podle práva.
Strejdovi držím palce a prosím o informace,jak to bude dále postupovat.
Neskutečný je,jak borec,ač jednoznačně nezvaný má drzost něco chtít....
Kamerový systém je registrovaný - dělá mu to agentura společně s PCO - normoš legálně. Má kamerový systém, sledování ve strojích, navigace, váhu - všechno řešené přes jednu firmu, která se tím zabývá.
Ta kamera vidí jen před vrata - je tam paradoxně kvůli tomu, že když přijede někdo s náklaďákem a nebo traktorem a netrefí se před dědinou na cestu do areálu. Jezdí k němu vážit a nebo taky na čistírnu obilí. Když tam zajede a zazvoní, pustí ho a nebo ho navedou.
Co mi říkal bratránek, tak se to stane tak 2x do měsíce, ale nikdy nikdo z těch lidí, co přijeli a bylo zavřeno, nevlezl dovnitř, protože je tam výstraha s tím psem a zvonek. Buď zavolali a chlapi je navedli a nebo jim šli otevřít. Akorát nejdřív zavřít psa - to dělali vždy.
Není to však ofiko vstup do firmy - je to vstup do obytných prostor, za dědinou je udělaná 5 let nová cesta přímo do areálu.
U strýce určitě o prachy nejde, ale on není zrovna typ, který si nechá chcát na záda, takže to jen tak nenechá...
AR: to sice ano, ale důležitý aspekt pro posuzování celé situace je to, že se to stalo na soukromém pozemku, kde ten dotyčný neměl co dělat. Napadá mě, zda nešlo o sebeobranu psa, nikdo totiž neví, co se stalo, byl u toho jen ten pablb a pes, škrábanec v obličeji mi jako pejskařovi spíš připadá, že pes reagoval na agresi ze strany pablba (ať už verbální či fyzickou).
Taky jsem řešil před pár lety něco podobného, kretén měl kliku, že jsem byl zrovna na zahradě, přeci jen 3 belgický ovčáci byli pro toho kreténa velmi nebezpeční :-( dopadlo to pokousáním, policie to uzavřela tak, že kretén se dopustil "porušování práv k domu a bytu" či jak to definovali a tím to pro nás skončilo (samozřejmě jsme předkládali očkováky a další doklady).
jinak nevěřím tomu, že ten člověk, co se dostavil s pablbem ke strejdovi, byl právník, protože právník by chtěl šetření od policie, aby měl krytý záda (že mu klient nelže), o čemž by se strejda velmi rychle dozvěděl, navíc právník by pablba donutil jít k doktorovi na vyšetření té škráblé tváře a pohmožděné ruky a mával by tím strejdovi před obličejem :-)
můj osobní názor je, že se pablb domluvil s nějakým kamarádem, aby mu udělal právníka.