čau lidi, je tu někdo kdo by mi pomohl identifikovat závadu na mobilu?
Vlastním telefon SE w995 a jelikož se mi rozpadl kryt, objednal jsem si nový a v domění, že to bude brnkačka jsem se pustil do výměny.
Podle návodu na netu jsem zjistil, že se musí rozdělat takřka do šroubku, ale přes to všechno jsem se do toho pustil. Problém ale nastal ve chvíli, kdy jsem se snažil odlepit starou klávesnici od „prostřední části mobilu". Drželo to docela pevným lepidlem a po odlepení jsem zjistil, že se mi s klávesnice odlepily i jakési malé kovové částečky viz foto.
Na tištěném spoji na spodku klávesnice jde vidět, že tam byly přiletované a propojovaly tam nějaké obvody. Řekl jsem si nu co už, uvidím až mobil složím zdali klávesnice půjde nebo ne. Když tak koupím novou a vyměním. Po složeí mobilu mě ale čekalo nemilé překvapení. Místo uvítacího loga a standartní grafiky se mi na displeji zobrazily pouze čáry a šmouhy viz foto.
Jde ale vidět, že jak tam skáčou obrázky tak to malinko vidět jde ale šmouhy jsou silnější.
Myslíte, že to má za následek ta klávesnice, nebo je v kopru nejspíše i displej?
S jistotou můžu říct, že s displejem jsem při manipulaci zacházel jako z malovaným vejcem, tak že se mi moc nezdá, že by byl k.o. ale člověk nikdy neví.
Nedokázal by tedy někdo z Vás aspoň zhruba na dálku diagnostikovat závadu se kterou se můj mobil potýká?
Ještě podotýkám, že ty šmouhy na displeji tam jsou bez ohledu na to, jestli je klávesnice odpojena nebo ne.