Navštíveno 2076x

Synovi sou 3 roky a od 2 let jezdí na 12" kole. Na vánoce bysme mu chtěli koupit kolo velikosti 16". Máte nákej typ jaký dětský kola sou dobrý a jakým se rači vyhnout? Líbí se mě od Specialized za cca 5000Kč.
Na čem jezdí vaši prckové? Nebo je to fuk u tědlech malých kol? Ted měl kolo z Hervisu za 3000Kč a pohoda.
Spesla mam, koupil jsem ho mladymu, a byl jsem s nim spokojeny, odjezdil na něm bezproblémové dva roky, a kolo čeká na druhého prcka, až na něj doroste.
Na kole téhle velikosti není co zkazit, žádná výbava tam není, takže jsem spíš koukal po rozumné váze a zrovna ten Specialized vycházel jako jedno z těch lepších, nejlehčích kol.
Proti těm levnějším byl rozdíl tuším 4kg, což jsem řešil já, nicméně zloprcek koukal na barvu, samolepky, a jestli to má zvonek...
Někde Ti řeknou, že těžsí kolo je vhodnější, protože je stabilnější - pravděpodobně aby omluvili ty šunty s ocelovými rámy co prodávají. Já si myslím, že ty 4 kila sebou vézt nebo nevézt je sakra rozdíl. u dítěte vážícího +- 14kg?!
až tak ?
mladý jezdí oldskool klasický bmx v zelenej metle,mladší leader fox,ale už z teho roste :o)
žádná výbava , Včka brzdy , ocelák rám,a aj tak je šťastný jak blecha,dyž na tem líce :o)
Spešla máme, má pěknou geometrii - sedlo se může dát opravdu nízko.
Dojem kazí nějaký shit torpédo, který na "volnoběh" nejede moc zlehka a nesmyslná přední brzda starého typu, kterou nemá prcek šanci zmáčknout.
Další kandidát je author Stylo, který se určitě lépe točí, má V brzdu. Je ale vyšší a má delší geometrii. Je o něco dražší.
Taky máme spešla a naprostá spokojenost. Dokonce i ta přední brzda jde hladce. To, že někomu jde trochu ztuha bych ale nepovažoval za nic hroznýho, naopak - aspoň za to prcek nemůže vzít tak, že by letěl na čumák.
Dudelina: kola author a olpran jsou snad ty největší shity, co sem měl tu čest vidět. Za boha se to nedá seštelovat do fungujícího celku a to ani dětský, ani velký kola, opravdu brutálně nedoporučuju tyhle značky, ale třeba osvědčenýho Ghosta, Gianta, Marina a jim podobné.
Comp je Specialized? Místní inzerce...kdybys měl cestu
[ Link ]
crestik: není 16" jako 16" :o))
U dětskejch kol 16" to znamená průměr ráfků, zatimco u dospělejch to znamená velikost rámu :o)
pravda, jsem to jen prolítával, mi to hned nedošlo
Marty: Olpran je shit, ale Author je v pohodě ;-) Kdyžtak nahoď, co se nedá na Authoru štelovat.
Brzda "trochu ztuha" - no vzhledem k tomu, že na odrážedle moje malá slušně šmejrovala, tak tady to nezmáčkne ani za boha (4 roky). Síla je daná tím napruženým drátem - už jsem přemejšlel, čím ten drát nahradit, ale k ničemu jsem nedospěl.
Jak říkám, rám je dobrej, ale zbytek je trochu naleštěná bída. Malý to nevadí, ale za 5 táců jsem už byl trochu zklamanej.
Občas se vyskytnu jako taková technická podpora na táborech maminek s dětma a 99% z nich mají právě kola těchto značek, často z druhé, třetí... páte ruky, protože přece tatínkové nedaj za kolo pro pětiletý dítě ani dva litry a tak jezděj na střepech za pár stovek a věř mi, že to je fakt peklo zkoušet nastavovat přehazky, přesmykače, nějak dotahovat řídítka nebo středy. Je to jen moje osobní zkušenost, nikomu to nevnucuju, jen bych si prostě kola těchto značek nikdy nekoupil.

28.07.2014, 14:11 |
macomb | Upraveno: 2014-07-28 14:15:38
Taky zrovna vybírám a ten spešl se mi taky libí. Jen trochu jsem na vážkách, jestli jít do 16", nebo do 20", zatím sice válčí na odrážedle, ale na jaře mu bude 4,5 roku, tak nevím. Jinak váhově ty spešly, nebo tyhle anhlický kola (prodejna v Brně) jsou taky hodně lehoučký
[ Link ] Taky bych se určitě zaměřil na co nejlehčí kolo, určitě se pak prckovi bude líp jezdit ;)
Jinak vybírám až na narozky, nebo pod stromek (i když je blbý dostat kolo v zimě), tak asi počkám na podzimní výprodeje a uvidím co bude v nabídce.

28.07.2014, 16:13 |
Petura | Upraveno: 2014-07-28 16:16:06
mě prckové loni slezli z 12", na 16" kola zn. Modet - nějaká slovenská výroba, torpedo, obyč přední brzda, letos je mám oba na 20" MTB Leader Fox s pětikolečkem a lítaj jak draci ... Jinak bych váhu řešil jedině v tom případě jestli budou jezdit víc, ale většinou s tím děti pojezdí po zahradě a pak s tím fláknou kde se jim zlíbí at Spešl nebo nounejm :)
si vzpomeňte na čem jste jezdili za mlada... kolo Spurt, Pionýr nebo Sobi 20...