Navštíveno 2169x

09.07.2014, 17:11 |
CRK :) Něco sháním a vůbec nevím a nemám se moc chuť tím probírat, tak snad někdo poradí. Zde zhruba požadavky
- nechci zrcadlovku
- radši něco kompaktnějšího
- max 20.000,-, ale radši za míň
- fotit tím chci malý věci na prodej a dovolený
- dobrou citlivost bez šumu
- pokud možno, tak by se hodilo natáčení videa "slow motion"
Zhruba koukám po: Nikon 1, Samsung NX300, Olympus PEN E-PL5...

09.07.2014, 18:16 |
hanx Sony Alpha A6000

09.07.2014, 18:32 |
Cenda ještě mrkni na Sony RX100 II.
Jsi si jistý, že chceš mirrorless? Velikostně to stejně do kapsy nedáš.
Jdi cestou špičkového kompaktu. Sony RX100 II, Canon G1X apod., takových 5-6 modelů se najde a cenově to bude povětšinou do 15k.
Jako Mr.Scully, koupit špičkový kompakt s APS-C snímačem.
Podle mě jsou bezzrcadlovky mrtvý. Dřív bylo zajímavý, že člověk měl APS-C snímač v přijatelně malým těle, ale pokud člověk hodlá tahat objektivy a měnit je, tak to už si může tu zrcadlovku koupit rovnou. Pokud chce univerzální foťák na cesty, tak prostě chce jeden univerzální objektiv a pak je jasně lepší koupit kompakt s APS-C (nebo téměř APS-C) snímačem, který bude mít stejnou obrazovou kvalitu, ale bude o třetinu nebo o polovinu menší. Minimálně v jednom rozměru určitě ("hloubka").

09.07.2014, 21:28 |
Cenda | Upraveno: 2014-07-09 21:30:54
[ Link ] malý přehled.
RX100II právě hodně vyzdvihují v poměru ISO/šum. Máme ji taky jako kompakt k zrcadlu.
Mr.Scully: výhoda bezzrcadlovky je právě v tom, pokud chceš měnit objektivy.
Když se jedu projet na motorce, do tankvaku se mi vejde tělo a 3 objektivy + ručník a trenky na koupání. To se zrcadlem bohužel nejde.
A tělo s objektivem se do kapsy vejde, například Olympus E-M10 + 14-42 EZ je docela kapesní. A pevný skla s hezkou světelností jsou fakt kompaktní a nevážní skoro nic.
tommas: ve tvém případě to chápu (měníš objektivy, ale zrcadlo se ti tam nevejde), ale je to fakt spíš menšinová situace.
Kupovat 4:3 snímač s objektivem 14-45 nemá obecně skoro žádný význam (oproti kompaktu), pokud nejsi naprosto přesvědčen, že budeš s sebou tahat i teleobjektiv, makro, pancake nebo tak něco. A zrovna pancake (obvykle něco ve stylu 14/2.8) není opticky o nic lepší než ty špičkové kompakty na základním ohnisku (kde navíc mívají obvykle lepší světelnost).
Mr.Scully: souhlas
Mirrorless není nejlepší řešení, je to věc nacpaná kompromisy - mám OM-D E-M5.
Ale se seťákem je to dešti odolný, takže jsem s tím třeba minulý týden mohl bez obav za vodopád. Pevný skla 25mm a 45mm f1,8 (ekv. 50 a 90mm) jsou kompaktní, lehoučký, vejdou se do kapsy a rodinné focení je s rozmazaným pozadím :-) A i při ISO 1600 to moc nešumí.
CRK: za sebe tohle klidně doporučím:
[ Link ] A časem bych si dokoupil
[ Link ] v inzerci chodí nové kusy za 5 tisíc.