Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > LED do hlavnich svetlometu misto obyč žárovek?

o Navštíveno 18859x o
o 02.08.2014, 12:55 | Reprák
Ahoj, treba s tim mate nekdo zkušenosti.

Chtel bych si do sveho starsiho auta obmenit vsechny zarovky za LED (spotřeba, teplota)

a ted:

chapu, ze xenonovou vybojku do klasicky paraboly dat nemuzu.. ale co LEDka?

a ted, rozdil mezi timto:

[ Link ]

a treba timto?

[ Link ]

?

jde mi o to ,ze stejne je vsechno s ciny a vsichni fejkujou vykon alternativni k: H1 (H3) (H7) atd...

nejde mi o bily svetlo nebo o nejakej tuning, proste nechci abych mel vyhraty konektory a paraboly, kdyz to jde dneska koupit relativne levne, vic to sviti a vic to vydrzi.

Co mi reknout na technicky nebo chlupaty?

Podle me je jedno, jestli mam z ciny zarovku klasickou, nebo LEDku.. Proc by na tohle mel byt atest?

Pokud se me na tohle policajt zepta, je preci dobra otazka at mi ukaze on atest na jeho zarovky v aute?

o 02.08.2014, 14:34 | michall
Porovnej si co a kde svítí v žárovce/xenonu a co svítí v LEDce. V žárovce svítí vlákno, které má přesně definovanou polohu a podle toho je stavěn reflektor. Xenon je na tom víceméně stejně, jen má místo vlákna výboj. Naproti tomu to z odkazu má několik lokálních zdrojů světla (LED čipy), zcela mimo polohu vlákna/výboje, takže reflektor to bude mastit všude možně.

Ale .... pokud po nich toužíš, kup si je a vyzkoušej. Je to tvá volba.
o 02.08.2014, 17:38 | AR
jako pokud ti ty světla nebudou osilňovat atd. tak bych řek že tě nikdo řešit nebude. Dokonce na STK mají u prdele neseřízená světla pokud jejich neseřízení neosilňuje.

btw ty první vypadají zajímavě s tou čočkou, jestli je pořídíš tak zkus poreferovat ;)
o 02.08.2014, 22:10 | CervinVega
Tak jestli vždycky v noci budeš měnit za normální zdroje světla, proc ne, přes den to efekt "rozsvicené lampy" udělá, tot ale vse...
o 02.08.2014, 22:19 | Samantus
kamarad si nechal na Nissan QQ poslat [ Link ] a nebyt toho ze ten dement z UK poslal v sade jeden modul pro H4 a jeden pro H7 (coz nevadi) a jednu cree "zarovku" vadnou, tak co jsem to jedno svetlo rozsvitil, tak to svitilo moc pekne.... ve srovnani se zarovkou..... akorat z toho nakonec nic nebylo :(
o 02.08.2014, 23:13 | Reprák
michall: doma mi taky misto vlakna sviti vsude LEDky a nemam s tim problem...

CV: nechapu tenhle komentar...

AR: myslim si to same, nejde mi o zadny tuning, chci aby to svititlo treba stejne, nebo o neco lepe.. bojim se ale ze to bude nekde svitit a nekde ne - CREE..

Samantus: nemam prave zadnou zkusenost...
o 03.08.2014, 01:20 | badczech
Jestli veris ze to ma 50W tak si to tam dej.. Uvidis ale ze nic neuvidis ono abys uchladil 50 wattovou diodu potrebujes o trochu vic hardware nez jen tu ledku na patici
o 03.08.2014, 06:40 | michall
Doma máš ve svítidlech reflektory?? Nejde o LED jako takové, ale že jsou v úplně jiných místech než na jaké je stavěn reflektor. Však to zkus, dej si do jednoho světla LEDky, druhý nech se žárovkou a postav se proti stěně. Pak si dej LEDky do obou a hurá v noci na výlet.
o 03.08.2014, 09:20 | AR
badczech: proč by měl chladit 50W ledky když tam ty ledky 50W nemají? Je tam 10ks 5W ledek....
o 03.08.2014, 09:30 | Tuner#2
Ja nejak nechapu proc tohle do auta? Doma setrim koruny co davam CEZu, ale proc proboha v aute? Nebo to snad poznate ten rozdil desitek watu na odporu altiku a tim padem na zrychleni :)))))
o 03.08.2014, 11:26 | Squere
to co dával samantus mi tu leží v polici. Měl jsem ještě H4 ale ty už jsou pryč.
Chtěl jsem je otestovat - zkušenosti:
Svítí to hezky měl jsem H4 ve Focusu a žádný problém, nikdo na mne neblikal. Myslím si ale, že to bylo způsobeno tím, že u H4 svítí pouze jedna LED HXA1512ka, tak je to v pohodě. Po přepnutí na dálkový (rozsítí se i druhá ledka) svítí opravdu pěkně. Ty H7 měl kamarád chvíli na jedničkový Fabii, ale ty trochu oslňovali, tak je dal pryč Světlo pěkný, bílý. Musí to číňany ještě trošku dopracovat, jako možnou slabinu pro dlouhodobý používání bych viděl aktivní veltilator, ktery by mohl časem odejít a taky samozřejmě cena, která je dost vysoká
o 03.08.2014, 13:00 | tappaja
Svitit to nebude, neuvidis na cestu.
o 03.08.2014, 15:55 | michall | Upraveno: 2014-08-03 15:56:00
Tuner#2: i v autě mají LEDky smysl, mám je ve vnitřním osvětlení, a to kvůli odběru žárovek cca 5,8A, s LEDkami cca 0,5A. Nicméně souhlas, do vnějšího osvětelní bych si je nedal.
o 03.08.2014, 16:40 | xenonman | Upraveno: 2014-08-03 16:41:31
ani jedna z odkazu nefunguje, mam v praci smd led patice h7 a patice h4, ma to vlastni zdroj + aktivni vetrak, muj poznatek v parabole to neumi usmernovat svetlo takze na silnici bastl, v cocce je to pekny na oko mi dokonce prislo, ze sviti vice nez zarovka, ale podle fotek co zaznamenal fotak to bylo na opak.

ty v tvem odkazu maji jeden zasadni problem nejdou prostrcit skrz patici h1 jsou moc tluste :)
o 04.08.2014, 18:32 | Reprák
OK diky :)

Jelikoz je to za par kacek ,tak to zkusim

a opet, LED nemusi mit 50W (cca 16% vykonu LED = Halogen) - tzn 7,5W bude opravdu svitit jako 50W. Dulezity je ale smerovani v parabole.

A jak jsem psal, chci to spis kvuli teplu v parabole a spotrebe (par wattu?) - svetla + blinkry + mlhovky v mlze = 500W - Altik je v plny zatezi. u LED se bavime o 100W - daleko mensi naroky na opotrebeni uhliku.

Pokud bychom se bavili o cene tisice za kus, je to nesmysl. Pokud se bavime o zkousce za par korun, je to šul nul.

Uvidime, treba to dojde, nakonec jsme to objednal z ciny z ebaye ;)
o 06.08.2014, 13:01 | clown
a pak prijde na to, ze mu to nepobezi, protoze auto bude hlasit ruple zarovky :)
o 06.08.2014, 14:58 | CervinVega
"svetla + blinkry + mlhovky v mlze = 500W - Altik je v plny zatezi. u LED se bavime o 100W - daleko mensi naroky na opotrebeni uhliku"

500W=altik urcite neni v plne zatezi

opotrebeni uhliku odpovida poctu otacek

vykon LED v. halogen jsem uz psal, jezdi treba s čelovkou...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3034 sekund.