Mě třeba přidání SSD disku do compu pomohlo velmi. Daleko rychleji to celý nabíhá a i při práci s fotkama je to docela znát. Jenže můj zbytek sestavy je tušim Intel i5 a 8GB RAM, takže si myslim, že u toho tvýho stroje budou nejslabší články pak malinko jinde. Každopádně rozdíl určitě poznáš, ale jestli to stojí za 3.500,- , tak na to si musíš dát odpověď sám :o)
Mám doma dva 1201N a do jednoho sem hodil SSD od intelu a poznat to šlo, ovšem mě to vyšlo asi na cca 500kč ;) pravda disk je jen 50GB ale ten noťas je jen na surfování ;) takže pohoda
me to starej notas zrychlilo neuveritelne, ale mel jsem puvodni HDD 5400ot/min... treba zapinani trvalo asi 60s, ted tak 30s, vypinani cca 15s, ted do 3s... prechod mezi slozkama/soubory... otazka kliknuti a okamziteho otevreni a pod...
Co ti tam běží za OS? Mě přijdou 2GB jako žalostně málo, pak je jasný že moc hrabe disk, a tím pádem pomůže SSD. Ale dokoupit RAM bys možná udělal líp - pokud to vůbec jde. Naběhni do systému, pusť si prohlížeč, nějaký záložky na běžnou práci a koukni se na správce úloh kolik máš využitý RAM... Pro mě jsou málo i 4GB a to nic neprogramuju.
Disk uplne v pohode, mam taky tyhle Samsungy v par strojich a bezi to super... prikoupil bych do toho ramku, 2GB je fakt malo a je to otazkou par korun... v momente, kdy tam das SSD disk a vic ramky, tak zacnes resit, ze to ma pomalej procesor, uvidis :-D
no nevím jak 1201PN (nechce se mi hledat ;)) ale klasika 1201N šlo upgradovat ram ze 2GB na 4GB ale poznat to teda nějak extra nešlo. Takže můj upgrade byl prvně ramky, vyhodit 2x1GB a dát tam 2x2GB, nic moc, a pak výměna disku a ten noťas doslova ožil. Původně tam běhaly origo Win7 x86, po upgrade sem tam dal x64 ať so to tu ramku užije ;) teď ho má mladá a na to její serfování pohoda, ještě než tam dostala to SSD tak nadával jak je to pomalé ;) ale pak pohoda.
já bych se přifařil, mám noťas, kde bych potřeboval taky vyměnit disk za SSD, ale chtěl bych udělal kopii 1:1 těch disků a vůbec nevím jak na to aby to klaplo. Jsou tam W8.1
J.T.: v tvém případě vyhozené peníze, to jednojádro co tam máš je dost slabé a tudíž nějak rozeznání v rychlosti nebude. Mám doma obdobný netbook, zkusil jsem dát ssd a rozdíl skoro 0. Když bys měl řadič SATA2/SATA3 což nemáš a dvoujádro, tak je ten rozdíl znát poměrně hooodně :)