Navštíveno 1265x

19.05.2014, 19:36 |
20bad Potřeboval bych poradit, mám dva byty, které jsou od sebe vzdušnou čarou 50metrů, mají oba okna do stejné ulice, a takřka přímou viditelnost na sebe, v jednom bytě je (bude v pátek) zavedeno UPC internet. Lze, pomocí Wifi, dostat internet od UPC do druhého bytu?
Přemýšlel jsem, ze bych dal na každé okno směrovou externí anténu, které bych na sebe namířil.
V bytě s UPC by byl internet do počítače kabelem a asi 20 metrů bytem by šel kabel k anténě. UPC dává nějaký kabelový modem s Wifi.
V druhém bytě by byl asi router (mám tu jeden Tp-link navíc)připojení k notebooku.
Konkrétně bych potřeboval poradit, zda to lze takto řešit, jaké ext. antény by jste doporučili, případně na co jsem zapomněl.
Moc děkuji Jirka
Zkus mrknout do meho prispevku, myslim ze by ti to pomohlo a mne to slape vyborne ...

19.05.2014, 19:49 |
20bad Díky tak jsem do to pročetl a moc moudrý nejsem, myslíš teda koupit 2X toto?:
[ Link ]
Ono by ti to podle mně šlapalo i s jedním, ale jsem laik tak moc neporadím, pak bys musel mít něco, čím přijmout wifi signál. Já mám teda nakonec 2, jeden na střeše, jeden na garáži a funguje to luxusně, tak jako by to bylo doma na kabelu....
Ne vsechny notebooky maji ackovou sitovku. Takze urcite pozor na pouziti 5Ghz technologie v pripade, ze by se nedelal spoj AP klient, ale jen se dalo do okna APcko a chtelo to chytat na notebooku.
Urcite bych sel do 2,4 Ghz varianty

19.05.2014, 22:51 |
20bad | Upraveno: 2014-05-19 22:51:17
myslel jsem na dvě levný 2,4ghz deskový antény (cca. 500,- kus), který by na sebe koukali a jedna by šla do Wifi modemu od UPC a druhá do TP-Link Routru/AP a pak do notasu kabelem, nebo wifi(notas je pořád na jednom místě)