Navštíveno 2691x

01.07.2014, 08:51 |
Komba Čau,mrkněte na tohle,včera to přišlo poštou a zdá se mi to hodně velká blbost.Za prvé musí takový vyrozumění přijít poštou a za druhé je to dost amatersky formulované,takže asi někdo posílá vir nebo zkouší vytahat peníze.Co si myslíte?
Takhle to zní: Vážený zákazníku,
Jsme velmi rádi, že jste využívali produktu z naší banky.
Dovolujeme si Vás upozornit na dlužnou částku ve výši 5321.21 Kč,ke dni 20.05.2014 na osobním účtě #9284643270277197 . Nabízíme Vám uhradit pohledávku v plné výši do 23.07.2014.
Dobrovolné uhrazení pohledávky a dodržení smlouvy #966439F608C9102E umožňujeme Vám:
1) Dodržet pozitivní úvěrovou historii
2) Vyhnout se soudním sporům, placení poplatků a jiných soudních nákladů.
V případě prodlení úhrady pohledávky 5321.21 Kč v souladu s platnými právními předpisy, jsme oprávněni zahájit právní sankci na základě pohledávky.
Kopie smlouvy a platební údaje jsou připojeny k tomuto dopisu jako soubor "smlouva_966439F608C9102E.zip"
S pozdravem,
Vedoucí odboru vymáhání pohledávek
Arsen Martirosyan
+420 606 166 251
Ty mas snad neco spolecneho s touto nejmenovanou "bankou"
Je to urcite podvod...z jakyho mailu to prislo?

01.07.2014, 08:56 |
Wasp Je to podvod, nic neplatit a přílohy neotevírat! je toho aktuálně plný internet a média s informacema o tomto typu podvodů ;-)
Stačí se podívat na net
[ Link ] Doporučuji na ten mail ani neodpovídat, protože pokud na to odpovíte, Vaše adresa se přidá do seznamu těch, ze kterých bude díky podvržení mailové adresy tento SPAM chodit :-)
já jim během jednoho dne dlužil 9786,- 5680,- a 7695,- :-) a zajímavé, že tam mají všichni funkci vedoucích vymáhání pohledávke :-D vždy pod jiným jménem
Mě to přišlo taky. Je to podvod.

01.07.2014, 09:58 |
Komba no přiznam se že jsem to málem otevřel,jelikož jsem docela zvědavej:D ale hned mi bylo jasný,že to bude nesmysl,když není udaný za co ten dluh je :)
V naší firmě dluží každej druhej zaměstnanec :-) , naštětstí antiviráky na ten zip reagují,
i tak už to máme ve Spamech, i Seznam to háže do Spamu koukám, pár jich tam mám za poslední měsíc
PODVOD, řeší me to v prái na IT securtity
CSIRT.CZ dnes z více zdrojů obdržel informaci o staronové spamové kampani zaměřené na uživatele v ČR. Zpráva informuje adresáta o neuhrazené pohledávce. Přitom se odkazuje na přiložený soubor, který má údajně obsahovat smlouvu a platební údaje. Ve skutečnosti však obsahuje spustitelný soubor, který obsahuje virus. Důrazně proto varujeme uživatele před spouštěním přílohy u této zprávy. Jednotlivé zprávy se liší v detailech, jako je údajně neuhrazená částka, či jméno odesílatele. Antivirové společnosti zatím neidentifikují novou verzi tohoto viru.
Hlavně neotevírat ten ZIP soubor
Crimson, v prvních dnech tohoto SPAMU to žádný Antiviry nedokázali (kromě dvou zcela neznámých antivirů) detekovat. Všechyn velký a známý antiviry na to začli reagovat až někdy 2-3 den.
Uz se do te prilohy nekdo koukl? :)

01.07.2014, 13:26 |
AR v příloze je exáč co pak nahodí bordel do kompu
AR: Vim, proto se ptam, kdo uz zkousel, co mu to provede :)

01.07.2014, 15:07 |
Komba já už jsem dal v mejlu otevřít,ale pak se mě to zeptalo jak to chci otevřít,ale naštěstí jsem si to rozmyslel,takže by to nic udělat nemělo snad:D

01.07.2014, 16:19 |
AR komba: čéče nejsem si jistej, ale pro jistotu bys ten komp měl spálit

01.07.2014, 17:22 |
Komba snad ne hele :)

01.07.2014, 18:33 |
DaveF je toho plno a vzhledem k tomu, že někdo použil i naši firemní doménu mi teď chodí různé maily jako např.
"Dobrý den,
žádám Vás o informaci, o jakou pohledávku se jedná. Číslo účtu mi nic neříká, níže uvedený telefonní kontakt je na paní, které zase nic neříká žádná paní Zlámová, přílohu nelze otevřít. Nemám tedy šanci pohledávku uhradit ...
Zdraví
ing. Iveta ....
obchodní ředitelka "
nebo
"Dobrý den, nejsem si vědom jakékoliv dlužné částky u Vaší firmy. Přílohu vzhledem k obavě z viru neotvírám. Na přiloženém čísle byla jiná osoba.
Nashledanou, Dr. Novák"

01.07.2014, 18:44 |
AR holt titul neznamená fungující mozek ;)
Já bych to radši zaplatil, člověk nikdy neví :D
hm kámošovi volá asi milon lidí páč tam použili jeho tel. číslo
a dává jim aspoň číslo účtu a slevu ? :-)))

03.07.2014, 19:21 |
CRK tak tohle byla docela průhledná nástraha
[ Link ]
CRK: To bych chtel videt, u koho mela ucet. Banka s tak dementne vyresenou autorizaci si nezaslouzi mit klienty.

03.07.2014, 21:49 |
AR LordPetyl: eh? autorizace heslem a SMSkou je dostačující a používá ji X bank....
Jo táák, paní si kromě zasvinění komplu ještě dobrovolně stáhla appku do mobilu. To pak chápu.
Jen čistě teoreticky.
Když budu mít v PC tenhle sledovací vir, zadám klasicky jméno a heslo (tohle si to asi umí přečíst) tak přijde sms a zadám tak autorizační kód. Bude mít ten dotyčný přes ten vir přístup i k tomuhle? Pokud ano, tak sice kód vydrží max. 20min.ale v tom případě se mě tam během těch 20min. může dostat?
Podle toho, jestli tvoje banka ten kod po pouziti zneplatni (jakoze temer na 100% jo).

04.07.2014, 07:37 |
AR jako LordPetyl, kód by měl být jednorázový a po použití zrušen.
Aha, takže na PC jsem v klidu.