Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vyber multimetru - klestovy? Jaky?

o Navštíveno 2433x o
o 30.07.2014, 13:18 | Knightey-
Potrebuji do dilny nejaky digitalni multimetr.
Prevazne na praci co se tyce aut. Cili ne nic extra.
Jedine co bych rad, aby umel merit proud stejnosmerny. A to tak, ze bmu nebude vadit cca 6-8A po dobu par minut.
U tech levnych cicnskych to je problem, protoze z kabelu se stava zvykacka :D
Napadl me nejaky klestovy, ty umi dost A a jsou to i multimetry. Mate nejakou zkusenost s nima?
Nejake doporuceni?
Cenovka do 2t, vic ne. Asi zbytecnost kdyz to pouziju trebas jendou do mesice.
Koukal jsem trebas po tomhle [ Link ]
Jeste potrebuji aby byl docela presny a umel merit slusne i mA. Jelikoz je rozdil jestli auto odebira v klidu 30mA a nebo 40mA. A co mam dva, tak tenhle namerenej rozdil neni problem... takze nevim cemu verit.

o 30.07.2014, 13:42 | Sleepz
Já používám tento: [ Link ]
A opravdu jsem spokojenej maximálně, defakto za pár korun slušnej multimetr. Měří proud do 20A takže pro tebe by stačil si myslím.
o 30.07.2014, 16:54 | Knightey-
No koukam na nej, tech 20A je tam po dobu max 15s, coz je temer k nicemu :(
A jinak zdirku na mA ma ale max opet 200mA. Coz neni mnoho.
Trebas u sveho auta, pri pripojeni baterie trva strasne dlouho nez se uspi RJ a muzu merit klidovy odber.
Tenhle na to neni stavenej taky uplne.
Navic min 20mA je taky na prd. Nektere auta maji kolem 15mA.
Nikde jsem jeste nenasel jak je presny.
o 30.07.2014, 16:54 | Knightey-
Jo a funkce min, max by se taky hodila, aby clovek videl nejaky spicky alespon.
o 30.07.2014, 18:14 | Sleepz
20A na 15sec je protože se začne zahřívat odporový drát který tam uvnitř je. Takže když budeš mít 5A např tak to vydrží dýl.
Min rozsah 20mA je že to měří 0-20mA s přestností 0.8% a rozlišením 10uA.
Viz manuál: [ Link ]
Strana 28

Nicméně na stabilní měření větších proudů opravdu není.
Min a Max to taky nemá, jen HOLD (aretaci aktuální zobrazené hodnoty)
o 30.07.2014, 18:58 | Knightey-
Sleepz: u toho modelu UT50C ten rozsah pod 20mA nezmeri, to plati pro ty "lepsi" modely, jako je A ci B.
A je to 0,8%+1 Cili temer dve procena to plusu?
o 30.07.2014, 19:13 | Sleepz
Jak na to koukám tak já mám UT50A [ Link ]
Nicméně i Cčko to změří, to že zvolíš na range 20mA znamená že MAX proud je 20mA takže měří 0-20mA.

foto k příspěvku  od Sleepz

o 30.07.2014, 22:16 | Jozzo
na tohle si kup nějaký přesný klešťový, aby jsi nemusel rozpojovat dráty a tím narušit požadované měření
o 31.07.2014, 19:44 | Knightey-
Sleepz: ok

Jozzo: taky si myslim, preci jen pri odpojeni a pripojeni baterie se RJ restaruji a maji dlouho odber nez se uspi.
Co ten z odkazu?
o 31.07.2014, 19:51 | Jozzo
nechci plácnout hovadinu, zdá se mi docela dobrý, ale když vidím ty procenta u měření, tak nevím(nejsem ve stavu si to spočítat) . Pracuji se dvěma a měřím s nimi napětí 24VDC 400AC a k tomu AC proudy do hodně... nepotřebuju tam zase totální přesnost na desetiny
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3372 sekund.