Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: SQL

o Navštíveno 2804x o
o 03.06.2014, 13:09 | crestik
někdo znalý? Vím o tom kulove, instaluju SW pro IP kameru, do NB, které bude server pro tu kameru. Chce po mě SQL server, který asi mám, páč jsem něco takového našel ve Startu. Ale nevím, co vyplnit, aby se to nějak propojilo, nebo co...jelikož když to vyplním blbě, tak mi zařve, že se nespojil s databází.

[ Link ]

o 03.06.2014, 15:19 | Mr.Scully
Pokud máš nainstalovaný SQL server, tak musíš vědět, s jakým username a password jsi ho instaloval :-)

SQL server snad součástí Windows není v žádné verzi... takže při instalaci je dobré si zapamatovat to nastavení autentikace.
o 03.06.2014, 17:05 | mrazik
Predpokladejme, ze Microsoft SQL Server mas nainstalovany, jehoz adresa je (local), to mas spravne. Pro pristup kamerou bude dobre na SQL Serveru v sekci Security - Logins :
zalozit uzivatele
nastavit mu prava na zapis do spravne databaze
default databazi zvolit stejnou databazi

Pak v tom okne, co mas tady v odkazu, zvolit :
,,Autentikace SQL Serveru"
server : (local)
Jmeno : uzivatel co jsi zalozil
Heslo : heslo uzivatele co jsi zalozil
Port : vetsinou je 1433

To je cele.
o 03.06.2014, 17:08 | Ghofig
Kdyz jsem naposled tohle instaloval, nabizelo to volby mezi klasickym SQL nebo PostgreSQL.
Ted uz to tam na vyber neni?
Vis vubec z jakeho ucelu tam to SQL mas z drivejska nainstalovane?
Pokud ho k nicemu nepotrebujes. Neni snazsi ho odinstalovat a neinstalovat/nechat vytvorit databazi s instalackou toho ST7501?
Teda samozrejme v pripade, ze ho tam z nejakeho duvodu nemas a nepouzivas :)
o 03.06.2014, 21:10 | giuseppe
Já bych zkusil první volbu,že nemáš síkl server nainstalovaný a ono Ti to nainstaluje jako novou instanci sql serveru (local) \něco a nechá Te to zvolit login a pass...tipuju;-)
o 03.06.2014, 21:23 | Mr.Scully
Já bych šel cestou mrazika. Přihlášený asi do SQL je (i když ani neví jak), tak vytvoří nového uživatele, který se použije a je to.
o 03.06.2014, 21:25 | mrazik | Upraveno: 2014-06-03 21:27:01
Proc instalovat SQL Server, kdyz ho ma uz nainstalovany. Staci spravne zalozit uzivatele a je hotovo. Co se tyka prav, pokud se jen plni tabulky, mela by stacit role datawriter.
o 03.06.2014, 22:40 | crestik
wow, díky za rady, takže postupně:

- SQL server se tam nainstaloval spolu se softem WinCC, který používám pro vizualizaci od Simaticu. Zkoušet odinstalovat se mi moc nechce, páč je u Siemensu strašný problém s verzováním a když už něco funguje tak rači nerýpat :-/

- Ghofig: jj, je tam i ta druhá verze, přesně jak říkáš, ale ta mi nějak zkolabuje při instalaci

- mrazik: zkusím vytvořit, ale nemám tam nikde tu volbu Security ani Logins, jediné, kde jde přidat něco jako uživatel, tak je položka Aliases.

- možná je problém s tím, že už nevím jméno/heslo superuživatele. Asi se to zadávalo při té instalaci SQL, kdy ho chtěl ten SW WinCC.

jenom pro upřesnění, tady do těch dialogů, které předcházejí tomu připojení, si zadávám nové iniciály pro přístup ke kameře,nebo už to taky souvisí běžícím uživatelem SQL (nebo jak to nazvat :-)
[ Link ]
o 04.06.2014, 08:47 | mrazik | Upraveno: 2014-06-04 08:48:27
crestik uzivatel se nastavuje v jinem okne, ten se nastavuje programu Microsoft Management Studio. To co mas otevrene na tom prvnim obrazku je jen administrace aliasu atd., tam uzivatele nezalozis.
Takze menu Start - Progamy - Microsoft SQL Server - Management Studio (nejak takhle to najdes). Tam se zkus prihlasit pod sebou a uvidis jestli to pujde.
o 05.06.2014, 07:25 | giuseppe
nebo rovnou z command line program SSMSEE.exe
o 05.06.2014, 07:59 | giuseppe
...ovšem i k založení jiného uživatele budeš potřebovat to heslo na SA, takže já bych nainstaloval tu novou instanci SQL serveru a budeš bez problémů.
o 05.06.2014, 09:31 | mrazik
Pokud pri instalaci nastavil sveho uzivatele jako sysadmin, pak heslo na SA potrebovat nebude.
o 26.06.2014, 21:56 | crestik
...jen info, že přes to SQL jsem samostatnou kameru nerozjel, ale využil jsem aplikaci v IPCorderu a parada. Teď jen čekat, až se přechroustá objednávka za 900Kč na switch s PoE přes náš užasný nákup :-)
Jinak díky všem za help.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3074 sekund.