Navštíveno 3263x

18.08.2014, 12:14 |
Veider | Upraveno: 2014-08-18 12:18:17
Jehe navrat tyhle legendy jsem nejak prosvihnul:
[ Link ] a tady video :-)
[ Link ] 

18.08.2014, 12:24 |
Směty Ještě ji doma mám a syn s řádí. :o)
hezký

18.08.2014, 12:34 |
hawai přijde mi ale nějaká menší
hawai: Vid! Bych rekl ze je kratsi
Nepěkná náhražka.... originál je originál :)

18.08.2014, 16:11 |
AR ano je kratší, prý z důvodu že když na ní naložíš 10 děcek tak aby se neprohýbala jako původní ;) taky už nemá dvoumontážky, předělaná kabina atd...
Jedna z nejlepších věcí, co jsem kdy měl, ale jako radek - originál je originál. :)
Zrovna včera jsem ji koupil.
Tady zkouška tonáže

ještě by mohli dělat ty menší tranbusy (matesy) a liazky

18.08.2014, 20:47 |
AR tranbusy? nebyly to trambusy? ;)

19.08.2014, 07:39 |
AR ale že si nikdo nevzpomene na 815ku co byla pak vyráběna po tomhle ;)
AR: Protoze to byl hovno styl uz :-P
to jsem zvedavej, jak bude ta zkracena platforma* drzet stopu, az na tom pojedou ve dvou z kopce :-)
Zase to má ale mít nosnost až 100kg, to bych se svezl i já, kdybych nacpal prdel do korby :D
Origo jsem měl jako kluk, pomyslná nostalgická slza ukápla..... mezi náma, měla debilně vymyšlené jištění korby proti otevření, volant se ulomil snad po měsíci, co jsem ji měl, a na hovno se přenášela - ale byla to TATRA! Fungovala i místo kolobrndy, jedno koleno do korby, a odrážíme se....musel jsem korbu stisknout zároveň s kabinou, abych se nevyklopil :-)
Tahle náhražka má, zdá se, vychytanou většinu mušek své předchůdkyně, že je kratší tolik nevadí....hmmmmm.... super tip na vánoční dárek, jestli to mamka nezamítne :-)

19.08.2014, 14:37 |
hawai jen tak ze zvědavosti, nedělala se ta tatra i jako nějakej jeřáb nebo co to bylo? teď mě to tak napadlo že jsem to možná kdysi viděl. nebo si to s něčim pletu?

19.08.2014, 14:54 |
Jujk0 Ja si pamätám 815 UDS, teda nie úplne, myslím že rameno bolo lomené. Malo to 2 páky a nimi sa ovládalo bagrovanie...
ta puvodni oranzada byla z tvrdeho plastu a mela vepredu slabsi kola a vzadu tuplaky. Jako dneska si ji pamatuju , byla vypalena od slunicka, korba nalomena ale jezdila x let.
Máme doma klasickou 148-ku, 815 sklopku a bagr. Bohužel ty ramena jsou strašně křehký a ruply. Už jsem to opravoval a zase to nevydrželo. Nemáte někdo jen tu bagrovou část na prodej?

19.08.2014, 21:22 |
Losky vzpomínky na Tatru jsou super, měl jsem asi 3. Všechny postupem času bez kabiny, to už ani nevím proč:)

20.08.2014, 09:08 |
Conan Smutný je, že původní oranžová Tatra po mě ještě drží a jezdí na/s ní moje děti když jsou u babičky, kdežto současné nové náklaďáky od JENY a spol. se už rozpadaj...