Navštíveno 1932x

Hledám osobní dig. váhu,vyzná se tu někdo? Jakou značku zvolit,co funkce? U některých píší,že zvládnou i měření tuku,vody,svalu :-) lze tomu věřit? NEbo koukat po levnější čistě jen pro hmotnost? Nějaké postřehy,tipy?
Díky..
Tanita je dobrá značka pro takové to domácí vážení. Mají tuším modely ve všech možných cenových kategoriích. Včetně měření tuků apod.
Nicméně ty výsledky u těch domácích vah je třeba brát asi spíš orientačně. Bylo mi řečeno, že na přesnější měření tuků je třeba připravit si víc chechtáků než jen tác nebo dva :-)
Na Tanitu už také koukám.. Chtěl sem kolem 1500,- ale říkám si zda to má cenu!? Jestli nakonec nebude lepší váha v cenovce kolem 500,- a hodnoty mě ukáže stejné.. :-) Jak píšeš tác nebo dva nebude stačit,tak asi raději váhu pouze jen na hmotnost..
Tak podle mě neškodí mít tam ty tuky orientačně, minimálně třeba přírůstek/úbytek by to změřit mělo umět správně, když ten algoritmus je nějak daný. Mám doma Tanita UM-075 asi za tisícovku, je to v pohodě, akorát je nutný ji mít fakt přesně na rovné podlaze (se starou váhou jsem se mohl vážit na koberci, s touhle ne).

28.08.2014, 21:37 |
Losky Tohle jsme řešili pred měsícem. Začlo to Sencorem, pak jsme zacli vybírat Tanitu asi za 2500 a nakonec jsme koupili obyčejnou a myslím, že to vyjde na stejno. Hlavní je, že váží stejně ikdyž si tam člověk stoupne 2x

28.08.2014, 21:38 |
Losky
koupil jsm sencor sbs 2600 vazi presne bez nejakych hovadin kolem. Tuky nebo vodu nedokaze merit zadna domaci vaha je to kravina na tahani penez z lidi.
Mám Tanitu asi za 5k, ale kupoval jsem ji tak před 4 rokama.
Hmotnost samozřejmě měří v pohodě, ale ostatní funkce bych bral hodně s rezervou. Umí měřit tuky, váhu kostí atd., ale to je hodně orientační. Vzhledem k tomu, že jde o odpor těla, záleží na mnoha faktorech. Třeba stačí, abys čerstvě vylezl ze sprchy, máš mokrý nohy a hned je ten výsledek jiný. Oni i doporučují tyhle hodnoty měřit pokaždé za stejných podmínek - např. vždy hodinu po sprše těsně před spaním nebo po probuzení atd.
Kdybys chtěl měřit tuky, kup si kaliper, který je mnohem přesnější a stojí cca 2 stovky? Tak nějak...

29.08.2014, 12:45 |
prohifi.cz | Upraveno: 2014-08-29 12:45:45
Zajímavé může být i něco takového s přenosem dat na mobil, takže aspoň vidíš, jakou má Tvoje hmotnost tendenci :-)
[ Link ] [ Link ]

29.08.2014, 13:17 |
Losky Nevím, ale tyhle vymoženosti na mobila mi přijdou už těžce ujetý:( Je to zajímavost, ale připadá mi, že si za chvíli bez přiblblého iPhonu či droida neutřeme ani prdel... Už takhle třetina národa chodí a čumí jak magoři pořád do mobilu
Mně to přijde celkem užitečný. Když někdo sportuje a chce přibrat nebo naopak shodit nějaké to kilo, může to být super motivace, když vidí, že se něco děje. Když vidíš třeba vytoužený sestupný graf, umí to hodně dobře namotivovat.
Pokud je to na to se jednou za 2 měsíce zvážit, pak je to samozřejmě vymoženost k ničemu :-) Ale tak to asi obecně i váha. Když se člověk cítí fajn, proč se vážit? :-)