Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: jak změřit rychlost webu

o Navštíveno 2743x o
o 03.04.2014, 16:04 | hanx
Ahoj, prosím o radu:

Jak spolehlivě změřím rychlost webu při zadání nějakého požadavku - například vyhledávání, spuštění nějakého filtru u e-shopu a podobně? Prostě víc dat než jen rychlost načítání hlavní stránky

Existuje nějaký spolehlivý online nástroj, se kterým máte zkušenosti?

Jde mi o to, že jeden web, který nám hostuje firma, co ho pro mě vytvořila, je opravdu hodně pomalý na dost počítačích ze kterých jsem to zkoušel a já nemůžu zadat reklamaci a popsat jí jako "web je pomalý"

Díky předem

o 03.04.2014, 18:01 | Mr.Scully
Na úrovni serveru by to museli změřit oni, což evidentně neudělají... cokoliv budeš měřit na tvé úrovni, tak bude hrubě ovlivněno konektivitou mezi tebou a jimi a oni se vždycky můžou vymluvit, že byla chyba u tebe z důvodu pomalého spojení... i kdyby bylo evidentní, že třeba vykreslení html bylo otázkou milisekund a půl minuty trvalo nějaké SQL zpracování požadavku na serveru, tak jim to stejně nedokážeš, pokud oni nebudou chtít.
o 03.04.2014, 18:58 | CRK
hanx: a kde to máš? Já jen abych věděl, kam nemám jít...
o 03.04.2014, 19:08 | hanx
Jen abych to upřesnil. Dlouhodobě s nimi mám dobré vztahy, s kvalitou jejich práce jsem spokojen. Jde jen o "důvěřuj, ale prověřuj".

Je to můj pocit, jsem si skoro jist, že právě ty SQL dotazy váznou, ale potřebuji si to opravdu pořádně prověřit. Zkoušel jsem to na více počítačích. Doma, v práci, na cestách a všude to je občas pomalý. Právě proto potřebuju nějaký test, nejlíp online, který udělám třeba 10x v jiný čas na jiných místech.

CRK: To říkat nebudu, protože jak říkám, jinak je spokojenost, potřebuji si to prověřit a když budu mít svoje tvrzení nějak obhájené, oni to bez problémů opraví. Taky nechci vířit vody pokud je to opravdu jen shoda náhod že jsem zrovna byl na pomalých netech. Je to větší projekt v řádu víc než desítek tisíc Kč a já si prostě musím pohlídat mouchy. Není to primárně hostingová firma, hostují si jen vlastní řešení. Na tuhle firmu jinak dávám velice dobré reference.

Co se týče e-shopů tak špatné reference mám na Netdevelo (Shopsys) a na firmu IT STUDIO ještě horší! Klidně dám podrobnosti do mailu.
o 03.04.2014, 19:43 | AR
hanx: brno? můžeš zkusit tady: [ Link ]
o 03.04.2014, 20:21 | hanx
AR: IT STUDIO bylo myslím Brno a Netdevelo Ostrava. Díky, tohle jsem už zkoušel, ale bohužel, ty sql dotazy mi to nezměří právě.
o 04.04.2014, 07:24 | lukee_cz
z tech "public" si lidi hodne chvalili Glimpse, ale osobni zkusenost zatim nemam, zatim pouzivam nase interni veci. Nicmene SQL dotazy b ymel zvladat. Vseobecne na web klasika Firebug ve Firefoxu atd, ale to uz tu asi zminovat nemusim.
o 04.04.2014, 09:13 | AR
hanx: sorry ale sql dotazy z venku bez toho aniž bys měl přístup k serveru opravdu nezměříš.....
o 04.04.2014, 09:42 | hanx
lukee_cz: díky, vyzkouším

AR: možná že jsem se opět vyjádřil nepřesně. Jde o to, že změřím rychlost, za jakou se mi načte například zobrazení výsledků vyhledávání stejného slova, výsledků zaškrtnutí filtrace produktů atd. 10x na jiných počítačích s jiným internetem. Jde mi jen o ten čas a aby všechny výsledky byly zobrazeny stejným způsobem (abych si to nestopoval stopkama)

V GA sice je rychlost webu, ale nenajdu tam to, co potřebuju. Možná špatně hledám, nevím.
o 04.04.2014, 10:21 | AR
tak to nevím co chceš tedy měřit. Jeidné co z venku bez dostupnosti serveru změříš je dostupnost stránky a jak dlouho trvá než se dostane k tobě. a k tomu právě slouží pingdom.com. Dělat nějaké měření na 10ti pc je imho blbost, na to ti stačí jeden test pingdomu.

A ještě jedna věc, co si od toho slibuješ? Pokud sám vidíš že to máš pomalé a dodavatel nehodlá řešit tak tím že provedeš test jej k tomu donutíš?
o 05.04.2014, 10:34 | hanx
AR: proste a jednoduse nechci zadavat dodavateli pozadavek: "mam to pomaly, oprav to". Tak se to proste zadat neda. V tomto pripade. Nechci se dostat do situace, kdy mi reknou "u nas to pomale neni" a potom bych stejne, tak jako tak tohle musel resit.

Krom toho, pokud mi nekdo poradi, nasmeruje me a ja tento problem vyresim, vyuziju to i u vice webu a tak. Jestli tozumis. Proste tahle vec se mi bude hodit i do budoucna.
o 07.04.2014, 08:22 | AR
jak říkám pokud seš jen uživatel tak nemáš šanci cokoliv podrobného změřit, pro tebe je ten server a jeho obsah jako černá skřínka.
Pokud bys chtěl podrobná měření tak na to existuje třeba NewRelic, ale to už se dostáváme do bodou kdy je potřeba root právo na server kde se tahle appka instaluje atd...ale zase získáš přehled o tom jaký je pageload, co žere max prostředky atd.
o 07.04.2014, 09:11 | Shr3k
Zkusil bych si udělat nějaké statistiky chování webu v různých časech během dne a pokaždé na stejné dotazy za pomocí zmíněného Firebugu nebo Google Developer Tools. Jinak pro žádného webdevelopera by neměl být problém, aby ti někam do HTML kódu hodil poznámky o tom, jak dlouho a jaký dotaz trval a jak dlouho se stránka či AJAX volání generovalo. Předpokladem je, že tvoje spojení je dostatečně silné a kvalitativně stabilní.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3311 sekund.