Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Poradí někdo s opravou mobilu?

o Navštíveno 2151x o
o 01.04.2014, 20:15 | Jerry.s
čau lidi, je tu někdo kdo by mi pomohl identifikovat závadu na mobilu?

Vlastním telefon SE w995 a jelikož se mi rozpadl kryt, objednal jsem si nový a v domění, že to bude brnkačka jsem se pustil do výměny.
Podle návodu na netu jsem zjistil, že se musí rozdělat takřka do šroubku, ale přes to všechno jsem se do toho pustil. Problém ale nastal ve chvíli, kdy jsem se snažil odlepit starou klávesnici od „prostřední části mobilu". Drželo to docela pevným lepidlem a po odlepení jsem zjistil, že se mi s klávesnice odlepily i jakési malé kovové částečky viz foto.
Na tištěném spoji na spodku klávesnice jde vidět, že tam byly přiletované a propojovaly tam nějaké obvody. Řekl jsem si nu co už, uvidím až mobil složím zdali klávesnice půjde nebo ne. Když tak koupím novou a vyměním. Po složeí mobilu mě ale čekalo nemilé překvapení. Místo uvítacího loga a standartní grafiky se mi na displeji zobrazily pouze čáry a šmouhy viz foto.
Jde ale vidět, že jak tam skáčou obrázky tak to malinko vidět jde ale šmouhy jsou silnější.
Myslíte, že to má za následek ta klávesnice, nebo je v kopru nejspíše i displej?
S jistotou můžu říct, že s displejem jsem při manipulaci zacházel jako z malovaným vejcem, tak že se mi moc nezdá, že by byl k.o. ale člověk nikdy neví.
Nedokázal by tedy někdo z Vás aspoň zhruba na dálku diagnostikovat závadu se kterou se můj mobil potýká?
Ještě podotýkám, že ty šmouhy na displeji tam jsou bez ohledu na to, jestli je klávesnice odpojena nebo ne.

foto k příspěvku  od Jerry.s

o 01.04.2014, 20:15 | Jerry.s

o 01.04.2014, 20:16 | Jerry.s

o 01.04.2014, 20:16 | Jerry.s

o 01.04.2014, 20:21 | hawai
To co ti odpadlo jsou dle mého světelný diody
o 01.04.2014, 20:25 | dj.DEKL
Co to je vlevo nahore za stribrnej flek? Predposledni foto
o 01.04.2014, 20:34 | Jerry.s
nene, diody jsou z druhé strany a jsou shruba 3x tak velké jako tyhle malé cosi.
Ten stříbrný flek na předposlední foto je zbytek nějaké lepící pěnové pásky, je to nehtem krásně dolů
o 01.04.2014, 23:51 | H.E.R.O.
takhle to vypadá na poškození flexu (spojovací kabel mezi oběma částmi mobilu). to jak si poškodil klávesnicový modul si myslím,že bude také zralý na výměnu.

[ Link ]
o 02.04.2014, 19:03 | DJ.UFÍK
jako hrdina, na 100%
o 18.04.2014, 15:09 | Jerry.s
hmm tak flexikabel to bohužel není.. vyměnil jsem za nový a pořád to samé hergot.. asi ho hodím do popelnice a bude klid.
o 18.04.2014, 15:30 | radaman
Jsou to 100% diody? Mohly by to být i keramický kondíky podle tý bídný fotky :-D A neupadlo to protože je to zoxidovaný? :-D
o 18.04.2014, 15:32 | CRK
Píše se rok 2014, co si pořídit něco míň retro?! :)
o 18.04.2014, 15:52 | Jerry.s
no vážně o tom uvažuji:) jenže v dnešní době jsou to včechno cihly které sotva vlezou do kapsy s dotykáčema což se mi moc nezamlouvá. občas píšu sms aniž bych se díval na klávesnici a s dotykáčem to prej moc dobře nejde. (pro rýpaly nepíšu za jízdy v autě):)
radaman: no to asi budou nějaké kondíky, diody jsou větší tohle je opravdu miniaturní a navíc diody jsou z druhé strany té desky.
o 18.04.2014, 16:46 | tappaja
SMD odpory nebo kondiky. Priste az to budes odlepovat, tak to fest nahrej fenem.
o 18.04.2014, 17:26 | Jozzo
na dotykaci se pise taky dobře, toho bych se nebál
o 19.04.2014, 14:12 | Jerry.s
je možné že jsou to nějaké odpory SMD protože ty diody jsou uplně přesně na stejném místě akorát z druhé strany.
no nic, už mám vybraný nový kousek, sice zase poněkud archaický model xperia mini ale to mi bude stačit.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3415 sekund.