Navštíveno 1806x

Potrebuju dalsi radu jelikoz mi doktor napsal ze nesmim vykonavat nocni 12ky tak me zamestnavatel nabidl jinou pozici ale jsou tam taky nocni 12ky. To jsem odmitl protoze tam jsou ty nocni pak z nich vypadlo ze mi to nabidli z duvodu organizacnich zmen, ze snizujou na vyrobe pocet lidi ale ze se brani tomu mi dat nadbytecnost nebo jinej paragraf kde je narok na odstupne.
Tim ze jsem ale odmitl tuto pozici tak me rekli ze mi daji vypoved bud dohodou, nebo vypoved ze zdravotnich duvodu para. 52 ods. D.
Jak postupovat dal ? Kdyz jim dam dohodu jsem nahranej zadne odstupne a v nejhorsim pripade pokud nic nenajdu tak i snizena podpora. Pokud pujdu na ten §52-D. tak stejne nemam narok na odstupne 2 mesice vypovedni lhuta popr. plna podpora.
Je tedy nejaka moznost dostat 52 C nadbytecnost , organizace atd ? Zdravi jsem si oddelal u nich nervy taky tech par drobnejch me nevytrhlo tak bych docela rad sveho nemeckeho milovaneho zamestnavatele opustil s lepsim pocitem.
Pro predstavu 12 hodin jedna prestavka na 15 minut na napiti a zachod max nejaka svacinka (ledviny ted mam v riti a zazivani taky od toho se pak odvijel dalsi muj zdravotni stav). 3dny nocni 12ky pak 2 dny volno a pak 3 dny deni 12ky a tak to jelo 2.5 roku a bohuzel jsem nemel pozici na zidli :/ To vse za necelejch 16 000 cisteho proto si nemyslim ze bych je chtel pripravit o miliony na to ze to je druha nejvetsi fabrika na domazlicku v odvetvi farmacie.

27.03.2014, 16:57 |
CRK Tak buď rád, že půjdeš pryč, já bych tohle nedělal a zatim bych asi dál marodil, jestli sem to dobře postřeh jinde :D
tak to je taky moznost dal marodit ale zase doktor me nebude drzet do nekonecna(chtel jsem toho vyuzit ze tam ted hejbaji lidma) a me je to i trochu trapne. Vydelavat chci (letos chci zkusit i vejsku) proto se mi kazda koruna hodi nechci aby me pak nasi museli na vejsce podporovat na to sem dost starej a dostatecne prevychovanej :D
vsak mas pravo za 12 hodin na dve 30minutový prestavky.. Me kdyby nekdo rek ze se nemuzu nazrat, nebo napít tak je tam vyhlasim a pujdu domu... Nesnesl bych už víc kdyby mi někdo řikal co smím a nebo nesmím ohledně mého zdraví.. Narodil jsem se jako svobodnej člověk a jako svobodnej člověk chci taky žít a pracovat.. Kurva..
Jako Woko_O. Tohle, po jaké době máš nárok na přestávku přeci upravuje zákonník práce, ne?
No hosi tohle je bohuzel bezna praxe ve farmacii. Znam par lidi (sev. Morava) kde to maj stejne. Ono berte v potaz i to ze do vyroby musi projit urcitou dezinfekci a sterilizaci. Na druhou stranu je to problem zamestnavatele. Ale deje se to.
No, tak tam pošli kontrolu z Úřadu práce a je to, dezinfekce a sterilizace je už dle mě součást pracovního úkonu a nemuźe to být na úkor tvé přestávky. Jednou jsou nějaký zákony a ty přeci platí pro všechny ať dělají léky nebo železo. Jejich chamtivost tě stála zdraví jestli to dobře chápu. Možná by stálo za to se obrátit na advokáta a zkusit je za to popohnat k soudu. Pokud jsi ty problemy předtím neměl a prokážeš, že ti je způsobili pracovním režimem tak by jsi mohl dle mě uspět ;) Šel bych teď v ochranné lhůtě marodit a řešil to přes advokáta.
kontrola se musi hlasit predem to sem zazil v minule firme pani prisla po xy dnech z marodky s kontrolou a chtela se branit ze ji tam znicili zdravi ale najednou mohla pit kdy chtela, zachod kdy chtela , norma v tu chvili neexistovala, odsavace vyparu ktere snad nikdy nefungovaly najednou museli jit a musel to mit kazdej atd. takze jeji pracovni podminky jsou vice nez kladne a mela smolika.
U me to bude stejny nikdo te nedrzi jen si jdi na zachod, na svacinu najednou mi tam daji 2 serizovace do party abych se mohl v klidu stridat atd. Nejvic na houby v te firme je ze je tam 5 serizovacu na cca 25 lisu hala dlouha jako krava tak me dali samotneho do zadu aby se chudinky nenabehali no ze ja za den nachodim xy kilaku to je nevzrusovalo. 1 lis s pripravou trva i 4 hodky za den jen u me se takovejch forem sundalo a nasadilo treba 5 za smenu to uz se i nekdo uracil prijit. A to pak jeste musite rozchodit a cekat na schvaleni dilu z kontroly ktera vam prubezne rika co je kde spatne a vy se v tom musite vrtat to same delaji v predu tak nemaji naladu jeste pomoci me to i chapu.
Ja ted byl u doktora ten mi rekl ja ti napisu zdravotni duvody ale pocitej stim ze kdyz se budes nekam hlasit vetsinou na pozici statniho zamestnance tak si to vyjedou a nevemou te. Muzou si to nechat vyjet i nejake lepsi firmy a uvidi ze jsi marod tak te nevemou budes to mit naporad.
Tak me asi uz zbejva ta dohoda a 45 % podpora :/