Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Help: sestava PC

o Navštíveno 1583x o
o 06.07.2014, 09:27 | HIGHTOWER
Prosím místní, co se vyznají v PC, komponentech, zda by mi poradili, zkoukli PC či navrhli sestavu. Vyhlídnul jsem si toto PC:

[ Link ]

Bylo mi doporučeno si na OS tam hodit min. 128, lépe 256 GB SSD, jinak prý OK, jen tedy že je to už sestava bez nějakých možností velkých úprav, ale je tam zase 3 roční záruka, i když nevím, s přidáním SSD by asi nebyla, co?

Moje požadavky jsou dost jako ten Dell:

8 GB RAM (DDR 3 1600), procesor min. i5-4440 (3,1/3,3), HDD 1 TB, OS WIN 7 Profi, WIFI, BT, grafická, co zvládne práci s videem, fotkama apod., hrát na tom asi nebudu nic náročného, čtečka paměťových karet, USB min. 4x, DVD mechanika (kdyby sestavování tak s lightscribe), zvukovka bude stačit integrovaná v základní desce, no a to je asi tak všechno, nebo jsem něco zapomněl?

Cenovka do těch +- 20.000,- Kč, je to reálné? V PC jsem už dlouho jen tak pokročilý user, 7 let jedu na NTB HP a už je čas na změnu :-) a nějak se moc nevyznám, co je dnes OK :-)

o 06.07.2014, 10:08 | endru.ondra
Když už děláš takovou výbavu, tak aby si měl alespon jedno usb 3.0
o 06.07.2014, 21:41 | axetom
v tom dellu jsou 2 usb3.0
a hele SSD stačí 128Gb, když vemeš ale 258 jen lépe. Každopádně vem Samsung EVO. Intel do série 530 dává sandforce:( tem Samsung je super, dávám je lidem hodně často a reklamace žádná :)
o 06.07.2014, 22:34 | HIGHTOWER
A dotaz, pokud bych vzal ten Dell, asi by byl problém se zárukou, dát tam ten SSD disk, co?

axetom: a který konkrétně ten Samsung EVO [ Link ] ?
o 06.07.2014, 22:48 | axetom
[ Link ] tenhle vem pokud chces 250gb, netopi takže ho chytneš jednou stranou do pozice 5.25 a druhou necháš volnou. Se zárukou porblém není, kolikrát do nich chtěl lidi GK nebo druhý disk a nikdy nechodí zapečetěné.
Přineseš PC, pustíš windows, vytvoříš si recovery DVD (cca 3-4ks) odpojíš disk (jen pro jisottu) vrazíš ssd a z recovery dvd obnovíš partition na nový disk a následně proběhne instalace. Vrazíš půvpdní disk k SSD a můžeš ho zformátovat. A nebo přes clonezilla překopíruješ celý disk na nový. U ssd je ideální nechávat cca 20-30% nezaplněno, takže mám stahování přesměrované na druhý disk, hry taky jedu na druhém disku. Pouze programy u kterých využiju rychlé spouštění mám na ssd.
o 06.07.2014, 23:26 | HIGHTOWER
díky moc, rozhodně to zvážím :-) jak tak koukám, jsem už v tom docela mimoň... ;-) Jinak to samo budu mít tak, jak píšeš, ssd jen na sw, data na hdd ;-)
o 07.07.2014, 00:05 | Crimson | Upraveno: 2014-07-07 00:06:59
SSD Samsungy Evo jsem kupoval ted dva, lepší v Alze za ty prachy není, 120GB stačí, i tak budeš mít 80GB free,
zbytek odkládat na 1T druhý HDD

RAM rozhodně min 16GB , i to už je dnes málo, standard je 32GB resp. 64GB (fotky)

zbytek už je fuck, rychlost toho pecka ti bude dělat právě ten SSD
o 07.07.2014, 07:30 | pbjun
Tak s SSD na system jedu uz par let na 64GB - win 8 a zaplneno mam cca 32GB takze ideal pro provoz SSDcka. RAM pokud chces SSD tak 8GB a vice. Co se tyce 64GB RAM, to je samozrejme blbost, bezne sehnatelny kit 4x16GB je u nas jen jeden, stoji cca 16tis a je od HPcka a ECC takze ho jen tak nekam nedas, sam jedu 32GB a ty vyuziju jen pri praci s fotkama a to jen nekteryma. Pro normalniho uzivatele staci 8GB. Jinak Dell bych jako PC nebral, lepsi je vzit od HPcka... Dell dela vyborne servery, spolehlive, ale HP zase dela lepsi PCcka...
o 07.07.2014, 08:58 | Crimson
třeba pomůže toto ale to je sestava vyloženě pro zpracování fotografií

[ Link ]

já třeba s 8GB RAM při otevření 100-200 tifů končil totálním výtuhem
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.31 sekund.