Navštíveno 2300x

Nemáte někdo praktické zkušenosti s odstoupením od kupní smlouvy nového osobního auta koupeného ještě v režimu starého občanského zákoníku?
Mám opakované potíže s Renaultem :-) a ponevač je to auto na p i ču a dochází mi trpělivost (6x za 14 měsíců) tak shromažďuji podklady na protiútok
Only_One kupoval si auto jako osoba nebo firma? Pokud jako osoba - občanský zákoník. Pokud jako firma - obchodní zákoník.
Nevím, jak se k věcem a problémům staví renault, ale kolega koupil Yetiho s 1.2t tuším a 2x se vysypal motor do 15 000km, 1x prasklo ložisko a 1x byl problém s cívkama.
Snažil se dlouho odstoupit a skončil tak, že se soudil, neměl přes rok ani auto a ani peníze, které za auto dal. Soud vyhrál.
V každém případě, si myslím, že u auta by se musela projevit stejná závada, ale na odstoupení od kupní smlouvy a vracení věci si myslím, že zde bude jiný režim.
Velice rád budu tohle téma sledovat, ptž zkušnosti moc nejsou.
jako občan, fyzická osoba.
No uvidíme, mám na to ještě 7 měsíců.
dřív to bývalo tak, že jsi musel 3x za sebou přijít se stejnou závadou a muselo to být úplně stejně vždy napsané v zakázkovém listě, pak jsi mohl žádat o vrácení (čehož si jsou prodejci vědomi, takže to napsali vždy jinak ...) .... (škodovka)
Co tě to napadlo koupit Francouze :-(

29.04.2014, 08:31 |
EFCA | Upraveno: 2014-04-29 08:31:28
Buď 3x stejná závada (a následná reklamace podložená reklamačními protokoly) nebo 4x různá závada (platí totéž). Pak máš nárok na odstoupení od smlouvy.
Stejnou hovadinu s FR autem sem udělal taky, byť s jetým. Je to poslední FR co kdy mám. Elektrika je noční můra. Sorry za OT.
O_O: co máš za Renaulta? Já mám služebního Megana dva roky, 80 tis km a šlape bez závady.
on není problém s autem, ale s tím, že jsem ho nechal přestavět na LPG, teda přímo v Ranaultu to zařídili a přes ně všechno šlo. Takže mám na papíru vše od <>. No a jak se tak ukázalo, tak za hříšné peníze renolt koupil to nejlvnější co se u LPG dá a trvale dlouhodobě to zlobí a vada je vždy na straně vstřikovačů, jednotky LPG atd atd. a mě to už nebaví