Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Někdo přes okna - rada

o Navštíveno 2847x o
o 02.06.2014, 09:23 | kadel21
Bylo tu pár témat na výběr oken, já sem teď ve fázy výběru a dostal sem nabídku od jednoho Litevce jak na dřevěný okna tak na plastový. Dostal sem nějaký parametry jak skla tak i rámů, ale v tomhle sem uplnej lajk, zkoušel sem trošku gůglit, ale to info co sem našel mi stějně neřeklo jestli je to šunt, nebo kvalita.
Byl by někdo tohodle problému znalej, ochotnej kouknout a říct jak to je?

Plastový okna:
1. Profile system: Highest quality PVC Gealan Nordline greenline profile, 6 chamber (11.5 cm) Germany.
2. Color: WHITE from both side.
3. Glass package: 4GNP-18Ar-4-20Ar-4GNP (Float+Clima Guard Premium+Argonas) 3 glasses , with Argon Gas inside + double selective glasses!
4. Bindings system: MACO/GU.

Dřevěný:

1. Window designs are provided by the Customer.
2. Wood: Pine (lam.finger jointed 69mm).
3. Painting: white RAL9010
4. Glass: 4GNP-12Ar-4-12Ar-4GNP (3-pane energy saving u=0,7) (warm edge TGI grey)
5. Water drip:
L1-L3, L5-OTD6: 23,5mm white alu glazing bead
L4: 35mm white alu glazing bead
6. Grooving 10x10
7. L1-L5: With groove for flowerplate
OTD6: Without groove for flowerplate
8. Sash gasket: grey
9. Glass/filling sealing: grey silicon
10. Locking:
L1-L3, L5: PN beslag.
OTD6: Handle FIX 835S right, + handle from the outside, 3-point espagnolette S1110 without lock, ASSA YALE 35 one side cylinder from inside.
11. OTD6: Brake FIX 760A/4.

A když už to tu téma je, tak jakej máte pohled na plastový okna do dřevostavby? Bylo mi řečeno jednim člověkem, že by radši volil dřevěný, z důvodu "pracování dřeva" a tudíž že by se mohli křížit?

Díky
Kadel

o 02.06.2014, 12:15 | Harryp
U těch dřevěných mě příjdou ty mezery mezi skly (12mm) málo (alespoň všichni oknaři mě vždycky říkali, že alespoň 16mm mezery - problém je, že pak se musí používat širší profil křídla potažmo rámu)

U těch Gealan Nord-line je zvláštní ten profil rámu. Osobně mám od Gealanu čerstvě vstupní dveře.

Jinak vše záleží na ceně a přímém porovnání. Jinak znám pár lidí co mají dřevostavby a mají v pohodě plastová okna. Ono stejně to dřevo "zdiva" a oken je rozdílné, takže bude pracovat malinko jinak
o 02.06.2014, 12:54 | kadel21
Harryp, no já sem si říkal že ty dřevěný ma menší mezery ale zase píše u=0.7 což mi přijde jako hodně dobrý, to mi víc bude utíkat teplo jinudy :-).
Plastovy se mi ale libi vic, pac dreveny budu muset natirat co 5 let
Penězma to vypadá tak, že co ostatní nabízí dvojsklo tak on udělá v trojskle za stejnej peníz no.
Kde si našel jak vypadá ten profil Gelean Nordline? Ja v rychlosti na google nenajdu nic :(

Kadel
o 02.06.2014, 13:39 | CervinVega
spis ze zvedavosti - ty s nim sepises smlouvu, posles mu zalohu, on je vyrobi a doda? sidlo ma v Litve?
o 02.06.2014, 13:42 | kadel21
CV: ne, žádnou smlouvu, okna přiveze a peníze dostane až při doručení, aspoň takhle to prej praktikuje normálně
[ Link ] Specializuje se na dovoz do Norska.

Kadel
o 02.06.2014, 14:02 | Luke_288
Budu ti drzet palce. Nenarazil jsem na oknare co by zahajil vyrobu bez zalohy (70-100%). Bych mel strach, ze misto oken priveze 28dveri.
o 02.06.2014, 14:25 | Harryp
kadel21: Tady [ Link ]

Jinak já teď dával Veka Alphaline Plus a skla u=0.6 a kde mám činčilu, tak dokonce 0.5
o 02.06.2014, 16:06 | kadel21
Luke_288: no tak 28 dveří bych holt nepřevzal no :-). Jinak záloha 100% tomu už se nedá ani říkat záloha ne?:-)

Harryp: mno tak tuto mi vyhodil gůgl a sem právě v tom byl stracenej, maj tam 4-5 komor, že maj rámy standard a on píše 6 komor.

Mno taky se trošku bojim, že na papíru/nabídce sou parametry jedna báseň (asi), ale jestli sem to schopnej poznat při dodání, že to tak i je?

Kadel
o 02.06.2014, 17:42 | Luke_288
Bohuzel, je to tak. Kdyz jsem resil dvere, tak bez 80% zalohy(jeste po dlouhy diskuzi) nezahaji vyrobu. Dtto okna.
Ono jasne, neprevezmes, pak zalezi jak dlouho s tebou budou ostří hoši diskutovat.
Uz jsem i zazil vybetonovanou podlahu, bez smlouvy, na dobry slovo, o 2cm blbe vejskove a po dotazu co s tim vytahli na majitele podlahy kladivo.
V tomhle pripade bych vzal okna od vyrobce, co ma mistni zastoupeni a ma smluvni podminky nijak zasadne nevybocujici z normalu.(coz 0% zaloha a platba po dodani je)
o 03.06.2014, 06:21 | kadel21
no tak dneska se zajedu podivat na ty okna, vozi sem okna kazdy 3 tejdny a dneska tu bude mit auto, tak to omrknu.
Jinak to trojsklo v tom plastu vypada ze bude mit taky 0.5W
Luke_288: dostal sem nabidku i od "mistnich" a tam sem o 7tis na stejny zakazce vic, to mam skoro dalsi 3 okna navic, zase no.

Kadel
o 03.06.2014, 07:04 | Luke_288
7tis čeho? euro?
o 03.06.2014, 08:11 | kadel21 | Upraveno: 2014-06-03 08:13:33
ne NOKů :-)
A u toho místního nevim ani mezery mezi sklama ještě, moc detailů mi nenapsal

Kadel
o 03.06.2014, 09:11 | Luke_288
Co jsem koukal na ty platebni podminky, tak predem chteji pouze daň a to pár dní před doručením.
Btw co garance, montáž- přivezou vadny okno, tak to povezou reklamovat do Norska?
Ja bych do toho nesel, dneska je tech vyrobcu s mistnim zastoupenim tolik, ze bych si nechal udelat vic nabidek a porovnaval. Coz je u oken, pravda, problem, ale vic nez lepsi U o 0,2 je dulezita spravna montaz.
o 03.06.2014, 10:18 | atafari
Luke_288: spravna uvaha, Ug hodnoty od 1,1 nize nema smysl moc resit..akorat se Vam tam budou okna rosit..
radsi si pohlidat osazeni oken, umisteni dist.podlozek apod. urcite kvuli reklamaci a zaruce brat okna nekde odtud. Honza
o 03.06.2014, 10:55 | kadel21
Luke_288: je to tak platba jenom DPH celnikum, zbytek až po doručení. Místní sem zkoušel obeslat asi 4 co sem našel různě inzerci, 1 neodpověděl, 2 odpadli protože nedodávali typ okna kterej sem chtěl a třetí je v Oslu a je to ten co je o 7tis dražší (což je navíc stejně jenom půlka páč zbejvá ještě druhá půlka baráku která přijde pozdějc no). 7tis možná neni takovej rozdíl možná, nevim, ale já do toho ještě dělám novou kuchyň (na to potřebuju to okno i :-)), a do toho ještě musim zaplatit elektrikáře na nový rozvody pro kuchyň a výměna pojistek, takže je toho teď hodně najednou.
No dotaz byl jestli to okno má dobrý hodnoty no, nebo jestli je to smontovaný z nejlevnějších profilů. To esli to jestli to vemu z Litvy nebo Z Osla musim holt rozseknout sám :-).
Jinak garance je, teda pán říká, sem jezdí s oknama každý 3 tejdny, otázka je jak dlouho ještě, to je fakt. To riziko chápu no.
Ty hodnoty U... já chtěl minimálně 1 a samo když to de za stejný peníze dostat víc tak proč ne.
No jedu se podívat za chvíli jak to vypadá.

Kadel
o 03.06.2014, 11:37 | Luke_288
Chapu tedy spravne, ze rozdil na cene je cca 21tis CZK? To jsou nejaky spešl okna, ze je poptavas takhle v zahranici? To, ze se ti na mejlovou poptavku neozvou je pochopitelny, ja jsem vzdycky zvednul zadek, zajel za obchodnikem, ukazal mu projekt, moudre jsme pohovorili, vyslechnul jsem si, jak jejich okna jsou nejlepsi a nikdy se mi nestal, ze by neposlali nabidku (zkousel jsem tri a v souctu mi to zabralo jedno dopoledne). U smeruju na 0,8.
Zaruka je jasna, ale kdo ti ji poskytne? Ten litevec, norove? Okna jsou tak dulezita vec, ze bych vybiral ze zavedenych vyrobcu, co mi poskytnou full servis.
Kdyz si s tim das trochu prace, tak myslim, ze se dostanes s cenou blizko tem norskym.
o 03.06.2014, 11:46 | kadel21 | Upraveno: 2014-06-03 11:56:31
Luke_288: jj 21czk ale to se asi nedá přepočítávat. Spešl vokna to ani nejsou, jenom ten způsob otvírání mi přijde že třeba v ČR neni asi moc běžnej (přemejšlel sem že bych si to klidně objednal v ČR).
Jinak linej zvednout zadek fakt nejsem, s radosti bych si ty vokna vosahal osobne a pokecal. Objel sem tu nějaký stavebniny, kde maj už vokna ve standart rozměrech. Objet vyrobce bych asi na půl dne neměl, pac tady to nemam 3 vyrobce v jedny radovce.
Zaruku samo norove poskytovat nebudou proč asi.
Jinak já se naopak snažim nedostat cenou blízko těm norským :-D. Ty tu lítaj od 3tis až třeba 9tis co sem koukal na netu.

Kadel

foto k příspěvku  od kadel21

o 03.06.2014, 11:52 | atafari
kadel: obvykle to nedelam, ale protoze sem pred nedavnem rozchodil ucet (konecne sem se prihlasil) tak hodim prispevek...pokud mas zajem, muzem udelat kalkulaci na samotna okna..pak bych ti doporucil nejaky firmy pobliz tebe
o 03.06.2014, 12:12 | kadel21
atafari: tak jestli budeš umět ty okna co sem dal obrázek nahoře a budeš to umět dostat do Norska, tak jo :-)

Kadel
o 03.06.2014, 12:48 | atafari
koho jsi zkousel se poptat? me to neprijde jako rarita
okna umim vsechny ;-) ale to se bavime o skle
napis na meil...
jan.faltys zavinach nsg.com

o 03.06.2014, 13:09 | kadel21
koho sem zkoušel poptat? No našel sem firmu v okolí Life camp, ProGre, Stavnem & Vigrestad AS, Abora as, a pak jeste toho Litevce. Vyrobce primo co jsem tu nasel, delaj jenom dreveny a nektery prave chtej i 9tis za okno, tak ty sem ani nezkousel.
Jinak poslal sem ti na mejl tu poptávku.

Kadel
o 03.06.2014, 13:16 | Luke_288
jo ono to není do CZ. mě furt nešlo narozum, proč chceš do CZ tahat okna z norska.
o 03.06.2014, 13:19 | AR
Takže lokace montáže oken je někde v norsku? ;)
o 03.06.2014, 14:00 | kadel21
Luke_288, AR: no tak je fakt, že sem v dotazu neuved, že je to do norska, ale tak to ani nebylo součástí dotazu :-). Dotaz zněl esli ty parametry co sem dostal odpovídaj nějaký vyšší kvalitě no. A do ČR bych asi okna z Litvy taky netahal, a už vůbec né přes norsko. Myslim, ceny v ČR budou možná podobný těm Litevským nevím?

Kadel
o 03.06.2014, 14:16 | Standa
02.06.2014, 12:54 | kadel21
Plastovy se mi ale libi vic, pac dreveny budu muset natirat co 5 let.

Já mám dřevěná okna instalovaná v roce 2009 a nátěr stále jako nový, ségra dávala dřevěná v roce 2001 a taky stále původní nátěr.
o 03.06.2014, 15:08 | Luke_288
A ja naopak dreveny z roku 08 v byte, jihovychod, jihozapad, 5let jsem na udrzbu kaslal a loni jsem musel vzit smirgl, dremela, abych odstranil tu cernotu co se na ramech udelala, sundal odlupujici se lak a pekne nater komplet znovu.

Kadel: tak snad se ti tu na to nejakej oknar podiva. Me vzdycky zajimalo jen Ug (tj prostup okna jako celku, nikoliv ram a sklo zvlast)
o 03.06.2014, 16:38 | kadel21
Standa: no takhle to pisou oknari, ze jako plastovy sou bezudrzbovy a dreveny co pet let. Ono tady taky skoro furt chcije :-(.
Luke_288: uvidime co prijde, sem v kontaktu s atafari, treba se mu neco povede

Jinak sem zved zadek :-) a byl se podivat na dodavku oken od Litevce pro jinyho zakaznika a vypada to na pohled solidne. Na tech mezernikach (nevim jak se rika tem delitkam skel) je vyrazeny i typ skel/mezer a datum vyroby. Dostal na to fakturu a pise, ze zaruka je 10 let.
S majitelem sem taky mluvil a platil dopredu jenom DPH celnikum a prede mnou tam vyskladal ridicovi cash za okna co privezli (jeste to mel blbe spocitany a dal jim vic a po prepocitani ridic zbytek vratil :-)).

Kadel
o 03.06.2014, 16:44 | Luke_288
země zaslíbená :))
o 29.07.2014, 11:24 | kadel21
tak vcera dorazila prvni varka oken, ted zbejva je dostat na misto starejch oken.
Chci se zeptat, videl sem ze nekdo ty okna pridelava pomoci takovej plechu prichycencych do drazek na ramu okna, ale dodavatel rika ze se to pouziva jenom kdyz se usazujou okna do izolace a ze pokud jdou do betonu nebo dreva tak se kotvi klasicky okennima sroubama, takze dira skrz.
Jak to mate vy?
A k izolaci, cet sem ze jenom to zapenovat uz taky neni dobry, ze prej ta PU pena zacne nasakavat vlhkosti?

Kadel
o 29.07.2014, 12:08 | Luke_288
těch monžností je víc. v ČR je pořád nejběžnější montáž s PU pěnou. když je firma lepší oddíl, dokáže chápat význam parotěsných pásek a taky s nima dokáže pracovat. jakmile člověk začne vyžadovat montáž s kompri páskou nahrazující parotěs i pur pěnu [ Link ] tak i renomovaní výrobci (oknotherm, sulko apod..) začnou více či méně okatě vymejšlet, jaká je to zbytečnost a že to nefunguje apod.
o 29.07.2014, 12:30 | kadel21
mno já sem našel tohle instruktážní video [ Link ] kde používaj jenom tuhle skelnou vatu [ Link ] plust takovej molitanovej váleček [ Link ] a zalepí to pak silikonem z obou stran no.
Jako pena by byla nejjednodussi asi, ale abych neresil, ze mi to tam zachvili zacne hnit, je to drevostavba.
Co ty diry do plast. oken, je to fakt bezny?

Kadel
o 29.07.2014, 12:59 | Luke_288
u plastů nevím. u dřevěných oken jsem občas viděl kotvení turbošroubama skrz rám, ale zas tak velkej odborník přes okna nejsem.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3339 sekund.