Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > LPG označení aut

o Navštíveno 10866x o
o 28.04.2014, 19:05 | Paczqo
Nemá někdo prosím ponětí o tom zda továrně upravené vozidlo na LPG musí mít také ty žluté nálepky ? Máme na showroomu pro zákazníka auto s továrnim LPG ale žádné nálepky k tomu nepřišli a než mu to budem předávat tak chci vědět zda tam musí být, doma nějaké nálepky na zadní sklo a k hrdlu mám ale nechci mu to tam lepit pokud by to nebylo nutné.

Díky

o 28.04.2014, 20:04 | ebeerman
Co k nám jezdí na čištění bi fuely od Fordu, tak nikdy žádnou nálepku krom znáčku bi-fuel neměly teda :)
o 28.04.2014, 20:15 | Paczqo
No my nemame ani to z venku neni znat že by tam bylo LPG ale spiš se ptam z toho duvodu že třeba pošťácký auta maj tovární přestavby a mahj žlute samolepky ale to je teda CNG
o 28.04.2014, 20:25 | mr.brain
radek to bude vědět 100%, podle mě ano, mělo by to tam být...
o 29.04.2014, 05:38 | Kubais
Co sem kdysi řešil tak to až tak povinnost není. Měla by to být výhoda pro tebe, že v případě nehody tahaj z auta prvně plynaře.
o 29.04.2014, 07:13 | mr.brain | Upraveno: 2014-04-29 07:23:47
Tak jsem to nakonec zjistil sám, povinnost to je, viz vyhláška MDČR č. 341/2002 §19 odst. 2 [ Link ] :

V návodu k obsluze vozidla poháněného LPG nebo CNG musí být uvedeno upozornění, aby řidiči a jiné osoby obsluhující vozidlo byly seznámeni s podmínkami uvedenými v odstavci 1, s bezpečnostními pokyny a s návodem postupu v případě dopravní nehody. Vozidlo poháněné LPG nebo CNG, jakož i vozidlo s vestavěným plynovým zařízením sloužícím k jiným účelům než k pohonu musí být opatřeno nálepkou umístěnou na zadní části vozidla v pravém horním, popřípadě dolním rohu s nápisem "LPG" nebo "CNG".

edit: jak má vypadat LPG samolepka tu [ Link ] (strana 8)

Barevné provedení: pozadí - žluť chromová střední; ohraničení a písmena - černá
Rozměry: kruh o vnějším průměru 70 mm,šířka černého okraje 3 mm,
Nápis "LPG": výška písmene 30 mm,šířka písmene 15 mm, tloušťka čar 3 mm, mezera mezi písmeny 3 mm

Pokud auto je na LPG/CNG a tuto nálepku nemá, tak kdybysme šli do důsledku, jedná se o závadů, která vozidlo činní nezpůsobilým k provozu na pozemních komunikacích.
o 29.04.2014, 09:18 | Paczqo
Díky, vylepim to tam ať je klid a nemuže nic říct.
o 08.11.2014, 07:10 | Petura | Upraveno: 2014-11-08 07:11:14
zrovna se jí chystám sundat, protože tam nechutně svítí :(
samolepka u tankovacího hrdla je pod víčkem nádrže, tkže taky není vidět
o 08.11.2014, 08:07 | Dudelina
Mně jí plynař dal zevnitř okna, takže přes tónování už to moc nesvítí.
o 08.11.2014, 12:53 | .mycTD | Upraveno: 2014-11-08 12:53:51
taky jsem ji dal zevnitr pod folii.
na STK na to sice borec chvilku koukal neduverive, ale nakonec konstatoval, ze vylepena proste je.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3214 sekund.