Navštíveno 4045x

15.04.2014, 17:46 |
DITR cau chlapi mam problem pred 14ti dny jsem zustal viset na benzince neslo to nastartovat tocilo to a tocilo to az do vymlaceni baterky. dala se nova baterka a ttcko zase jezdilo 14dni vcera jsem dojel z prace na obed. z obeda jsem uz neodjel nestartovalo stale jen tocilo a tocilo :( za 3 hodky jsem k tomu prisel sednul nastartoval jak kdyby se nic nedelo a zase jsem odjelvse v pohode. dnes jsem stim jel na servis na diagnostiku ukazala se pouze chyba bov ventilu. 7x jsme to nastartovali a vypli vse bylo v poradku zadna chyba se uz neukazala a jel jsem domu. prijel jsem domu vypnu motor ze zvedavosti zkousim startovat a nic toci a toci a nechyta

15.04.2014, 17:49 |
carlos | Upraveno: 2014-04-15 17:52:19
tohle

15.04.2014, 17:53 |
DITR co tohle???
No ten link, co ti carlos daval. Je to tam popsany.

15.04.2014, 18:05 |
DITR nejde mi na to kliknout :( mam to jako normalni vzkaz

15.04.2014, 18:19 |
DITR nejde na to kliknout ani pres telefon ani pres pc zadny link mi ani jedno zarizeni nevidi
On tam zadnej link neni, jen slovo "tohle"

15.04.2014, 18:26 |
DITR no vsak prave

15.04.2014, 19:28 |
DITR tak jsem to ted byl nastartovat 3x po sobe a bez problemu to chytlo tak uz sem z toho blbec
Čau, na r19 16V mi to dělalo Čidlo teploty nasávaného vzduchu, v sání.
Me to u embecka delala spatna svicka. Uplne stejny priznaky.

15.04.2014, 22:34 |
Knightey- | Upraveno: 2014-04-15 22:34:43
Opet zase diagnostika pouze na cteni chyb a mazani ze?
To je proste ono, dneska to ma kdejakej vocas co s tim poradne neumi a jenom se mazou chyby...
Takze zajed s tim za nekym, kdo diagnostiku nejem ma ale ma i mozek a umi opravovat auta. Jak zde napsal trebas Lusa551 a cobHTP: je to benzinak, cili jdi po tech zakladnich vecech.
Takhle na dalku se blbe radi a 10 lidi ti sem napise a muze to byt kterykoliv duvod.
Proste poradne projit diagnostikou chyby, dle chyb, pokud tam nejaka je, tak jit po pricine a ne hned smazat. Juknout na cidla teploty motoru, vody, nasavaneho vzduchu, na klapky, napeti baterky i pri startovani (muze bych chyceny starter, napeti klesne k 9V a nejdou uz RJ), zkontrolovat svicky, kabely, potom skritici klapku atp atp.

15.04.2014, 22:54 |
DITR baterku jsem meril i pri startovani 13V a nejake drobne zajimave ze to dela jen obcas a pokazde je to zahrate ba provozni teplotu jak to zchladne tak to chytne jak nic
diagnostiku delal znamy ze servisu ktery delal par let ve skodovce proste to ukazalo jen chybu na prepoustecim ventilu turba nebo tak neco nic vic :(
Ono chybu trebas na cidle vody, vzduchu ci spatnou svicku ti to neukaze. To se musi kontrolovat pres merene hodnoty a porovnavat s tim co by tam melo byt...

15.04.2014, 23:00 |
fredh Tohle fakt vypada na cidlo teploty. Na budiku to muze ukazovat ze je to ok ale do jednotky jde druhej okruh z cidla a tam uz to neni ok. Chce to napichnout na diagnostiku jak pise knightley. Resil jsem tedka stejnou pricinu na octe 1.6. Ale majitel je asi pomalejsi a nemuze pochopit, ze by blby cidlo na teplotu delalo takovouhle zavadu. Tak to prej zatim menit nechce...
Ja vcera resil problem na 1.2HTP 2V kde panovi rekli, ze ma motor v prdeli a at shani novej (ikdyz vime ze tyhle motory ztraci tlaky a serou se).
Tak byl z toho spatnej, protoze motor vynechaval, kuckal a nemel vykon. Kdyz se pridal plyn, dusilo se to.
Tak jsem hledal co a jak, prisel jsem ze tam ma nejaky missfire na 2 valci a treti taky nic moc. Rikam co svicky? A on ze nevi, ze to vsechno delaji v servisu. Mel to nove od 2004 a najeto 110t km.
Tak jsme jeli pro svicky, vyndal jsem mu ty stare a kdyz jsem videl mezeru mezi elektordou a katodou 2,5mm! Nechapal jsem :D ty snad byly jeste origo. Takze jsem mu tam dal nove. Auto chytlo, slo krasne na volnobeh, motor se neklepal uz (a prej to tak melo byt ze je to tri valec). A kdyz to jel projet, byl stastenj jak maly kluk, ze to jede jako za mlada :D :D :D
No nic, to jsem odbocil... Ale pripomelo mi to to co pise fredh. Nekteri lidi jsou ruzni :/
Bez ty diagnostiky

15.04.2014, 23:10 |
Tomcat.530i | Upraveno: 2014-04-15 23:13:50
Minulý týden jsem řešil něco podobnýho. Točím, točím, ale nechytám. Naštěstí z dob dávno minulých mám u motoru zabudovanej měřák tlaku paliva a závada byla hned jasná. Někdy se palivová pumpa rozeběhla, někdy ne - jak se jí chtělo.

15.04.2014, 23:16 |
fredh Tak vicemene svicky diagnostika nepozna. Na jiny octe 1.8 20V bez turba to v nizkejch otackach vubec nejelo, jen tak skubalo, dusilo atd., ale jakmile se to prehouplo pres 2000 ot. Tak jela normalne. Svicky prej meneny nedavno. Ok napichl jsem to a byla tam chyba klapky. Tak sem koukal na hodnoty jaky mela mit a nedosahla ani poloviny pozadovanejch hodnot. Pan podekoval a odjel s tim, ze radsi jeste jednou vymeni svicky a uvidi...

16.04.2014, 06:19 |
BadyS co snímač otáček motoru na klice ?
několik let zpět co jsem měl OI 1.8T 110kW tak to začínalo obdobně. Chladný motor startuju v pohodě, zahřátý motor jízdou se postupně zhoršovalo a nenastartoval jsem....pak se to zhoršilo natolik že i během jízdy, jak se čidlo ohřálo to vyplo motor......četl jsem nějaký manuál, čidlo má dávat nějaký měřitelný odpor hodnotu už ti něřeknu a po jeho zahřátí byl odpor 0 a auto zdechlo.....2hodinky, schladlo a zase jelo......čidlo je za pár korun, přístup však na pytel.....diagnostika ho tehda nepsala, že je KO.

16.04.2014, 06:46 |
DITR no najit problem bude vec
jako ze ono to i skube pri jizde jizde po studenem nastartovani kdyz se to zahreje ale kdysi jsem mel tt nachipovane na maximum co tehdy slo uz nevim kolik a delalo to taky pokud se to nezahralo na provozni teplotu tak to proste skubalo takze to skubani jsem nejak neresil ma to nejaky vykon tak se to musi zahrat
podobný případ ale úplně jiný motor: chyba byla snímač otáček klikového hřídele

16.04.2014, 15:31 |
DITR tak zitra se na tom zacina makat prvni vymenime cidlo teploty a uvidi se

16.04.2014, 17:35 |
DITR dnes jsem dojel na servis po vypnuti motoru uz jen tocil a nic mechanik odpojil cidlo teploty vody auto normalne nastartovalo po zapojeni cidla zpatky uz zase jen tocilo takze to vypada na cidlo teploty

17.04.2014, 21:05 |
DITR problem vyresen vymenilo se cidlo teploty auz to startuje tak jak ma ALE!!! po ceste ze servisu se zase rozla kontrolka abs me z toho auta mrdne :(