Navštíveno 5219x

07.07.2014, 10:06 |
Ravo Ahoj,
kolega řeší problém, koupil nový dům s krásnou velkou zahradou, bohužel se mu tam nastěhovala jezevčí rodina. Má i psa, což je problém, protože ti jezevci jsou docela agresivní potvory, takže ho nemůže mít volně na zahradě a bojí se pouštět i děti bez dozoru atd.
Máte někdo nápad co s tím? Podotýkám že jezevec je chráněný zákonem, takže rady aby naistaloval pasti nebo čekal u nory s brokovnicí prosím nepište.
Kolega zkoušel kontaktovat místní MP, bavil se se starostou, ale nikdo nedokázal poradit. Volal i do ZOO jestli si je nechtějí odchytit, ale nemají zájem (zase taková rarita to není).
Pokud by měl někdo kontakt na nějáký spolek nebo OS, který se zabývá ochranou zvířat atd. a dokázalo by to odchytit a přemístit, bylo by to fajn. Lokace té zahrady je severně nad Brnem.
Díky za rady k tématu bez OT
jezevec je neco jako kuna, asi bych pouzil nejakej elektrickej plasic kun ultrazvukovej,
[ Link ] =
[ Link ] =
mam doma pristrojek na kocky, aby mi neskrabaly nabytek
a na jednu to funguje druha ten ovladac pride vzdycky ocuchat takze asi je to indvidualni dle kazdeho zviratka

07.07.2014, 11:20 |
TROY Kolega to měl řešit rychle a potichu - kulovnici a nazdar.

07.07.2014, 11:32 |
Ravo 2 TroJ:
Kulovnice není moc tichý nástroj ;-)
něco s .22LR nebo vzduchovka možná...ale jak jsem psal:
"...rady aby naistaloval pasti nebo čekal u nory s brokovnicí prosím nepište."
Kolega je rozhodnutý je nezabíjet.
(můj osobní názor je, že bobra, krtka, kunu a veškeré malé hlodavce (myši, potkany, krysy) nebo tak něco bych asi hypoteticky dokázal "eliminovat" tímto způsobem, ale jezevec se mi už ekluje...přecejenom nějáký vztah k přírodě mám)
Co má za psa, že se bojí jezevců? Nějaké ozdobné plemeno na předloktí?
ja jsem sice dite z mesta, ale jezevce jsem jednou videl a matne si vybavuju, ze je to spis malej medved, nez kuna

07.07.2014, 12:52 |
xSam Já bych si ho tam nechal.
Pokud nemá jorkšíra, tak psovi neublíží a dětem určitě taky ne.
Jezevec je krásný pohodový zvíře, spíš bych se chlubil, co doma mám:-)
Pokud je tam dlouho, tak ho dostat ven nebude jednoduché, můžeš vyzkoušet nějaké zapachování psem, nebo nějaké jiné drsnější metody, typu nějakých plynů a podobně.
Nebo bych se obrátil pro radu na místního myslivce, nebo odchytovou stanici...

07.07.2014, 12:57 |
Nora

07.07.2014, 13:05 |
Ravo JJ, není to sranda, velkýmu plemenu co by ho dalo se schová do nory a malý plemeno si povodí jako nic...vzpomeňte Hajnýho Horynu ;-)
Nicméně to asi bude vyřešeno, dneska bude proveden odchyt a následné vypuštění do volné přírody, tak snad to bude dostatečně daleko aby se nevrátili zase zpět :)

07.07.2014, 13:19 |
OMEGA No, raději ho odvezte dál než zamýšlíte... :)
Dejte mu při odvozu aspoň přes oči šátek, jinak tam je další den znova :)

07.07.2014, 15:54 |
CRK já chápu, že ho nechce zabíjet, ale co to navlíknout, jako "nutnou sebeobranu"? :D
To jako neco typu: "Riti se na nas!" ? :-D
Vzal bych ho brokovnicí a pak mu obtisknul packu na spoušť, abych zametl stopy.
Když ono by to s tou brokovnicí nebylo jako v počítačový hře či v americkém seriálu :-D :-D :-D V reálném světě by po takové akci totiž nebylo CO na tu spoušť obtiskávat :-D :-D :-D
Neni telo, neni zlocin :-D Takze sehnat AA-12, vrazit hlaven do nory a stisknout spoust :)
Od 14. sekundy:
[ Link ]

09.07.2014, 08:40 |
Ravo Zatím se podařilo odchytit do pasti jen sousedovic kočku...netvářila se prý moc nadšeně :)
Takže se zatím čeká, uvidíme jak tento večer...