Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Klimatizaci nebo aktivni rekuperaci

o Navštíveno 2295x o
o 03.07.2014, 19:33 | mrazik
Resim aktualne dilema, jestli do podkrovi zvolit klimatizaci nebo aktivni rekuperaci. Cele to zacalo klasicky, kdy v lete pri dele trvajicich vedrech je proste v podkrovi teplo, takze me napadla klimatizace a po trose patrani netu i aktivni rekuperace. Celkem se bude jednat o 3 pokoje.
Klimatizace ma vyhovum, ze v kazde mistnosti sai muzu nastavit jinou teplotu a hlavne vykon chlazeni je vetsi. Instalace relativne snadna a jen se do pokoju rozvedou medene trubky do jednotlivych jednotek.
Aktivni rekuperace (Nilan) zajistuje vymenu vzduchu,chlazeni neni tak vyrazne jako u klimatizace a podle katalogu udajne i muze usetrit na topeni. Instalace slozitejsi v rozvodech vzduchu, ktere by bylo na nezateplene pude. vyssi cena.
A ted babo rad teda autohifi rad. Dalsi veci je, vybrat firmu na klimatizaci, znate nejakou dobrou ?

o 03.07.2014, 20:06 | Luke_288
Jestli chces chladit, tak klimu. Rekuperace (aktivni/pasivni mi bylo vysvetleno, ze je vicemene marketing) je o vymene vzduchu. Kdyz je venku vedro, taha to zvenku horkej vzduch, kterej ochladis zemnim vymenikem nebo "solankou" pokud to teda budes mit. Ale ten vzduch to neochladi nijak vyznamne. Ja chci do baraku rekuperaci hlavne kvuli topeni. V zime to taha studenej vzduch z venku, ve vymeniku ohreje krz teplej vzduch zevnitr na cca 16st a ten pousti cerstvej zpatky dovnitr. Tzn nenatapis tolik jako kdyby sis dovnitr pustil vzduch oknem.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3497 sekund.