Díky za info Tunere
1)Je mi jasný,že za ty prachy to nebude žádná špička. Koukal jsem na ty MW, ale velikost kterou bych chtěl vychází dráž. Zatím jsem kouka na tohle:
[ Link ] . Na sbazaru je nějaký překupník prodává je podstatně levněji. Ještě sonduji jestli by sehnal velikost 300x169cm
2)Jde o to, že se jedná o čtvercovou místnost, na jedné stěně bude plazma a na protilehlé bude gauč. Plátno chci umístit před plazmu s obývací stěnou cca 1m před zeď, tudíž nebude přímo u zdi a ta konzole by na stropě vypadala divně. Nakonec jsem vymyslel, že by bylo plátno lehce vyměnitelný neboť by pod ním byla našroubovaná/nalepená lišta buď ze dřeva nebo z nerezu, která by se jednoduše demontovala a k plátnu by se dostalo.
S projektory nemám žádnou zkušenost, tudíž budu asi jako blbec. Když kouknu na tenhle kalkulátor
[ Link ] a vyberu třeba Epson TW5200 a velikost plátna 122", tak opravdu musí být projektor od plátna vzdálený maximálně 3,92m (120-144" uhlopříčka)? A nelze pomocí nějakého ratio nebo zoomu docílit uhlopříčky 122" třeba ze vzdálenosti 5,5m? Pro mě by byla ideální vzdálenost 5,5-6m. Jelikož nechci mít plátno uprostřed místnosti a nebo naopak projektor uprostřed místnosti, aby byl co nejmíň vidět.