to co tady píšou kluci je kravina. I malý hasičák zvládne docela dost v počáteční fázy požáru. Stačí malej Pyrocool a v počínající fázi je velmi účinný, jen je nutné ho správně použít. Youtube video:
a hlavně ho mít na místě kde bude na dosah. Pod sedačkou a pod.
Samozřejmě jde o to co hoří a jak. Pokud tě někdo nabourá a prorazí se benzínová nádrž, která začně hořet, tak je jakýkoliv hasičák celkem k ničemu. Ale klasické požáry od poruchy elektroinstalace, rozlité palivo na motor, které hoří povrchově je uplně v pohodě uzasitelné. Jen je nutné přerušit dodávku paliva a pak hasit.
Taky vozim 2kg v autě, po tom, co mi jednou čaplo, naštěstí před barákem, tak sem mohl dobře uhasit...malej požár s tím oddálíš, bez hasičáku si v ...
09.07.2014, 11:16 | AR | Upraveno: 2014-07-09 11:17:06
oo: tak když ti bafne plamenem cigárko tak to asi uhasíši tim prdítkem ;) ale pokud ti to bafne někde v motoru či pod autem kde ne přístup jak k penězům tak to rychleji vystříkáš vedle než na ohnisko nebo se pletu? ;)
tak prvně je nutné si uvědomit co v tom prostoru může hořet. Kabely, plasty krytů a doplňky a zbytkové palivo, kterého nebude nijak moc. Takže v první fázi to uhasit půjde i malým hasičáčkem. Jen je nutné to udělat rychle a vhodným způsobem. Druhou formou požáru je elektroinstalace uvnitř palubky. Tam je to dost problematické, protože není kudy pořádně zahájit zásah. Viz třeba jeden známej golf co shořel.
Ad to BMW - když si rozpálí kat do stavu opravu neobvyklého a ten sálá a sálá tam by bylo pomoci jen sjet do rybníka. Pro normální lidi, kteří používají auto běžným způsobem by hasičák zafungoval, minimálně by mohl prodloužit rozvoj požáru do doby příjezdu profíků, vyklizení a evakuace vozu a nebo do doby než by někdo dotáhl další hasičák.
Když ho budeš mít v autě, určitě tím nic nezkazíš. Max. to ubere trochu místa. Ovšem je taky potřeba vědět co a jak hasit. Bez toho je hasičák k ničemu.
díky za názory. Už jsem měl tu čest jednou hasičák použít, naštěstí ne na mém autě. Měl jsem právě ten pyrocool a zespodu R 19 blafnul nějaké paní motor - teda asi elektroinstalace - a normálně jsem to tím prevítem uhasil, až jsem koukal a hasiči taky .-) Jde mi spíše o legislativu, abych s tím pyrocoolem třeba v Polsku prošel...
Mám kilovku a pyrocool, ale plánuju 2kg. Zásada je neotvírat kapotu a jen skvírou to tam frknout pokud možno v zárodku. Když to bafne víc, tak nepomůže ani 30 velkých 5kg hasičáků viz. loni nějaký cesťáky tuším v Austrálii. Komisařů kolem běhalo snad dvacet a auto lehlo popelem.