Navštíveno 8691x

11.05.2014, 22:10 |
Losky Ahoj, čumím po nějaké vzduchovce. Nejdřív jsem přemýšlel nad pistolí:
[ Link ] a teď ještě čumím na pušky. Jak jsem tak nějak pochopil, dobrý poměr cena - výkon je značka Hatsan a dost vychvalovaná je i CZ 200S. Jedná se mi spíše o bazarovku, kde se dá sehnat i s optikou. Ale co mi není moc jasné je rozdíl větrovka - vzduchovka. Větrovka se plní CO2?

11.05.2014, 22:31 |
hawai | Upraveno: 2014-05-11 22:32:48
Mam klasickou vzduchovku (pušku) slávie
[ Link ] a i pistol na CO2
[ Link ] asi záleží, na co to chceš. Já to mám jen tak pro zábavu, že si na zahradě občas vystřelim. Puška je dobrá na delší vzdálenosti. teď jí mam po kompletnim servisu a stříli hezky a přesně. výhoda je, že jen ,,zlomim,, a hned můžu střílet.
Pistol je jen na kratší vzdálenost, na delší absolutně bez žance něco trefit. Taky nevýhoda je v tom, že musíš furt řešit bombičky. neni to na to, že ji jednou za čas vytáhneš, uděláš 5 ran a zas odložíš
Losky, řešíš tři typy, obyč pružinovou vzduchovku, větrovku, co má zásobník vzduchu, a třetí se plní CO2.
Jinak jsem čuměl, že za cenu plastové svítící pistolky z tržnice jde koupit celkem nebezpečná věc
[ Link ]

11.05.2014, 22:53 |
Losky | Upraveno: 2014-05-11 22:54:31
tu Lov 21 jsem měl asi před deseti lety a stálo za kulový. Malá výdrž a dobrá tak do 20m, možná ani to ne:(
Možná nejdřív koupím nějakou pistoli, tu člověk dá do kapsy či batohu a může si zastřílet kdekoliv kde nikdo není. Puška by byla dobrá na zahradu. Ale dost pistolí CO2 jsou na BB broky (ocelové) a nechápu, jaký je rozdíl mezi klasickými broky a těmito, kromě materiálu. Dost se mi taky líbí z pistolí Walther:
[ Link ] Edit: flusbrok jsem si koupil na základce a magoři jsme po sobě stříleli:)

11.05.2014, 23:11 |
All "Flusbrokem" jsme po sobě stříleli už před 40-ti lety. Ten už se dělá hodně dlouho.
Losky: pokud nechceš investovat aspoň 20000,- kaček tak zapomeň na větrovku. Je to vlastně flinta s kartuší na stlačený vzduch. Nevím přesně kde je tlakové maximum ale vím, že kartuše se plní tlakem někde okolo 200 bar. Tohle jen tak nenaplníš. Je na to potřeba tlaková láhev jak pro potapěče, speciální pumpa hustilka v řádu tisíců nebo ještě dražší kompresor. Výhoda je, že jednak na jednu náplň střílí celkem dlouho, druhak má většina větrovek zásobník na broky nebo na diabolky takže nemusíš nabíjet na každou ránu. Je to ale docela drahé střílení.
Já si na hraní koupil tuhle hračku
[ Link ] . S touhle úsťovou energií už to docela štípne. Stejně je to ale hračka.

11.05.2014, 23:19 |
Losky Jj, co se týče větrovky, tak dobré recenze jsou na tu CZ200S za 10t, ale nemá to optiku atd. Takže jedině sehnat bazarovku. Viděl jsem, že se prodávají tlakové lahve kolem 3t i s ventilem. Ale asi bych zkusil pistoli a pak se uvidí. Pevně věřím, že to bude dál jak LOV 21, tedy doufám

11.05.2014, 23:27 |
All Ten Ruger, který mám je nejsilnější CO2 revolver (včetně pistolí) na trhu. Ta síla stačí tak akorát na odnaučení sousedovy kočky srát nám do záhonu. Potkana tím nezabiješ. Takže buď silnou vzduchovou pistoli nebo klasickou lámací (pákovou vzduchovku). Já si s tím fakt jen hraju ale pokud bych se chtěl pokoušet o nějakou terčovou střelbu do 30 m za levno koupil bych si tohle
[ Link ] a střelil bych tím i potkana co dědovi leze ke slepicím.

11.05.2014, 23:30 |
Losky u toho Walthera jsem dost často četl, že na 20m bezproblémů rozbije silnostěnné lahve, tak jsem myslel, že to celkem sílu má. No, ještě mám co studovat:)

11.05.2014, 23:37 |
All Tomu nevěřím. Úsťovou rychlost uvádí 130 m/s. Ten můj má 175 m/s a na cca 10 metrů tak tak udělá díru do petky flašky a to jen z jedné strany. Mám na ústí 4J. U toho Walteru tento údaj neuvádí ale podívej se na obdobné pistole a uvidíš. Na 20 metrů tím jednak nic netrefíš, druhak neprostřelíš ani trojvrstvý toaletní hajzl papír.
taky jsem řešil, a vybavilo se mi co jsem četl na jednom foru o zbraních:
Vite jak trefit s tou Slavii ten terc na 80m?
Staci se dobre rozbehnout....
ubehnout tak 75m k terci.....
a pak hodit!
nicméně brácha má tohle:
[ Link ] a je to výborná větrovka, moc se mi líbil zásobník na diabolky, co se mi nelíbilo je to plnění.
Proto jsem nakonec koupil po vyzkoušeni několika dalších tuhle:
[ Link ] a spokojenost.
Mam i revolver Crosman Vigilante 6ti palec 4,5mm na CO2 bombičky, a moc spokojený s tím nejsem, nemá to ani přesnost, ani dostřel, ať si to papírově vypadá sebelíp. Stějně jako mi vadí jak ztrácí výkon, první zásobník slušné rány, pak už se to chová jako flusbrok. Navíc kdykoliv ho opráším a chceme si jít střelit, tak zjistím, že nemám bobmičky :/

12.05.2014, 08:40 |
All Tím Rugerem když trefím padesátou kuličkou psa do pr*ele, protože mi chčije na vrátka tak dělá kolečka kolem tůjky. Pak už to ale slábne hodně rychle. Taky je důležité nestřílet v protivětru abych nedostal do oka. řekl bych, že nějakých 40 ran je v pohodě. Nevím jak to. Bombičky pro ten Ruger jsou tuším stejné jako pro Crosman. Možná netěsnosti kolem úderníku??
u vzduchovky je "nutně" potřeba mít "optiku" :-)
1- na vzdálenost dostřelu vzduchovky je lépe se naučit prostě mířit
2- "optika" pro vzduchovku je nadnesený pojem pro divadelní kukr
ale každému dle jeho chuti, imho vyhozený peníze... na střílení do terče na zahradě stačí slavie nebo tahle cenová bomba z bazose vse v jednom :-)
[ Link ]

12.05.2014, 09:56 |
Losky tak to je docela na pytel, sliboval jsem si od toho teda víc 😪
Takže je asi rozumnější zase ta puška, třeba nějaká vybavená Slavia 631(634). Ty pistole vypadají jako silnější kuličkovky

12.05.2014, 09:58 |
Losky CervinVega: Čínu určitě nechci a když optiku, tak něco,kde aspoň něco uvidím
Když je tu řeč o vzduchovkách. Můj táta si leta schraňoval vzduchovku vz.47 a já z ní po tají střílel, když mi bylo -náct. Před cca 5 lety jsme ji dali na půdu a ona tam zrezla. Ne že by na ní pršelo, ale ta vzdušná vlhkost udělala se železnými díly své. Ani to dřevo není co bylo. Nevíte, jestli by ji někdo uměl zrestaurovat (nejlíp Vých. Čechy)? Můj kluk chodí s druhým dědou teď střílet z nějaké rozhrkané herky. Já o tom nevěděl, a když jsme byly před třemi týdny na pouti, tak mě trochu dostal. Říká mi u střelnice, že by si chtěl střelit. Já povídám, vždyť to neumíš ani držet a nakope ti to (chodí do druhé třídy). A ejhle z pěti ran trefil bez opory ruky tři z pěti růží. A to neměl hlaveň až u špejle :-))). Tak jsem si říkal, že bych mu nechal zrenovovat tu 47-ku.

12.05.2014, 20:44 |
hawai Hele já si te´d nechával vzduchovku dát celou do kupy, nebyla sice zrezlá, ale měnily se vnitřnosti. vyšlo to na 900,- a dělali mi to v obchodě s mysliveckejma potřebama

13.05.2014, 18:43 |
Losky Nakonec se mi docela zalíbila tahle potvora za rozumný peníz:
[ Link ]

13.05.2014, 20:27 |
Losky No, ještě je jedna varianta, ikdyž dražší, ale prý top
Weihrauch HW97

13.05.2014, 20:27 |
Losky No, ještě je jedna varianta, ikdyž dražší, ale prý top
Weihrauch HW97
jako proc ne, ale vazne si nejdriv poloz otazku co s tim vlastne budes delat... protoze strilet do terce te bude bavit jedno odpoledne, max vikend... pak bude pauza mesic, pak rok, ...
co prak, kuše, luk, foukačka, házecí nůž, šipky? to je sranda i pro návštěvu :-)

14.05.2014, 11:09 |
Losky CervinVega: Plně s tvým názorem souhlasím. Tuhle otázku si taky docela kladu. Většinou se do něčeho urvu, základ nechci,koupím něco drahýho a pak zjistím, že mě to nebaví :-)
zkusil bych ten prak s operkou (do litru,-) a kuličky (stačí rozebrat pár ložisek nebo soft verze-hliněnky) na 5, 10m do válečků, kostek, plechovek... budeš překvapenej :-)

14.05.2014, 16:37 |
Losky Tak zkusit to můžu:) Jinak mi od pár lidí už bylo doporučeno za slušné bazarové peníze koupit bazarovou Umarex 850 AirMagnum, která se dá koupit mezi 4-5t bazarová a je dobrá. Ale asi nejdřív zkusím ten prak, minimálně pro prdel:)
Zalezi asi na tom, co Te bavi. Ja to nekupoval na strileni po kockach nebo jinych zviratech, ani na tercovou strelbu, ale proste na blbnuti - se zloprckem strilime temer kazdy tyden, vikend...
Terce se daji koupit zabavne, viz. treba aktualne "krvacejici" zombie terce, stejne ale vetsinou skoncime u plechovek, krabicek od sirek a podobných odpadnich polozek domacnosti.
Já měl prvně tuhle gamo

Ted mám Crosman Remington Summit. Mám to jen na chatu když je nuda,tak s tím všechno ničíme

14.05.2014, 19:15 |
LukeFab | Upraveno: 2014-05-14 19:15:21
Ted mám Crosman Remington Summit. Mám to jen na chatu když je nuda,tak s tím všechno ničíme

14.05.2014, 19:20 |
Losky A jaký máš názor na Gamo? Mě se dost libila Shadow, ale prý je dost tvrdá spoušť. A co ten Summit v porovnání s Gamem?
Tak Gamo CFX střílela určitě líp,přecejen měla pevnou hlaveň. U ní mi nevyhovoval systém nandávání diabolek.Prostě sem s tim dost bojoval. Jinak zpracování u obou super. Ani jednou neuděláš chybu. Na 35m s obojím strefím víčko.Ta spoušt mi až tak nevadila,šlo to řešit jakýmsi kitem ale ze zahraničí co si pamatuju

15.05.2014, 08:30 |
Losky Tak CFX je docela vychvalovaná. Taky si myslím, že ani ta Shadow na domácí střílení nebude špatná

15.05.2014, 15:27 |
Losky Dnes jsem to rozčísl a zítra jedu pro zánovní Cometu a uvidím. Je za dobrou cenu i s optikou Raven 6x40 a dodatečnou vyšší montáží. Pokud to člověka chytne, 4t není zas tak moc a vždy se to dá prodat.Je stará 3 měsíce, majitel přešel o pár levelů výš.
[ Link ] [ Link ] [ Link ]