Navštíveno 3060x

21.04.2014, 18:40 |
McMarty | Upraveno: 2014-04-21 18:42:02
Zdravím lidi, mohl by mi někdo vysvětlit, jak je to u Mustaga 05-do teď udělané se sklápěním světel od řidiče, aby mi na technické nedělali potíže! A ještě mne prodejce poučil, že světla nemají homologačku.
Podotýkám, že světla nepujdou na Mustang, ale na jiné auto.
Děkuji za rady...
Hodně záleží jaka světla koupíš, USA verze problem nemají E a nemají v sobě ani možnost naklápění, EU mají na sobě E, asi by stalo napsat na jaky vůz chceš dávat podle toho bych se i pak zařídil, pokud si dobře pamatuji tak nemají ani parkovací světlo v sobě, to musíš také prořesit
Ano vím, že to je jen světlo(potkávačka/dálková) a že parkovačku ani blinkr tam nenajdu. To je mi celkem jedno, jelikož celý předek se bude předělávat podle světel. Ale mám problém, že se mi líbí jen světla z USA aut a vím, že tam to mít nemuseli :-(
(Mustang, poslední Camaro a nebo Challenger).
A pujde to na BMW e36, ale to je nepodstaná věc pro velikost úpravy na voze...
Pak je toto stejně úplně nepodstatné, pac na to nedostaneš při teto přestavbě homologaci a když zajdu do krajnosti vyhodí té na stk

21.04.2014, 21:45 |
McMarty | Upraveno: 2014-04-21 21:53:12
Počkej, tak teď jsem asi mimo a možná se pletu, ale pokud má všchno homologačku a schválení pro běžný provoz, tak je snad jedno, na které auto to pověsím, teda pokud tím zas neporušuji nějakou tu jejich pošahanou vyhlášku, jak mají vymyšlenou. No dám to tam tak i tak, jen nechci protijedoucí oslňovat a otravovat při jízdě a pro buzeraci chlupatých to chci radši mít s homologací i se sklápěním z pozice řidiče!
Auto je homologovany jako celek a ty svetla jsou homologovany na jedno konkretni auto. Takze kdyz je das jinam, tak mas problem.

22.04.2014, 07:15 |
swep | Upraveno: 2014-04-22 07:16:57
Pokud to budeš chtít mít v pořádku, tak musís splnit spoustu norem a pak to nechat schválit jako přestavbu a třeba to vyjde. Na světla je dost hodně požadavků. Normy řeší například i samotné pozice jednotlivých funkcí světla a jeji vzdálenost mezi sebou, intenzita a úhly svitu a podobně.
edit. problém by si neměl mít s homologovanými moduly třeba od HELLY

22.04.2014, 07:44 |
AR To jako vážně chce někdo narvat totok na E36? To už je zase v kurzu blitkatuning?

AR: bez komentáře. Neznáš mne, tak prosím neřeš věci, na které nebyl podán dotaz!
swep: Uvidíme, nějak to pořeším. Hella moduly nechávám až na konec. Stačí, že je mám v zadu, nemusí být na celém autě:-) a navíc světla z amerik se mi líbí víc!
Počkej ,a ty už ty světla máš ,už jsi je měl v ruce?Jedna věc je že tvar těch světel předevšim u camara i challyho dělaj plasty náraníku a samotnej světlomet pod plasty vypadá děsně , i u mustangu je to světlo pod plasty větší ,a podstatnější věc , těm autum se řiká musclecars tudíž jsou obrovský a 36ka má taky mnohem nižší profil , podle mě by ti ty lampy zasahovaly do poloviny nárazníku a víc ...

22.04.2014, 11:42 |
AR trueno: nevypadají že by přesahovaly viditelný obrys.

AR: Tam to nejni tak patrný, tady je to vidět líp

A tady třeba kamčo ....

Světla osobně nemám, ale teď se snažím nějaké vybrat, abych je mohl objednat asi z ebay.
Jasný na světlo jsem se díval osobně a malinko větší je, ale ne moc. Velký kus toho světla schová jak si psal nárazník, kapota a blatník. S laminem není, zas až tak velký problém to udělat a odformovat to! Tam bych problém neviděl. Já teď jen hledám světla, které budou mít el.sklápění a to debilní Éčko.

23.04.2014, 07:37 |
AR Hledáš zbytečně, nebo snad plánuješ udělat homologaci té tvé přestavby? I když najdeš takové co mají Ečko a naklápění tak to vždy bude v ČR nepovolená úprava.
Jako AR: I kdyby si našel s naklápěnim a evropskou homologací ,což se nestane ,stejně to nikdy nezlegalizuješ a technicku to budeš muset protlačit za prachy .....
A ještě ,možná že to je blbá otázka , ale pokud se ti mustang tak líbí ,proč si ho zkrátka nekupíš a chceš místo toho bastlit baworáka?
trueno: Mustang se mi líbí po stránce designu a BMW po jízdní stránce a navíc mi stojí už nějakou chvilku jedna rozdělana M3 v garáži!

24.04.2014, 07:43 |
AR tak teď si doufám děláš prdel že chceš kurvit M3?
Chudak M3, pak tady dej foto.
Foto po dokončení klidně dám a prdel si fakt nedělám. M3 e36 je dobré svezení, ale děsný design. Ale auto jsem koupil s mladické nerozvážnosti a učarovala mne v něm jízda, jen jsem nějak nedomyslel, že se vzhledem nebudu spokojen!
Tak ono světla z mustangu a vzadu hella moduly tomu určitě vzhledově prospějou! wtf
design je klasicky krasne baworacky...jakymkoli tuzingem typu jina svetla,nez tam maji byt to dojebes navzdy a bude to hnus,protoze tam nebude zadna vyvazenost....
no jsem zvedavej,zda se do toho pustis a hlavne zda to dodelas....

26.04.2014, 18:23 |
AR ale zase na druhou stranu je v tom výhoda pro ostatní, do budoucna to je zdroj levných M dílů co nebudou dojebány ;) protože kdo by si pak koupil dojebanou M3 že ;)
AR: To by ji někdo musel prodávat :-) Ta na díly nepude nikdy, to jsem klidný.
Vidím, že tady se kloudného slova, odpovědi, či rady nedočkám a tak pujdu cestou pokus omyl. Po doskládání vám sem foto dám a někteří mne možná i potkají LIVE, někde!
btw. neskladas ji uz asi 5 let? :-)

27.04.2014, 19:00 |
McMarty | Upraveno: 2014-04-27 19:02:39
.mycTD: Nevím zda je to 5let, ale dlouho to bude, protože jsem musel nechat poladit sebe ve špitále po těžké nehodě na moto a nebyl čas na blbosti, ale teď jsem se v ní opět začal vrtat a chci, aby v létě byla komplet, alespoň z venkovní stránky.
Hm , a co chceš slyšet ? .... Několikrát máš výše napsáno že světla s euro homologací neexistujou a a legalizace je nereálná ,tak jo ,poslední rada , ta kloudná : Klidně tam nalep co chceš a jestli nechceš riskovat na silnici nalož to doma na podvalník a po sraze to zase slož , tam ti nikdo potíže už dělat nebude ....
A ještě tajnej tip: Klidně si kup rovnou toho mustanga a nestav si ho z bmw , obyčený GTčko s manuálem je na okruhu téměř stejně rychlý jako M3ka a když si připlatíš za boss302ku tak to báwo i vyprášíš :o)