Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Projekcni platno - info

o Navštíveno 2488x o
o 10.06.2014, 09:56 | MaxxT
Zdravim,
chtel bych se zeptat, zda-li nekdo nevite jak se berou rozmery projekcniho platna. Mam pracovnu ktera ma sirku 269 a chtel bych tam dat platno, 120 palcove udavaji sirku Projekční plátno 150x266cm, matně bílé plátno, černé tělo. To asi neni brany i s tim kaslikem co?

[ Link ]

o 10.06.2014, 10:23 | MiniMike
podle stranek vyrobce ma kastlik 299cm...

model VMAX120UWH2

[ Link ]
o 13.08.2014, 10:51 | M.a.R.i | Upraveno: 2014-08-13 10:54:51
Přiseru se se svým dotazem. Provádím rekonstrukci bytu a plánuji do obýváku doplnit 150cm plazmu Panasonic projektorem.

Chtěl bych uhlopříčku alespoň 120". Rolovací plátno na strop buď mechanické nebo elektrické.
Cenově u mechanického tak do 3000Kč a u elektrického max do 6000.
Projektor zatím žádný nemám, dokoupil by se třeba za rok, cenově tak do 20k.

A můj dotaz se týká plátna:
1)Někde jsem četl, že u mechanického plátna časem dojde k vytahání a začne se kroutit. U elektrického to prý nehrozí neboť na plátno působí při vysouvání a zasouvání stejná síla po celé šiřce. Je to opravdu tak? Jinak je pro mě elektrické plátno zbytečné, chtěl bych ho pouze z tohoto důvodu.

2)Plátno bych chtěl umístit do stropu nad sádrokartonový podhled. V něm by byla jenom štěrbina z které by se plátno vysouvalo. Máte nějaké fotky z instalací pro inspiraci?

3)Projektor bude časem umístěn na protilehlé zdi na nějaké poličce. Co všechno k projektoru přivést? Podle mě stačí zásuvka a HDMI kabel.
Mám v plánu mít v TV píchlí nějaký multimediální centrum s připojením k síťovému disku a mezi něj a TV vložit nějaký HDMI rozbočovač. Abych si mohl přepínat signál do projektoru a nebo do TV.

Díky moc za rady :)
o 13.08.2014, 18:27 | Tuner#2
1) Ano je to tak, ale okraje se muzou zkroutit i u elektrickeho a nebo se udela vlna pokud budes mit doma vic vlhko apod. Navic za 6tc rozhodne nnebude kvalitni platno, mrkni na MW platna a niz bych v kvalite asi nesel. Projektor za dvacku asi jedine Optima ve full HD jinak je vse vejs.

2) Ja bych to pod sadros nedaval. Kdyz se neco pokazi, budes bourat strop. Dnesni platna maji celkem esteticke kasliky a na strope je podle jedno zda je kolejnice na zaluzie a nebo kaslik s platnem.

3) Pokud pojedes jen pores HDMI, tak staci kabel (bacha, nad 5m uz musis fakt vybirat aby to fungovalo) a 230V. S rozbocenim to takova sranda nebude, aktivni rozbocovac ktery nemrvi obraz je celkem darda...
o 14.08.2014, 08:43 | M.a.R.i | Upraveno: 2014-08-14 08:44:50
Díky za info Tunere

1)Je mi jasný,že za ty prachy to nebude žádná špička. Koukal jsem na ty MW, ale velikost kterou bych chtěl vychází dráž. Zatím jsem kouka na tohle: [ Link ] . Na sbazaru je nějaký překupník prodává je podstatně levněji. Ještě sonduji jestli by sehnal velikost 300x169cm

2)Jde o to, že se jedná o čtvercovou místnost, na jedné stěně bude plazma a na protilehlé bude gauč. Plátno chci umístit před plazmu s obývací stěnou cca 1m před zeď, tudíž nebude přímo u zdi a ta konzole by na stropě vypadala divně. Nakonec jsem vymyslel, že by bylo plátno lehce vyměnitelný neboť by pod ním byla našroubovaná/nalepená lišta buď ze dřeva nebo z nerezu, která by se jednoduše demontovala a k plátnu by se dostalo.

S projektory nemám žádnou zkušenost, tudíž budu asi jako blbec. Když kouknu na tenhle kalkulátor [ Link ] a vyberu třeba Epson TW5200 a velikost plátna 122", tak opravdu musí být projektor od plátna vzdálený maximálně 3,92m (120-144" uhlopříčka)? A nelze pomocí nějakého ratio nebo zoomu docílit uhlopříčky 122" třeba ze vzdálenosti 5,5m? Pro mě by byla ideální vzdálenost 5,5-6m. Jelikož nechci mít plátno uprostřed místnosti a nebo naopak projektor uprostřed místnosti, aby byl co nejmíň vidět.
o 14.08.2014, 16:48 | Tuner#2
1) Neprisel jsem do styku, tezko soudit.

2) S nejakou listou a pristupem k nemu by to slo ;)

3) Kalkulkator na tabletu nebezi, ale obecne kazdy projektor ma nejaky rozsah zoomu a idealni je, kdyz jsi vzdalenosti od platna nekde mezi moznostma prave toho zoomu. Obecny prepocet je 1:1,4 - 1:1,6 ale co projektor to original a velky rozsah zoomu necekej.
o 20.08.2014, 10:25 | M.a.R.i
Děkuji za rady.

Jinak už je na cestě toto:

[ Link ]

Za 3900Kč s poštou vystavený kus... Větší bohužel něměli :(. Budu muset ještě doladit to umístění plátna, holt bude skoro uprostřed místnosti :/.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3166 sekund.