Navštíveno 2298x

05.07.2014, 14:42 |
Downland | Upraveno: 2014-07-05 14:47:22
Kluci potrebuju poradit cim mam zacistit vnitrni stranu plastovych oken. Jde o to ze uz nekolik let mame plstaky a bytovka je cihlova nezateplena a stara. Hodne se nam srazi voda v rozich omitka je pak vlhka a zacla se drolit ale uplne staci se jen dotknout a sype se to jak hladka mouka nevim jestli to byl matros na omitky nevim co tam napatlali pres tu penu ale tenkrat to pekne odflakli :/ Napadlo me ze tu omitku co kolem ramu nanesli sundam a necim to nahradim a uhladim ale nevim cim hlavne aby to sneslo nejakou dobu vyssi vlhkost ona se odlepúuje i z mist kde to nanesli na starou omitku a jen vyhladili prechod.
PS: to zlute uplne v rohu je pena :)

05.07.2014, 19:34 |
fredh Muzes zkusit asanacni omitku, ale voda se ti tam bude srazet porad. Mam to same a jediny reseni bylo savo. Chvilku smrdelo, ale celou zimu to vydrzelo bez plisne.
sry asi sem se blbe vyjadril nejsem zednik myslel jsem jako cim zapatlat ten ram kolem ta omitka se mi rozpada :) asi tou vlhkosti ale jen dole v rozich droli se jak mouka o plisen mi nejde na tu uz sem si zvykl :D Proste nakej cement nebo jsem nasel nake sadrove omitky atd jenze nevim co bude pevne a bude to drzet na puvodni omitce :/ on oto neni na te fotce poznat ale to jsou diry jak Praha :D

05.07.2014, 20:17 |
fredh vyškrabat pěnu aby tam byla trochu vrstva a dat tam klasickou zdici maltu a navrch štuk.
ok snad to pak bude drzet pac me hlavne stve jak se to rozpada :(

06.07.2014, 17:11 |
Atrey | Upraveno: 2014-07-06 17:13:09
Dej tam sanační omítku aspoň 2cm. Bude se tam srážet voda stále, ale sanačka větší část pojme a bude jí odvětrávat sama dál. Vzniká ti tam tepelný most a rosný bod je posunut na líc vnitřní omítky, ale to raději rozebírat nebudeme. Okna jsou určitě špatně osazena a parotěska tam asi není, ale nebudu raději hádat. Jestli bude na sanačce plíseň nepoužívat savo s chlórem, ale raději Fungispray bez chloru, je mnohem účinější a neníčí to omítku. Hlavně oklepej vše co je volné, drolí se atd..
Ještě na konec- fredh co je ta asanační omítka? Neznám název ani možnosti použití.:-)

06.07.2014, 18:17 |
fredh Mam to takhle zafixovany.

06.07.2014, 18:31 |
Atrey fredh: v pohodě, jen jsem si trošku šťouchnul ;-)
Vseobecne u vlhkosti plati, ze pokud se nevyresi pricina, tak se problem akorat posune nekam jinam nebo se zmensi. V tomhle pripade by se musela opravit pripojovaci spara, coz je problematicky. S tou sanackou resis dusledek a je treba pocitat s tim, ze je to reseni docasny. Ona se po par letech "vycerpa", resp jeji pory se ucpou a prestane fungovat (pokud je ty vlhkosti malo, je pravdepodobny, ze bude fungovat treba i vic jak 5let).
Bohuzel tehle problemu je mraky a je to zpusobeny slendrianem montaznich firem, ktery tam prasknou 8 kotev, oblejou to pur penou, oriznou a s argumentem "jo pane, takhle se to dela odjakziva" odchazi.
Lepsi se to, ale stale dost montazniku v zivote neslyselo pojem kompri paska, parotesny a paropropustny pasky, butylovy tmely a budou furt tvrdit, ze pena staci.
Luke_288: kompri paska, parotesny a paropropustny pasky, butylovy tmely tak ani jednu vec tam 100% nemame :D