Navštíveno 1578x

Zdarec, řeším jak odizolovat v baráku podlahu horního patra aby dole nebylo nic slyšet, tím myslím kroky, děti jezdící a hrající si s čímkoliv mě napadne, pánvička spadlá na dlažbu, a jestli to někdy finance dovolí tak i nějaké audio se subwooferem.
Podlaha se bude skládat se spodních desek, trámy, horní desky, vyrovnávací beton s polystyrenovými kuličkami cca 7cm, polystyren 3 cm s podlahovkou, vrstva anhydridu, dlažba nebo plovoučka.
Teď je otázka co dát mezi trámy kde je cca 22cm místa, vygooglil jsem zvukově izolační minerální vaty ale ta cena je nesmysl, mám možnost mít spoustu polystyrenu ale nejsem si jistý jestli to bude mít požadovaný účinek.
Co teda zvolit, díky?
Aby nebylo nic slyset... Pokud stavis novostavbu, pak musis doresit styk stropni konstrukce a svislych konstrukci- tzn tvrdy na tvrdy a to dusledne. Systemy na to jsou. Nebo pak vestavit "mistnost v mistnosti" proste "sendwich zdi, stropu i podlah.
Jinymi slovy, abys dosahnul toho ceho chces, bude to stat takovej nesmysl, ze to postrada vyznam. Cimkoliv vycpes podlahu/strop, tak sice ti to pomuze, ale krocejovej hluk se šíři stykem tvrdych konstrukci. A taky plovouci podlahy jsou na hluk masakr.
V dnešní době plovoučku, když navíc řešíš hluk? Na tu rovnou zapomeň a zkus se podívat na dnešní kvalitní lina a nebo vynil i když ten je už dost tvrdej a tím pádem taky hlučnej.

03.07.2014, 21:08 |
Tea Vata mezi trámy kročejový hluk neodstraní. Musíš mezi záklop na trámech a anhydrit vložit kročejovou vatu min 6cm výšky, ideál 10cm určenou pro těžkou plovoucí podlahu a důsledně oddilatovat od svislých konstrukcí, prostupů, prostě plovoucí anhydritová deska, která se nesmí v žádném místě dotýkat čehokoliv pevně spojeného se zdmi. Toto řešení funguje, je zde ale nutno počítat s vyšší konstrukční výškou, min 6 kročej, systémová deska nebo XPS do kterého se nachytá podlahovka, předpokládám vodní, 4 anyhydrit + nášlapná vrstva, celkem tedy cca 14-20cm nad prkna záklopu.