Navštíveno 3368x

15.04.2014, 17:23 |
Zdeny60 | Upraveno: 2014-04-15 17:27:07
Toto vlákno jsem založil po té, se do mě opět navezl AR a jeho pricmrndávač šváboid.
Tak pánové,abychom si vyjasnili situaci. Já píšu s překlepy, čehož jsem si vědom. Ovšem hrubou chybu u mě nenajdeš. Ať je to mně, mě, y/i, čárky v souvětích. Ovšem psát jak negramot, který ve větě napíše u neživotného podmětu jednou y a hned vzápětí i, nebo jako většina zdejších pisálků píše vždy to opačné i/y, to je věc, která se prostě nedá nekomentovat jinak, nežli hraničící s jistou nevzdělaností. Na to se nelze prostě vymlouvat, to je prostě zásadní neznalost pravopisu jazyka českého a nepomůže nic, než snad jen to, že pár lidí může omluvit hluboká dislexie.
Takže ano, píš s mnoha překlepy, ale proti hrubkám výše uvedeného typu - no promiňte, AR a švábe, to snad nechcete srovnávat, nebo ano?Byste mě rozesmáli.
Můžu psát seberychleji s nesčetně překlepy, ale napsat hrubku tohoto ražení prostě nesvedu. Tak se zkuste nad sebou zamyslet a choďte na doučování z češtiny.
I další příspěvky poodhalí inteligenci pistaelů. Jistě bude mnoho těch, co se do mne navezou, ale pořádnou větu nesvedou.
nepise se dYslexie?
jinak tvoje starosti mit...:D
AR je pouze rejpal, který nikdy nebyl přínosem ani pro autohificlub a ani pro škoda-virt.cz kde toto praktikuje s oblibou také ;)) Z toho bych si hlavu nedělal. Je škoda na něj zakládat téma...
hrubky dělaj všichni, někdo více, někdo méně, i ty Zdeny... a není to tak dávno. Teď si nejsem jistý, jestli jsem ti jí, jako kazatele, nepřipomněl, nebo jsem se kousl do jazyka.
PS: píše se "dyslexie" :-*

15.04.2014, 17:40 |
Luke_288 | Upraveno: 2014-04-15 17:42:45
já teda nevím, ale kvůli takovýhle věci zakládat nový téma a stavit se do role bezchybnýho? to je nějaká póza nebo potřeba něco někomu dokazovat? že je v pořádku, že mi vypadávaj písmenka, ale hrubka, to se nesmí nikomu stát a pokud stane, tak je negramot?
copak by byl takovej problém, si po sobě to co píšu přečíst a opravit? a tohle myslím na obě strany.
ad dyslexie-
[ Link ] [ Link ] tak nevím...jen by mě zajímalo, jestli teda jsi tím pádem i ty, Zdeny, negramot, když nevíš, jaký i/y se píše ve slově, který jsi použil?

15.04.2014, 17:54 |
Mr.Scully | Upraveno: 2014-04-15 17:55:20
Souhlasím s tím, že překlepy by se měly tolerovat a osobně mi také vadí, pokud na ně někdo upozorňuje. Já po sobě příspěvky čtu, takže velkou většinu opravím, ale je mi jasné, že pokud někd píše příspěvky v rozsahu stránky A4, tak jich spoustu přehlédne :-)
Na druhou stranu si opravdu nemyslím, že bys zrovna ty, Zdeny, psal bezchybně - a ta "dyslexie" to myslím jen potvrzuje.

15.04.2014, 19:11 |
AR zdeny60 si děláš prdel ne? Chceš snad tvrdit že si nikdy neudělal v těch tvých do klávesnice pěsti bušených postech gramatickou chybu? Nenech se vysmát. A ano, byť si to třeba nemyslíš tak pokud bušíš trvale s překlepy apod. tak se taky není čim chlubit a klidně to srovnám s gramatickou chybou, protože tak jako tak je to kurvení českého jazyka. Ale ok, potřeboval sis něco dokázat, nicméně zkus si někdy své sálodlouhé posty po sobě přečíst....občas z toho solidně bolí oči jak to bleješ jak ti příjde kláveska pod ruku.
a ad druhý v pořadí, co více čekat, zase klasický příspěvek mající za úkol rejpnutí že? no co, zvykl sem si a patří to k tvému koloritu, co už, holt ty jiný nebudeš, ale aspoň dokazuješ že ti ležím kurevsky hluboko v žaludku....a ano teď si zase zaoponuj že přeci neležím, že mě máš na háku, to nemusíš psát, neb to píšeš vždy když máš potřebu na mě reagovat.
Mě pobavil jeden majl od zákazníka :) Když u nás nakupoval silentbloky, ke kterým logicky návod není, a pán je dokonce mechanik :)
mam dojem ze zakon vam narizuje cesky navod a ne blbe keci kere mi pri
reklamaci budou k nicemu sem automechanik a ne debyl ani senzibyl tak kde
je problem to popsat cesky hmmm??? nechtejte me moc nasrat to snad musi bejt
jasne ato jeste mate navod k montazi a uplne jinej dete do sebe…
jj, jděte do sebe, není čas nic reklamovat, musí se montovat :-))

Chtěl bych mít tvoje problémy a řešit takový píčoviny...
Drzý dědek si založil vlákno, super. Tak podívej, on udělal na dvaceti řádcích jednu gramatickou chybu, ty ve stejně dlouhém elaborátu oslavujícím tvou dokonalost několik překlepů a jednu hrubku :-))) Za debila jsi ty .....
já tedy při čtení moc neřešim překlepy, vynechané písmenka, i/y, mně mě, ale je fakt, co tu občas někdo vyplodí za slova, to je opravdu neznalost čj.

15.04.2014, 21:30 |
gizmi už se to popralo? :-D
Ale no tak. Diskuzní fórum je tu přeci od toho, aby se tu řešilo to i ono. Kdo je bez viny, ať si hodí kamenem.
Mě osobně hrubky extra nevadí, překlepy čtu hůř, ale co nesnáším, když někdo neumí psát v souvětí čárky a musím hledat vůbec smysl věty, když lovím slovesa. A takových je tady požehnaně.
preklepy neresim, hrubky sou vizitka.... jinak na me dost lidem vadi ze pisu hovorove a bez interpunkce... ale vadi to jim, takze vyporadat se s tim musi oni :-) ale co je fakt kokotismus, je vytvareni novych slovnich tvaru, ktere tak ani hovorove nezneji a dotycny to tak musi napsat aby budil dojem ze pise spisovne.... "on jse postavil" "zrdcatko" "odstrikovac" "krimplovaci" a dalsi, na ktery si nevzpomenu:-)

15.04.2014, 21:54 |
Draxx Jako Milhauzz. Ty sileny triradkovy souveti bez jediny carky/tecky a smyslu uz sou moc. Nejaky hrubky a preklepy..sme jen lidi.
Milhauzz: jeden uz hodil...a trefil sebe :D

15.04.2014, 22:17 |
Kamil Rajdlos :-D :-D :-D
jinak Zdenyho pohled chápu, občas se při čtení fakt člověk nestačí divit...
Cizí slova, což tedy ať je po vašem, dyslexie je, nemusí znát každý. Ovšem, AR, zkus si tam doplnit ty čárky, co ti chybí.Ty patří do češtiny.
Já budu spokojen, až mi nebudou oči rvát hrubáky typu " chlapi byly... a podobné. Fakt budu pak v klidu. A to mi nemluv, že tohle není věc, která už souvisí tak trochu s ....A na to jsem reagoval.
Znám několik lidí, co jsou studovaný a stejně jim čeština mnoho neřekne. Mě osobně také to kolikrát uletí. Rozhodně sebe ani jiný za debila apod. kvůli tomu nepovažuji. Je pravda, že někdy kroutím hlavou i já, co někteří dokážou napsat.
A neprijde vam, ze kdyby se cestina zjednodusila, bylo by na svete lepe? Y/I, ě/e, malá/Velká, s/z, m/mn... zavedl bych jednotné "Y"... za pár let by si clovek ani nevzpomněl--- že exystovala nějaká "Miluš", když by vedle usýnala Myluna :-)

16.04.2014, 08:20 |
Kamil CervinVega - to už se na to můžeme rovnou vykašlat a mluvit třeba anglicky :) Jak bys pak řešil např. mít/mýt, bít/být atp?

16.04.2014, 08:34 |
CervinVega | Upraveno: 2014-04-16 08:37:22
nijak, proste jen jedno Y... stejne to pochopis z kontextu a nikdo ti nerika - pozor pozor, myslim ted být, ne bít s měkkým
a s myslenkou mluvit od mala nejakym normalnim jazykem (kterym se domluvis i jinde nez jen v kralovstvi krále Miloslava) taky souhlasim, po jedne generaci by to nikomu neprislo...
Chorvati maji taki jenom měkkí "I" :)

16.04.2014, 08:44 |
PlusOne | Upraveno: 2014-04-16 08:46:00
Jak říká Dexter, proto tam nemají kokoty, ale kokoti ;-)
Nepřijde vám to trochu jako žabomyší války, tohleto téma?

mne uplne nejvic sere kdyz nekdo pyse jak pyca vubec nedela naky mezeri sere to paty pres devati ze se v tom nevyzna any kokot a pak mas jeste drzost srat ostatny jak sou vsichni na hovno a on je nelepsy muzete mi to nekdo vysvetlit diky cau

16.04.2014, 22:27 |
hawai To mi tady připomnělo jeden né moc starej topic tady v bazaru. Ačkoliv to nemám ve zvyku, tak už jsem se tam taky musel vyjádřit :-)
[ Link ]
ta by nemohla na AHC s těma hrubkama (které někdo radějc opravil) :-)
[ Link ]
ja tam teda vidim u obojiho Y. A jestli to nekdo upravil nebo ne, to se da nejak poznat?
Y tam píše jinak, mrkni na slovo zbyly, bylo tam I a snad si to přečetla a doupravila si to...no už je to jedno
tezko rict a hlavne zbytecny tohle resit.. navic ono kdyz clovek planuje skocit pod vlak, tak asi moc neresi uhlednost pisma :D
Tak to to tady plánuje minimálně každej druhej .....
:D

jo tak tohle uz je lepsi perla :D