Navštíveno 1705x

Nemáte pls někdo tip jak sundat eloxování?
(poslední varianta je 1000 pod vodou) :-D
-je to jen hlavice řadičky,takže vysoký náklady mě nakonec nejspíš nasměrujou na smirek a vrtačku,což sice vůbec není ideální řešení(neřeší díry apod,ale hrozně rád bych se tý fialový zbavil..
díky

16.07.2014, 14:12 |
xSam Mě by zase zajímalo jak dostat elox nahoru. Respektive existuje firma,co by dokázala nově eloxovat dioptrické brýle?
no pokud budou bez sklicek, tak urcite... pokud komplet, tak tezko...

16.07.2014, 14:24 |
xSam Samozřejmě, že bez sklíček:-)
Ale jde mi o to, jestli to bude držet, a jestli to vůbec někdo udělá a taky aby se brýle nezničily.
tak bude to drzet stejne jako predtim... taky to museli nejak udelat :-)
[ Link ]
Děkuju,budeme si teda hrát na mladýho chemika.. :-) (opatrně)

16.07.2014, 15:53 |
tj odeloxovával jsem takhle už milion věcí a jde to fajn... jen bacha na kůži a oči a nedejchej ty výpary :-)
Velo Fiala je odzkoušenej tip.. tam dělají dobře a levně a mají zkušenosti i s malejma vecma... imho to zvládnou vpohodě.
tj: No vezmu si nějaký starý montérky a půjdu to dělat asi někam ven pro sichr... Pění to jenom nebo i prská a reakce je bouřlivější? Zkusil jsem to pokusně teď v práci rozmíchat,jenže jsem neměl vhodnou nádobu a miska z petky se mi ještě,než se mi povedlo Krtka rozmíchat úplně zahřála natolik,že se začala deformovat a to dost nebezpečně,takže jsem pokus ukončil dřív,než jsem chtěl a aspoň s tím teda vyčistím sifon v kuchyňce..Budu muset sehnat něco bytelnějšího..zkusím asi flašky od litrový destilky..

16.07.2014, 21:02 |
tj rustapha: ja idealne nalil do kovove misy horkou vodu... takovou lehce pred varem nebo odstatou a pak to tam pomalu sypu.. je jedno jestli krtka nebo hydroxid.... chce to sypat pomalu... kdyz to zacne sycet tak pockas a pak lehounce prisypes... ale ne moc... staci pak hodit dovnitr tu radicku a zacne to penit... musis par minut pockat, pak to vyndat a utrit.. mel by z toho jit dolu ten elox vpohe.. uvidis sam jak moc ti to pujde... jinak nezapomen rukavice a minimalne studenou vodu na neutralizaci