Navštíveno 3381x

07.08.2014, 22:54 |
hawai Poradíte někdo, jestli existuje nějaké levné, a přesto funkčí řešení kamer do domu. Měl bych představu cca 5 kamer rozmístěných po domě a garážích, abych se mohl dálkově přes internet na kamery připojit a podívat se co se doma děje, a aby to umělo nahrávat záznam např. za posledních 24 hod. buď s úložištěm někde online, nebo aby to mělo třeba něco jako hdd nebo kartu jako je v autokamerách, kde se záznam automaticky přemazává novým.
Kamarád mi totiž nedávno povídal, že zas nějakej jeho jinej kamarád si něco podobnýho pořídil a prej to zas nestálo tak moc, prej snad do 5tis. tak mě zajímá jestli to je reálný nebo ne.
Myslíš 5t za jednu kameru nebo za všechny? Kolem 5t/ks začínají použitelné kamery. Nahrávat buď na NVR s diskem nebo na paměťové karty, ale to musí podporovat kamera. V každém případě za 5 kamer + nějaké záznamové zařízení to nebude zrovna málo peněz.
Pokud to chceš nahrávat, tak si dej pozor, co vše bude kamera zabírat.
Docela v pohodě se to dá řešit přes ebay IP kamerama, já to teď takto řešil u sebe a docela spokojenost. Kamera v HD cca do 1500,- Kč za kus, k tomu pak NVR ktere ma bud 4 a nebo 8 pozic na nahrávání - necelý 1000,- a k tomu pak externí disk. V pohodě jde vše sledovat přes telefon, případně přímo na tom NVR, které se dá propojit s TV, nebo externí monitor.
jinak funguju zatím na dvou kamerách cca 3 měsíce a naprosto v pohodě, navíc i kamery viz link má dobrý noční přísvit, mám ji v garáži a funguje perfektně...
odkaz na kameru -
[ Link ] odkaz na NVR -
[ Link ]
jak píše jednak P.E.T.R a druhak johanik, do 5 se nevejdeš s tím co chceš ani náhodou, leda podrukou bo si to seženeš v noci :-D
Realně od 10 do 15 už ano, pak samo i více... Záleží taky, zda kabelové nebo bezdrátové, takže + kabeláž a drobnosti a ono to naskáče, případně ty pamětové karty nebo HDD. Net připojení doma musíš mít pevnou IP adresu přidělenou, aby ses na to zvenku dostal - přes mobil. Pokud máš nějaký prostor, který by vykrývalo více kamer, 2-3, tak bych dal jednu otočnou a ušetříš, ale ani tak do 5 tis asi ne...

08.08.2014, 12:36 |
hawai Dík za info. No podle toho co sem dal johanik by se to asi dalo zvládnout a i bych se měl v pohodě vejít do tý ceny. nebo se pletu a je v tom nějaký háček? vim že to asi nebude žádnej top, ale fungovat by to mohlo, ne?
U toho co jsem sem dal ja neni ani potreba mit pevnou IP a světe div se, vše funguje i zvenčí. Je fakt, že třeba přes browser od jinud se tomu moc nechce, ale aplikace pro Iphone, případně droida funguje dokonale. Neni to sice TOP, ale funguje to fakt dobře
5x 1.500, NVR 1.000, HDD 1.000, kabely a montážní materiál 500?, to mi 5.000 nedává ani náhodou...
No cenově do 5000 včetně všech kamer a všeho fakt těžko :)

08.08.2014, 14:45 |
hawai teď něco dělám a nemám moc čas to studovat, ale jen v rychlosti jsem našel tohle:
[ Link ] a
[ Link ] na první pohled mi to přejde vesměs to samý, ne?
To cos nasel je analog, maly rozliseni a mam dojem, ze stejne budes muset dokoupit HDD...
Vyhozeny penize.

08.08.2014, 17:16 |
Duri Dneska mi dorazila tato a jsem překvapenej v dobrým slova smyslu...10dní od objednání...a vše OK...až je to nějaké podezřelé :D
[ Link ]

08.08.2014, 20:55 |
H03 Duri, dá se ta tvá kamera připevnit i na strop nebo jenom na zeď? Něco takového sháním. Díky.

08.08.2014, 21:12 |
Duri H03: zitra mrknu ale myslim si ze jen na zed
Mame na firme DVR pro 8 kamer. Kamery maji nejaky chipset od Sony. Rozluseni 700TVL. Infra, motion capture, vzdaleny pristup, pristup pres android s iphone atd. Vyslo to na cca 8t.Kc. Funguji jiz dva roky.Vse lowend made in china.