Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Kupní smlouva - auto

o Navštíveno 1997x o
o 17.07.2014, 11:01 | Veva
Zdravím,
na netu jich je spousta, pročítat vše, tak bych tu strávil mládí a navíc bych mohl vybrat nějakou špatnou, v těhle věcech moc nejedu.
Nemáte někdo nějakou pěknou kupní smlouvu?
já jsem kupující, tak abych byl kdyžtak nějak chráněný, sice auto jede do servisu na předkupní prohlídku, ale...
Díky

o 17.07.2014, 11:15 | 323Marty
Paradoxně nejlíp Tě ochrání smlouva, kde toho bude napsáno co nejmíň.
Prodávající...
Kupující...
Předmět prodeje...
Cena...
Prodávající prohlašuje, že je výhradním vlastníkem předmětu a stav předmětu odpovídá stáří a počtu ujetých km.
Případné spory se řeší dle NOZ

Víc tam bejt nemusí.
o 17.07.2014, 11:27 | Veva
to jako až tak jo? :-)
o 17.07.2014, 11:27 | AllInOne
Jo, a že proběhla zkušební jízda :o)
o 17.07.2014, 14:39 | Crimson
Dnes jsem prodal auto, použil jsem tuto

[ Link ]

o 17.07.2014, 22:58 | endru.ondra
Je dobrý tam uvéct že kupující kupuje věc(auto) dle paragrafu.... Ten tedko nemůžu najít ale je to z občanskýho zákoníka a nestahuje se na tebe záruka
o 18.07.2014, 09:14 | Only_One
To Crimson - tak to si to uzavřel neplatně, respektive zmatečně podle starého občana :-) § 588 je dneska
§ 588
Soud přihlédne i bez návrhu k neplatnosti právního jednání, které se zjevně příčí dobrým
mravům, anebo které odporuje zákonu a zjevně narušuje veřejný pořádek. To platí i v případě, že
právní jednání zavazuje k plnění od počátku nemožnému.

:-)))) Dneska je nutné postupovat dle nového bčana 89/2012Sb a tam jsou ty paragrafy absolutně jinak
o 18.07.2014, 11:13 | camron
Crimson: podle nového OZ by to mělo být podle § 2079. Otázkou je, zda je tvoje smlouva platná?
o 18.07.2014, 11:25 | walish
Takže Ozzy má peníze i auto. profík! :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.317 sekund.