Navštíveno 4477x

28.03.2014, 14:10 |
tappaja | Upraveno: 2014-03-28 14:11:08
Mam doma COcko na 230V, tedy jednofazovy. V garazi mi to vyrazelo pojistky, tak jsem vymenil 16A jistic za 20A (jistic na baraku mam 25A)
Mno, je to o neco lepsi, ale i tu 20A mi to vyhazuje a obcas letim jak sulda nahazovat do pilire i tu 25A, to neni dobre...
Otazka je, pozadat CEZ o 32A (vetsi platby atd...) Kdyz jsem to CO mel u nasich, pojistky to ani jednou neshodilo. Cim by to mohlo byt?
Netusim, jestli by neco nemohlo byt i samotny svarecce, ale nevim jak bych to vyzkousel...
nebo CO prodat a koupit 3-fazovy...
Diky!
Nemáš to nááááhodou zapojený ještě přes nějakou prodlužku? Jestli jo, tak ji zkus vyměnit za větší průřez vodičů.....nebo ji úplně vyhodit.
Prave ze nemam... Asi se do toho stroje podivam, jestli neni nekde uvolnenej drat u stykace treba...
Napájení: 1x 230 V
Jištění: 16 A
Příkon: 4 kW
A zkusit ten tvůj jistič vyměnit za C-éčkovej(motorovej) jistič? Ten by neměl být až tak náchylnej na nárazový odběr.
Ale juknul bych asi do stroje.....
Tak jsem mluvil s klukem, co taky COčkuje a má stejnou zkušenost - A-čkovej jističk je moc náchylnej. Chce to Béčkovej nebo Céčkovej jistič, kterej "podrží" prvotní proudovej náraz. Když se pak chytne oblouk, tak už je to OK. Zkus vyměnit jistič za jinou třídu.
Trochu sem googlil, ano, je tam problem s A jisticem, ale asi pravdepodobnejsi zavada bude spalenej odpor na soft startu, viz diskuze
[ Link ] Prece by mi to nemelo vyhazovat 25A jistic ve sloupku u baraku, ne?
ale jo. ten mi vyhodí klidně i když praskne žárovka(úsporka) doma. - shodí to jak jistič doma, tak občas i na sloupku.
me to delalo nacnute trafo. porad vyhazovalo a pak trafo odeslo uplne, nastesti se to resilo v zaruce :-) jedna s eo tento stroj
[ Link ]
Poresim to softstartem, ta moje tam nic takovyho nema, a to bude ten problem...
Tapiku vymeň svářečku a bude klid, omicron si koupi jen blázen
Jen taková OT: máš v domě rozhozené fáze? Abys nejel na okruh na doraz.
v piliřku uš "B" jistič je "C" je u čezu na povolení .. jinak jako DJ.UFÍK.. to by taky mohla být příčina ... spousta domů má sice 3F přípojku ale ve finále přetěžují jednu fázi bo okruhy nemají rovnoměrně rozložené na všechny 3
V baraku nic nejede, faze jsou rozhozeny, zkousel jsem ruzny zasuvky. Je to tim proudovym razem, jak se pripoji indukcni zatez. Softstart a hotovo.
Jinak jsem s omicronem spokojenej, na takove to domaci svarovani...
Pavelk- proc si omi koupi blazen?