Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Poškození náhradního vozidla

o Navštíveno 2098x o
o 05.06.2014, 20:12 | Veider
cca před týdnem mi nabourali auto. S viníkem jsme vše sepsali a já dostal v rámci pov. ručení ze servisu náhradní vozidlo. A dneska ráno přijdu k tomuto náhradnímu autu a zjistim že mi ho někdo zdatně ohobloval na parkovišti. Nevíte někdo co mě čeká, nehodlám v servisu zapírat, ale zase se mi nechce platit za něco co jsem nezpůsobil. Dobrák z parkoviště samozřejmě žádný lístek s kontaktem nenechal. Nevíte někdo jak se toto řeší?

o 05.06.2014, 20:16 | mr.brain
Jo, měl jsi tam auto nechat, zavolat tomu, kdo náhradní auto poskytl co se stalo, zavolat PČR abys o celé situaci měl záznam a pak bys viděl co vlastně bude... Takhle? Podívej se do smlouvy o pronájmu vozidla co tam je napsané a podle toho můžeš počítat se spoluúčastí na opravě... Resp. tohle je (pro tebe bohužel) nejpravděpodobnější scénář.
o 05.06.2014, 20:22 | Veider
Právě že smlouvu o pronájmu auta mi nedali. Už jsem procházel papíry a mám jen jakýsi předávací protokol, kde je stav nádrže a najeté km. Toť vše. Podívat se do smlouvy mě samo napadlo hned, ale to bych jí musel mít.
o 05.06.2014, 20:25 | cezetko
Já když jsem měl půjčené BMW, tak tam stálo, že mám kontaktovat BMW(byl tam uvedený nějaký kontakt) a že mám 10% spoluúčast.

Myslím, že to vesměs všude bude obdobné.
o 05.06.2014, 20:26 | hawai
Až budeš auto vracet, tak tam před ně najeď bokem kterej je Ok :-)
o 05.06.2014, 20:28 | Veider
Hmm, tak jsem si to nejspíš našel sám. Sice podmínky můžou být individuální, ale zde výtah z nějaké obecné smlouvy:

Pokud nebylo dohodnuto jinak, hradí klient při škodě z jeho viny, nebo při odcizení pouze spoluúčast ve výši 10 % z celkové škody, minimálně však 10.000 Kč. Spoluúčast se hradí vždy když škodu způsobí klient, nebo viník není znám, stejně jako případné náklady na odtah vozidla zpět k poskytovateli.

Vzhledem k tomu, že viník není znám, spoluúčast mě nejspíš nemine. Jupí, to se mi tahle anabáze začíná teprve vyplácet, vlastní auto seškrábaný a mezitím si zaplatim ještě půjčený, no že bych se na to nevy...l
o 05.06.2014, 20:40 | Proffesor_W
Minimálně však 10.000 Kč? TO jako těch 10%? ... to bych si to mozna promyslel jestli nebude lepsi a levnejsi to nechat opravit nekde inkognito na vlastni naklady cele, pokud pujde o neco mensiho.
o 05.06.2014, 21:44 | Horal-11
budeš platit spoluúčast, většinou maj 10K aby tu pojistku neměli drahou
stříkni to sprejem a s*r na ně
o 05.06.2014, 22:39 | Transportérák
Je to individuální. U nás máme na NV havarijko se spoluúčastí 2k. V předávacím protokolu je s tím zákazník seznámen. V tomto případě by tě to stálo 2k a toť vše. Jinak měla se zavolat PČR a možná ze záznamů z kamer by se nakonec viník našel...takhle asi už ne :-(
Jinak sprejovka by u nás neproskočila. Docela pečlivě si auta předáváme ale také přebíráme zpět a to kolikrát včetně zvedáku :-)
o 06.06.2014, 14:00 | Cossie
A podepisoval si jim nějakou smlouvu nebo si dostal pouze ten protokol ?

Horal-11: dej si pořádnou facku a až se probereš, tak si pormysli jestli si to opravdu myslel vážně ....

Přesně kvůli takovýmu xindlu to tady vypadá, tak jak vypadá .... :-(
o 06.06.2014, 14:13 | Veider
Tak pokračování to má. Zřejmě ten tupec co mě ohobloval zaparkoval večer v té samé ulici. Takže jsem zavolal policajty a vše jsme sepsali a nafotili. Rýhy co zanechal přesně na výšku seděli k jeho škrábancům na jeho autě. Teď už je jen otázkou zda se policajtum přizná. Oznámil jsem to i servisu a je to přesně jak píše Tranportérák - maj spoluúčast 2k, takže to případně až tak bolet nebude a dotyčnýmu někde zavřu kyslík až ho potkám, pokud nebude čestnej.
o 06.06.2014, 14:45 | CRK
jak přizná? Pokud to sedí... Teda pokud už tam není hlášení, že si ho odřel ty a škrábance na autě přesně sedí :D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3223 sekund.