Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Auto na leasing. Zkusenosti ??

o Navštíveno 2958x o
o 25.07.2014, 18:22 | bafis
Ahoj, na podzim chci porizovat novy auto v hodnote cca 120-130 000 kč s tim ze v hotovosti budu mit k dispozici 50 - 60 000 kč, takze bych hotovost chtel pouzit jako akontaci a zbytek hodit do splatek idealne kolem 2000 kč mesicne.
Co projizdim web, tak v nekterych diskuzich ctu nekdy az neuveritelny pribehy, jak lidi preplatili i 2x tolik a nakonec po posledni splatce po nich chteli 30000 za prepsani auta na sebe. Ma nekdo realnou zkusenost treba s auto Esa, nebo AAA kde mi to podle jejich tabulek vychazi presne podle mojich predstav, ale jsem realista...tak ruzovy to urcite nebude. Pripadne muze nekdo doporucit idealne bazar kde maj slusnou nabidku aut i financovani.
Diky za vsechny nazory

o 25.07.2014, 18:31 | Lufas
ja kupoval uz dve auta v aaackach na splátky. Nebyl problem jen jejich první nabídka byl mazec to bylo fakt ze auto preplatim 1x tak rikam nene, pani odesla a zachvilku byla zpet s uplne jinou a lepsi nabídkou...Tak ze nebrat hned to co ti nabidnou.
o 25.07.2014, 18:32 | tesil
Pujcit v bance.
o 25.07.2014, 18:45 | AR
řek bych že takovou částku vyjde výhodněji v bance ne?
o 25.07.2014, 18:50 | Sau | Upraveno: 2014-07-25 18:53:36
Rozhodně bych sa poohlédl v nějaké bance apd. Tu máš třeba "test" půjčky na 50 tis, možeš si od toho odvodit, na kolik ťa to zhruba vyjde u banky a porovnat to s tím, co ti nabídnů v bazaru - [ Link ]

V žádném případě bych nešel nad 15% RPSN, neměl by byt ale problém sa dostat k 10%, možná i pod ně.

Btw. pro tebe to možná zajímavé nebude, ale Cetelem má půjčku na 100 tis se splácením 24 měsíců s RPSN 7,11%, přeplatíš za ty dva roky enom neco přes 7 tis kč, což mně přijde jako poměrně fér nabídka tu na našem trhu úvěrů.
o 25.07.2014, 18:57 | relax
bafis: nebál bych se toho, záleží, kde budeš kupovat - v menších bazarech bych uměl asi nějaký financování sehnat (s rozumnym úrokem a bez všemožnejch poplatků). Klidně se kdyžtak ozvi. Jen doplnim, že většina leasingovek má v podmínkách, že auto musí bejt po skončení financování maximálně cca 10+- let starý.
o 25.07.2014, 18:58 | xenonman
podle info co mam je leasing, ktery je na 5 let mozny pouze u vozidel do stari 1 rok, tzn asi nebude tvuj pripad...
o 25.07.2014, 19:02 | Sau
On sa hlavně leasing, pokud vím, už nějaký ten rok fyzickým osobám neposkytuje (leasingovky ho přestali poskytovat snad jaksi z důvodu zákonné možnosti odstoupení od smlouvy - co by pak leasingovky s těma vrácenýma autama dělaly...), pokud teda opět neproběhla nějaká změna.

bafis, předpokládám, myslí prostě jakékoliv financování auta, což bývá v drtivé většině spotřebitelský úvěr.
o 25.07.2014, 20:10 | tesil
Ne, mas pravdu, dnes uz jsou vsechny auta reseny u fyzickych osob uverem.
o 25.07.2014, 21:28 | bafis
Lufas : muzes byt trochu konkretni, kolik jsi dal akontaci a kolik za jak dlouho jsi nakonec preplatil ??

Banku ne, tam je urcitej problem s moji bonitou, navic jsem udajne rizikovej klient i tim ze pracuji mimo republiku, pry zmeny kurzu apd :D Navic jsme si kdysi v GE money pujcoval 50 a nakonec preplati o vic jak 30 navic, takze mi to taky moc vihodny nepripada.
o 25.07.2014, 21:39 | bafis
Koukam treba v AAA - auto v hotovosti 160, na splatky 125 000, podle jejich vypocetni tabulky pri akontaci 50 procent splatka na 4 roky 2200 kc, coz je solidni, protoze nakonec preplatim tu puvodni cenu hotovosti asi jen o 20 000 coz je ferovy. Jen me zajima jestli to tak opravdu funguje, nebo v tom budou finty jako ze dalsich 20 tisic za uzavreni smlouvy a dalsi za ukonceni atd.

[ Link ]
o 26.07.2014, 07:18 | Sau
Pokud nejsi zběhlý a zkušený obchodník/finančník, pravděpodobně ťa v těch áčkách (či kdekoliv jinde v bazaru) oškubů. Tu je třeba článek o nákupu v áčkách [ Link ]

Já bych do toho v tvojem postavení, jak o něm píšeš, nešel.
o 26.07.2014, 12:15 | Rudi
Kámoš tam kupoval na splátky u nich a cena 80tis., díky "výhodným" splátkám mu dali slevu 10tis. a když sem mu to druhej den počítal, kolik zaplatí, tak to vycházelo asi 145tis :-) Jak se říká, nechci slevu zadarmo...

...určitě se tam bude dát najít i něco zajímavýho pro tebe, ale vůbec bych nepočítal s tou slevou...
o 26.07.2014, 18:16 | bafis
Rozhodne se nehodlam nechat oskubat a platit zbytecne 2x tolik, ale s tim tam jde urcite kazdej. Vidim to tak ze si vezmu den volno, necham si vsechno v klidu vysvetlit, vsechno poradne procist a hlavne spocitat, kdyz se me to nebude libit, klidne reknu at zkusej neco jinyho, nebo zkusim jinde ja, uvidime. Pri nejhorsim tam koupim za hotovy ktery budu mit, očko v nafte, tim se taky da jezdit do prace a budu mit u baraku dve herky - aspon bude mit radost muj mechanik :D
o 26.07.2014, 20:11 | HIGHTOWER | Upraveno: 2014-07-26 20:15:48
banka a nebo i cetelem tě vyjde lépe a férověji

jinak je rozdíl mezi leasingem, bezúčelovou půjčkou a účelovou půjčkou, taky zda to budeš pojišťovat a nebo jen na koupi a ostatní si budeš hradit samostatně...

Pokud chápu dobře, půjčit si stejně chceš 60-70.000 jen, a to bych klasický leasing nebral a vzal účelovou půjčku u banky nebo cetelemu ;-) Není tam nutnost pojištění auta, auto je hnedka psané na tebe a máš k němu komplet doklady, RPSN začíná teď kolem 10%, záleží na délce apod. takže tak bych to viděl já ;-)

GE Money Bank nemůžeš brát jako dobrou nabídku, to jsou šméčka a jsou drahý jako blázen, to je i lepší Cofidis a nebo HomeCredit...
o 27.07.2014, 19:32 | Crimson
Co tohle ? Sice nikdy není tvoje ale každý 2 roky ti daj nový auto, docela zajímavej projekt

[ Link ]

o 27.07.2014, 20:41 | bafis
Zajimavy, ale nemuzu si dovolit dat 10 mesicne za auto, v dohledny dobe uvazuju o hypotece a i tak je placeni kazdej mesic az dost. Jak jsem psal, jsem schopnej slozit pulku hned a zbytek idealne 2 - 3000 mesicne.
o 27.07.2014, 20:48 | Crimson
Tak to máš akorát na Citigo no :-)
o 27.07.2014, 21:03 | bafis
Tak ono zas Citigo by bylo na denni litacku do prace (100km) idealni, horsi by bylo s tim jet treba do Chorvatska na dovolenou :D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3407 sekund.