Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT zeď nářků :)

o Navštíveno 5125x o
o 24.06.2014, 13:37 | Milhauzz
Tak co ajťáci, správci sítí, systémoví administrátoři co vás dneska nasralo? Začnu:

Kterej idiot překládal servey do češtiny? Najít službu (vše začíná Služba ...) nebo něco v ovládacích panelech (Task scheduler - Plánovač úloh). A nejvíc bych liskal toho, kdo vůbec nainstaloval český servery někde v produkčním prostředí. Uff. je mi líp :)

o 24.06.2014, 13:48 | mrazik
S tou češtinou to začalo být zajímavé už v době, kdy přeložili excel, ale i s funkcema, to je teprve masakr.
o 24.06.2014, 13:49 | koren
mě ráno spadly 3 ze 6 sušenek na zem :-D
o 24.06.2014, 14:27 | kuja
ad. Cestina podivejte se na ovladaci rozhrani - smitty - na AIXu v cestine a pochopite, co je peklo :D

A k dnesku me spi syve globalni problem, kdy urcity velky organizace maj stabilni patch management s predem danejma patchovacima oknama a pritom si tam IT audit a bezpecnost nasadi ruzny scanovaci a auditovaci tooly, ktery pak nutej adminy upgradovat v podstate kontinualne, nezavisle na provozu :D
o 24.06.2014, 14:57 | Bucci
mě by zajímalo, kterej kokot amatérskej nastavoval appache přede mnou....

btw. co admini nechápou na větě: Výrobce sw zakazuje použití antiviru na serveru, kde se nachází soubory s časovými razítky, pouhé nastavení vyjímek a pravidel není řešením.....

.... právě jsem odstraňoval NOD a McAfee
o 24.06.2014, 14:58 | Milhauzz
kuja: rozumím ti, zrovna teďka tvořím matici v excelu, kde mám updaty, backupy a restarty. Ať žijou apdejty :)
o 24.06.2014, 15:39 | Dave1984
Zk*rveny F-secure mi shazuje servery...
o 25.06.2014, 00:23 | 323Marty
skvělej thread! Nerozumim vám jediný slovo :o)!!!
o 25.06.2014, 06:44 | Veva
jako počítače mě baví, ale asi jako Marty :-D
o 25.06.2014, 07:38 | Phitypaldy
Ztratil jsem se hned u nadpisu :-D :-D
o 25.06.2014, 08:13 | Petura
nastavaní tiskárny se dvěma podavači...
č. 1 papír A5
č. 2 papír A4

nastaveno na tiskárně i přes webové rozhraní, vše OK a ta mrcha furt bere papír jen z č.1, zásobník č. 2 jako by tam vůbec nebyl a nebo se neustále ptá na potvrzení velikosti papíru a z jakého zásobníku to má brát ...
já jí vzteky už málem shodil ze stolu, tak se s tím teď pere kolega (a netváří se nijak nadšeně) :)
o 25.06.2014, 08:52 | mista
Jak by se nám žilo krásně, kdyby nebyly viry. A ještě krásněji by bylo kdyby uživatel občas četl mail a neklikal jak ovce na přílohu, která se ne a ne otevřít, protože se to toho míchá antivir... Někdy by uživatele bylo potřeba trochu proplesnout.
o 25.06.2014, 08:59 | Petura
mista: nezapomínej na to, že uživatel je vždycky chytřejší než ty... :) většinou volají a mejlujou jen proto aby ses odrthl od hrnku s kafem a sundal nohy ze stolu :)
o 25.06.2014, 09:34 | mista
Petura: pochopitelně, na to už jsem si zvykl :)
o 25.06.2014, 09:47 | Jozzo
opačný problém...jak můžou ti blbci z IT nechat povolenou automatickou aktualizaci windowsu na 3:00 ráno v 3-směnném provozu na měřícím stroji?
o 25.06.2014, 10:10 | nome
no moc prostoru pro aktualizace tam v těch 3x8 hodinnách nevidím :-)
o 25.06.2014, 10:17 | radek.613
On někdo používá k výrobě, nedejbože k měření stroj s windowsama? To je tedy hardcore :-D :-D :-D
o 25.06.2014, 10:17 | Tarrance
Třeba když se střídaj směny v 6, 14 a 22 hodin? A nebo když ani to nejde, tak se to holt řeší při pravidelných odstávkách? ;-)
o 25.06.2014, 10:30 | kuja
Koukam, ze je tu hodne End user supporteru, Wintelaku a Desktopaku. Je tu jeste taky nekdo middlewerar a unixak? :)
o 25.06.2014, 10:53 | Milhauzz
Jozzo: Jednoduše, vysrali se na to. Nechali to v defaultu. Většinou je to tom, že není čas a nedotahují se věci do konce.
radek.613: Vše je o rozpočtu, designu a ne na operačním systému :)
Tarrance: přesně, pravidelný maintenance, to je zase o "designu" myšlení :)
kuja: Wintel je už trochu přežitek ne? :) Dnes bych to spíš viděl na rozdělení správce sítě (end user support) a systémový administrátor (server/service support).
o 25.06.2014, 11:07 | kuja
Milhauzz: No neni :) Unix a Wintel je ve vetsich firmach porad dost oddeleny a ve finale i zpusoby administrace Wintel a unix systemu se dost zasadne lisi :) Ja se treba uprimne priznam, ze bych nedokazal napsat zadnej kompexnejsi vbs nebo powershell skript, myslim z hlavy, dle navodu bych to rozhodne dal :) A sem si jistej, ze by Wintel sysadmin nebyl schopen napsat skript v unixu :) Aspon teda mam takovou zkusenost :)
o 25.06.2014, 11:17 | Milhauzz
kuja: Nu jestli to bereš takhle, tak je na tom něco pravdy. Tak on základ, který by měl každý systémový administrátor znát na jakékoliv platformě, se často liší. Rebootovací skript o jednom řádku musí umět zvládnout každý, pokud chceš vysypat pomocí třeba PS nebo VBS skriptu do excelu data z ADDS tak už je to horší, to ti pak musí pomoct internet, pokud to umíš z hlavy, nejsi systémový administrátor ale programátor! :) Každopádně mě ten wintel fakt nějak neoslovuje, když to beru ze své pozice systémového administrátora, tak homogenní prostředí je už dávno pryč. Hromada věcí je na svých platformách, aby funěli win servery musím např umět zvládnout VMWare (ok, možná je na intelu a taky nemusí, ale s WIN to nemá společného nic).

Nu což, co člověk to názor.
o 25.06.2014, 11:31 | kuja
Milhauzz: Souhlasim s teboum, ale ESX ovladani se sice blizi linux a v podstate to linux je, ale porad je to omezena sada dovednosti, ktery clovek jinde moc neprepouzije :) Elementarni dovednosti syadmina jsou stejny pro unix a pro windowsy, musi to mit nejaky zelezo, disky, sit. Ale proste ladeni systemu je uz diametralne odlisny :) Ja se na to mozna koukam ze spatnyho uhlu, protoze delam devops a v podstate musim vyladit system tak, aby na tom bezela konkretni aplikace, vcetne vsech podpurnejch casti :) A priznejme si, unix jde ladit podstatne lip nez Windowsy :)
o 25.06.2014, 11:46 | Milhauzz
kuja: Jo, je jasný že pokud zvládáš ESX tak v ti to v linxu bude naprd. Ono ladění železa a systému je hodně odlišný, než třeba před 10ti lety. A ono vůbec se všechno strašně změnilo. Naštěstí hodně věcí k dobru.
o 25.06.2014, 12:16 | kuja
Milhauzz: jj :) Zaplat panbuh i za virtualizaci :) Pamatuju si, jak se pred 10 lety cekalo x tejdnu na dodavku HW, pak se s CD slo do datacentra a pul dne tam clovek instaloval :D ILO a management rozhrani byli sice fajn, ale spolehlivy to moc nebylo :)

Ale je dobry, ze ma vetsina IT adminu podobnej nazor na vec :)
o 25.06.2014, 12:20 | kuja
Jo a abych nebyl uplne OT, tak me dneska nastvalo, ze mame porad setrit a pritom si jeden projekt naporoucel desitky stroju a nakoupily se konzultanti na x zbytecnejch MD :(
o 25.06.2014, 12:21 | Milhauzz | Upraveno: 2014-06-25 12:21:46
kuja: Jo, chceš server? Udělej si server. Vyklonuješ referenční stroj a za pár minut už instaluješ role. Pecka jako blázen oproti minulým dobám. S ILO se to má tak, že funguje jen tehdy, když ho nepotřebuješ :)
o 25.06.2014, 12:37 | mista
Milhauzz: ja si vzpominam taky na tvoje anti virtualizacni postoje :) faktem je, ze se techlologie posunuly obrovskym skokem vpred. nyni je obrovska kopa veci otazkou lusknutim prstu. Clovek si zvyka rychle :) jo a ILO je prima tak na "HW" vypnuti a zapnuti kdyz opravdu jde do tuheho. Parkrat mi pomohlo :)
o 25.06.2014, 13:16 | Milhauzz
Mno jo, ale když se debil samojmenuje do vedoucí pozice IT společnosti a chce po tobě, aby si na jeden žebráckej server se SATA diskama dal několik virtuálů se SQL databázema a nenechá si to vysvětlit, tak pak nemáš jinou možnost než kolem sebe plivat oheň :)
o 25.06.2014, 13:29 | Jozzo
ono stačí že veškeré fabrické počítače běží s XPčkama a na tom běží měřící programy apod. přestávky jsou dost dlouhé na to aby se dala stihnout aktualizace popřípadě jsou tu stejně i o víkendech a sedí v CCRku.

Místo aby nainstalovali nový Win na PC, udělal si borec obraz winu a hodil ho vedle na PC aby to nemusel instalovat...samozrejme ty pc pak mohly jet jen na střídačku
o 25.06.2014, 13:39 | mista
Jojo to byly doby. Uf ještě že je to pryč :D
Těch zničenech komponent co bylo v návalu vzteku a bezmocnosti :D
o 25.06.2014, 13:59 | Milhauzz
Jo jo, vzduchem lítali myši, zdroje ... :)
o 25.06.2014, 14:45 | Bucci
převod VM virtuálka do ESX... dle slov kolegy záležitost 20ti minut... (už to tu louská 3tí den...)
o 25.06.2014, 15:06 | Milhauzz
Bucci: Na tom sem si taky vylámal zuby. Jak naschvál VM podporuje to, co ESX vůbec ne a naopak. Je to boj :)
o 25.06.2014, 15:17 | mista
Strejda google napoví :)
o 26.06.2014, 10:17 | CervinVega
prekladani do CJ z AJ mi prijde fenomen CR...
v army treba pouzivame/vymyslime Cz zkratky, pritom jsou zavedene ofiko NATO, ktere nasledne "objevuji" i celni cinitele napr. na cviceni, pri jednanich a pod...
ja bych nechal jet i filmy v originale s titulkama, jinak se tu nikdo poradne AJ nenauci a budeme porad izolovanej narod uprostred Evropy...
programovaci jazyk pro Fr ustredny, kde byly zkratky z fonetickeho zneni Aj slov ve Fr asi nebudu ani rozebirat :-))
o 26.06.2014, 10:34 | Zdenek (A)
Nejhorsi jsou uzivatele, kteri nectou dokumentaci a neposlouchaji na skoleni. Vikendove telefonaty s dotazem, zda si nepamatuju defaultni IP adresu zarizeni (je v ty dokumentaci, samozrejme), me uvadeji do stavu totalniho vzteku a zmaru.

Sef, kterej si mysli, ze vsechno bude fungovat za 5 minut po 3 kliknuti mysi, me take zrovna naladu nespravi...
o 26.06.2014, 22:18 | JA
hej a zkoušeli ste to vypnout???? :)
o 27.06.2014, 14:18 | Bucci
.... tak ještě jedna perlička, dostali jsme info, že jedna z našich aplikací nefunguje, že startuje už minimálně 4 hodiny a furt nic....

... po připojení se vzdálenou plochou jsme objevili standardní logon screen naší aplikace (ten člověk sice kliknul na ikonu, ale pak už nic, a místo zadání user/pass čekal, až se to spustí (asi samo...)
o 27.06.2014, 15:02 | giuseppe
..taky musím přidat jednu úsměvnou hlášku ze serveru :-)

foto k příspěvku  od giuseppe

o 27.06.2014, 17:37 | .mycTD

foto k příspěvku  od .mycTD

o 01.07.2014, 18:16 | Chris
Nechapem preco zatracujete widly, uz davno nie su to ako v 2k3, ale 2k12r2 je uplne niekde inde. ;-)
o 01.07.2014, 22:08 | Kacko
tyjo jste mi připoměli starý časy kdy jsem se podobně zasekával na nesmyslech místo abych se posouval dál..

Díky bohu za Mac, Vagrant, Puppet, Github a vše ostatní co dělá můj život příjemný a práci efektivní;)
o 02.07.2014, 20:55 | zede
Jo čeština...hlavně strojové překlady stojí za to:

foto k příspěvku  od zede

o 03.07.2014, 10:27 | kuja
Kacko: Souhlasim s tebou, ale to by si nesmel pracovat pro velky korporace s obrovskou setrvacnosti, kde maj prostor primarne produkty "renomovanych" vyrobcu za X mega :) Tam se podobny veci prosazujou spatne, ale taky to jde :)
o 03.07.2014, 18:54 | Ghofig | Upraveno: 2014-07-03 18:55:49
Kdosi rikal, ze XPcka jsou uz mrtva a nestabilni :)
Tak jedna dnesni :)

foto k příspěvku  od Ghofig

o 04.07.2014, 15:07 | CHUROS
Milhauzz: Ale ESX se prece ucit nemusis, na to mas Hyper-V :-)

Chlapci vy si stezujte :-) Az bude spravovat domenu se sto pocitaci po celem svete bez sitove konektivity (ano nemaji sitovou kartu, ano jde to :-)) v certifikovanem prostredi, kde kazdy patch musite konzultovat s NBU a nasazeni v tu dobu aktualni verze java klienta vam trva rok :-(
o 04.07.2014, 19:05 | Kacko
kuja: No upřímně v momentě kdy má někdo tendence mi přikazovat co mám dělat aniž bych s tim souhlasil, tak odcházím buď já, nebo on:)
o 05.07.2014, 20:21 | HIGHTOWER
25.06.2014, 10:30 | kuja - ve změti IT hantýrky a problémů jsem já ani unlixák, ani wintelák, ale obyčejný vidlák :-D
o 05.07.2014, 22:12 | Kotass
Jo jo .. :-)

foto k příspěvku  od Kotass

o 23.07.2014, 14:08 | Milhauzz
Tak sem dneska přidával další DC do sledovačky a co na mě nevykoukne. Hm, nemohl to napsat jinak česky, že to třeba "nestihl v požadovaném čase"? :)

foto k příspěvku  od Milhauzz

o 24.07.2014, 10:48 | Bucci
google translator? ;-)
o 24.07.2014, 10:53 | Milhauzz
Ne ne, boužel core serveru na kterém běží sledovačka je holt v češtině. Taková historická blbost a ono se to někdy zmerčí no. Ale aspoň je prdel :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3241 sekund.