Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Stavba domu - doporučení

o Navštíveno 1769x o
o 12.08.2014, 19:22 | oranger
Tak jsem se do toho pustil taky, vím, že tady stavělo spousta lidí kolem Prahy tak určitě bude spousta zkušeností (i negativních) s firmama. Pokud se podělíte o reference, klidně i po mailu, budu moc rád. Jako stavební lama ocením i jakékoliv jiné rady související se stavbou.

Zatím poptávám snad úplně všechno, dodavatele stavebnin, střechu, okna, dveře, topení (podlahovka+elektrokotel+soláry), rekuperaci, elektro, podlahy

a pomalinku začínám střízlivět a škrtat věci na kterých se bude šetřit.

o 12.08.2014, 21:12 | thepyroman
jsem ve fazi kdy mame hotovou desku a pristi tyden snad zaciname stavet, co se tyce firem tak si vse hlidej co se da a kdyz ti udelaji nabidku snaz se je stahnout nikdy neber prvni nabidku, zadaval sem poptavku na desku a pohybovalo se to v rozmezi 250-600 tisic kc..:)
o 12.08.2014, 22:57 | oranger
Jo díky, já bych do dvou týdnů měl kopnout do země a přijde mi, že bych potřeboval tak ještě 3 měsíce času abych to všechno rozmyslel :)

o 12.08.2014, 23:33 | Ladic
no jen tak pro zajimavost bych zkusil misto podlahovka +elektrokotel+solary variantu podlahovka+tepelnýčerpadlo a to prostě vyjde líp :)
o 12.08.2014, 23:40 | oranger
To je otázka, zatím mě o tom nikdo moc nepřesvědčil. Návratnost vychází 10let, ale rád se nechám vyvézt z omylu.
Nicméně tepelné čerpadlo je v plánu někdy v budoucnu, kvůli tomu dělám vodní podlahovku, abych někdy v budoucnu mohl elektrokotel nahradit TČ.
o 13.08.2014, 00:33 | Freerider
Koukal jsem diky postu o stropu na fotky. My davali strop v cervnu nebo cervenci. Zdili jsme to pouze o vikendech a v cervnu jsme davali strop. Pod strechou to bylo v srpnu. Okna v zari, pres zimu instalace uvnitr. Na jare uz jsme jeli omitky. Jde to rychle :-D
o 13.08.2014, 00:38 | Freerider
Jsem se do toho zamotal :-D Do zeme jsme kopli 28. brezna.
S tim topenim - ja platil za plyn 26 tisic za rok s tim, ze jsem nemel polystyren, dvere v patre a radiatory v patre. Kvuli maly jelo topeni porad. letos byla mirna zima, projel jsem v plynu 13 tisic (uz zatepleno a vse jak ma byt). Jedu pres plyn i TUV.
Samozrejme - otazka dostupnosti plynu kvuki situaci na vychode me trochu trapi, nicmene na FVE a elektrokotel mam prichystano. Ale pokud by plyn byl na cenove urovni soucasnosti, mohlo by mi vymysleni nejakych alternativ poskrabat zada az dolu :-)
o 13.08.2014, 00:42 | Freerider
Ytong Lambda,10 cm polys, 15 cm podlahovy polys, trojskla, jen 3 stresaky a vsechna velka okna na jih a zapad.
Jeste chci postavit krb a zasklit terasu (posuvny system) a bude to myslim v klidu.
Dum ma 147 m2 zastavenou plochu, podkrovi 332 cm vaty.
Jinak klasika standardni provedeni. Nic nizkoenergetickyho jsem po peripetiich s CHKO neresil :-)
o 13.08.2014, 07:27 | Only_One
Já bych ti hlavně doporučil mít opravdu kvalitní stavební dozor a realizační dokumentaci stavby, podle které se skutečně dá dům postavit.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3594 sekund.