Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Výběr bezzrcadlovky

o Navštíveno 2810x o
o 06.08.2014, 20:44 | wrkos
Chtěl bych si koupit bezzrcadlovku. Mám dva favority:
Samsung NX 300 [ Link ]
Olympus S-PL5 [ Link ]

Chci to na univerzální focení, občas nějaké video. Zrcadlovku jsem prodal protože se mi s ní nechtělo tahat. Proto ji chci nahradit necim menším.
Cenové vychází zhruba nastejno. Samsung má lepší výbavu typu wifi atd. Olympia má zase za stejnou cenu dva objektivy.
Zkuste poradit co z těchto dvou je lepší volba případně jestli se dá za 12tisíc koupit něco lepšího.

o 06.08.2014, 21:00 | TROY
:) osobně ani jedno ;) - Panasonica mám a slast a kdyby něco tak nasaj spíš Olympus
o 06.08.2014, 21:28 | wrkos
Panasonic je co jsem se díval už dražší.
o 06.08.2014, 22:39 | Mr.Scully
Osobně bych nešel ani do jedné z těchto dvou značek.

Když jsem měl vloni na podzim krátké zatmění a sháněl bezzrcadlovku, tak mi z toho vypadávala Sony...
o 07.08.2014, 06:06 | Kamil
Vybíral-li bych malý foťák, tak bych skončil pravděpodobně u Fuji X100s, ale to je pro tebe cenově mimo. Z malých bezzrcadlovek pak asi Sony. Ty lepší od Olympusu a Panasonicu jsou už dost velký, takže to bys stejně nechtěl.
o 07.08.2014, 07:34 | wrkos
A který od Sony? Jsem četl ze mají dobré fotaky ale nedostatek dobrých objektivu.
o 07.08.2014, 08:41 | tommas
Jsem Olympus positive, takže za mě E-PL5. Seťák je obstojnej, 40-150 jsem nedávno zkoušel v zoo a spokojenost. Za světla i docela fajn na portréty a děti.
Samsung jsem v ruce měl a nepochopil jsem to, stejně jako ovládání Androidu. Jsem konzervativec a věci typu wifi jsou pro mě totálně "useless."
o 07.08.2014, 09:26 | wrkos
Ta wifi je fajn. To mě láká. Pošleš fotky do founu a hned je můžeš zálohovat. Ale mám u Samsungu strach z toho rozlišení. Přeci jen 20Mpx může být dost.
o 07.08.2014, 11:52 | Mr.Scully
Sony má těch modelů dost, ale některé byly myslím chybové (třeba NEX-5N). Vloni jsem koukal nejvíc na NEX-5R a o něco menší NEX-3N. Fotky z toho lezly asi relativně nejlepší. Pokud jde o video, tak to měl lepší Panasonic (GF5 myslím).

Foťák od Samsungu je něco jako lednička od Hyundai. Bude to fungovat solidně, bude to mít vychytaný fíčury, ale na některé lepší značky to prostě nikdy mít nebude.
o 07.08.2014, 15:06 | wrkos
Solidne vychazi Sony A 6000 ale uz je mimo rozpocet.
o 07.08.2014, 21:43 | hanx | Upraveno: 2014-08-07 21:56:35
Včera jsem si pořídil NEX 5R a spokojenost... Nemyslím si, že by byla nějaká lepší. Laboroval jsem nad tím celkem dlouho.

EDIT: trochu to rozvedu...

Není důvod si vybírat micro 4/3 senzor, tím pádem zbývají pouze:

Samsung NX 300
Sony NEX (aktuální je 5T)
Fujifilm X-M1
Canon EOS M

Vyřazovací metoda Rovnou pryč:
Canon EOS M - je nejhorší
Fujifilm - má pouze kontrastní autofokus

NEX má oproti samsungu: jemnější displej, o fous lepší senzor (lepší ISO, lepší kvalita - vše o trochu), rychlejší burst, rychlejší seťák v základu, dají se nahrávat celkem fajn aplikace

Nevím jak je to se skly u samsungu, ale Sony má fajn objektivy k výběru a některé i za dobrý ceny.

Sice jsem nad tím dumal hodně dlouho, ale v podstatě nebylo co řešit.

o 07.08.2014, 23:55 | Mr.Scully
Jo, uvažoval jsem úplně stejně jako hanx. (Nakonec jsem sice vzal pokročilý kompakt, ale u bezzrcadlovek je tahle hanxova dedukce asi správná).
o 08.08.2014, 09:55 | hanx | Upraveno: 2014-08-08 10:06:29
Ještě dodám, že jsem přecházel ze zrcadlovky, když jsem se několikrát přistihl, že si jí na výlet neberu kvůli lenosti s sebou všechno tahat (4 skla a větší brašna). A když jsem si už někam zrcadlovku bral, většinou jsem stejně nosil jenom pevnou padesátku.

U Sony teď zkusím manuální objektivy, ty jsem si vždycky chtěl pořádně vyzkoušet. Pokud tomu nepropadnu, našetřím si na 35/1.8, případně na sigmu 30/2.8 a budu spokojen. Možná vezmu i sigmu 19/2.8 protože za tu cenu je to must-have na NEXe.

A časem nějaký tele, protože občas fotím koňské závody.

EDIT: Tak do 14ti dnů mi přijde z prdele na otestování manuální 35/1.7 CCTV (Googluj Fujian CCTV lens) a do té doby si pořídím i nějakého M42 Heliose, takže jestli chceš, poreferuju :-)

Byl by hřích manuální objektivy s NEXem nevyzkoušet, když to má přímo k tomu vybízející funkce. Jen by to chtělo ještě OLED hledáček, nebo rovnou NEX-6 který ho má vestavěný. Ale tolik peněz nemám :)
o 09.08.2014, 03:57 | tommas
hanx: hezka hracka, ale zadani znelo 12K, tady se dostavame k nasobkum tyhle sumy ;-)
o 09.08.2014, 09:34 | hanx
Nex 5t novy stoji se setakem 13,5 coz se opravdu vyplati priplatit. A bazarovej v zaruce vyjde pod 12 s prehledem.

Sigmy stoji pro samsung i sony stejne, sony skla jsou cenove o kousek levnejsi.

Ten olympus bych za cenu objektivu navic nebral ani tak, protoze by byl kvuli senzoru nepouzitelnej pri horsim svetle.
o 10.08.2014, 23:00 | wrkos
Hanx : díky za doporučení a vysvětlení pro a proti. Každopádně s tou zrcadlovkou jsem byl na tom úplně stejně, proto chci něco menšího co se kvalitou blíží zrcadlovce. Zatím tedy vyhrává dle doporučení Sony NEX 5. Našel jsem teď inzerát na NEX 6 za relativně solidní peníze. Je mezi 5kou a 6kou velký rozdíl?
o 11.08.2014, 07:25 | hanx
Zabudovany hledacek je jeden z nejvetsich plus. Pri ostrem slunci obrovska vyhoda. Potom zabudovany blesk, PASM kolecko venki (5 ho ma v menu), AEL tlacitko separatne (5 pouze po namacknuti spouste). Myslim, ze 6 nema touchscreen.
o 11.08.2014, 10:50 | AllInOne
Já mel za to, že bezzrcadlovkou se myslí kompakt...
A co třeba Canoňáckej G15, G16?

Nechci vyklápěcí display!
o 11.08.2014, 11:53 | tommas
AllInOne: bezzrcadlovka, kompakt s výměnnými objektivy, systémový kompakt = jedna a tatáž věc.
o 11.08.2014, 14:11 | wrkos
A ještě jsem našel Sony Alpha 5000. Ta se dá pořídit i s objektivem pod 10tis. Jaký na ni máte názor? Je lepší/horší než NEX 5?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3201 sekund.