Navštíveno 2640x

Cau potrebuju rychle poradit musim mit vychazky povolene doktorem kdyz me volal zamestnavatel at se u nej dnes stavim po 9:00 a ja vychazky nemam ? Sef mi tvrdi ze nemusim.

27.03.2014, 08:40 |
Bucci podle mýho musíš, protože když přijde kontrola ze sociálky, tak jediná omluva mimo vycházky je návštěva lékaře/nemocnice...

27.03.2014, 08:41 |
DaveF | Upraveno: 2014-03-27 08:41:21
byl bych v klidu, kontroly na nemocné posílá zaměstnavatel

27.03.2014, 08:42 |
DaveF snad jedině, že bys byl nějaký dlouhodobý a podezřelý případ, nebo, že by tě chtěl nachytat ten kdo si tě pozval..
bucci: to si myslim taky
DaveF: no mam pocit ze zamestnavatel posila jen nekolik dnu od zacatku nemocenske pak uz socialka a ja mam na kontroly takove stesti ze koncem minuleho roku behem 14 dnu 3 kontroly :/ Ted jsem doma 3 tydny a uz mam 1 z prace.
Kurva doktor nikde a dovolat se mu nemuzu ja mu dam 30 kc se posere priste.

27.03.2014, 08:58 |
Bucci DaveF: kdo platí nemocenskou:
1 - 3 den nikdo (tam je to zadáčo)
4 - 11 den zaměstnavatel (kontroly na popud zaměstnavatele)
11 - 364 den platí soicálka (kontroly na popud kontrolního úřadu)
365 a víc už musí posoudit revizní lékař a řeší se invalidní důchod a další individuální věci
radši bych si jí obstaral, už jen pro svůj klid

27.03.2014, 09:38 |
DaveF jj tohle jsem tušil, jen vim asi jen o jednom případu, kdy měl někdo doma kontrolu - byl dlouhodbě nemocný a velký zaměstnavatel.
aby ti tam tu kontrolu neposlal schválně, když ty budeš u něho
Bucci to sepsal správně. Pokud jsi doma tři týdny, tak kontroly už posílá sociálka a tudíž zaměstnavatele pošli do prdele, že kvůli němu nechceš mít problémy.
Já jsem teda v životě neviděl kontrolu, ani neznám nikoho, kdo by kontrolovaný byl, ale u tebe je to evidentně běžná věc, tak buď opatrný :-)))

28.03.2014, 09:53 |
DaveF asi žiju trochu v jiném světě, měli jsme zaměstnance i rok nebo pár měsíců doma a žádná kontrola se nekonala...proto věřím, že hlavní impuls ke kontrole dává zaměstnavatel
no já měl kontrol několik - a to evidentně za odměnu - nenechal jsem si líbit zacházení s sebou a protože nebyla dohoda možná šel jsem marodit (stejně mě všechno bolelo a byl jsem zničenej )dořešil jsem si pár zdravotních problémů
ale kontrol bylo několik -vycházky od 14h - za 2 minuty 14h a kontrola zvonila
Jojo, pokud vím, tak prakticky veškeré kontroly jsou na udání, tzn. buď problémový zaměstnanec nebo nasraný zaměstnavatel. Nikdy nechodí jen tak, mají toho moc.

28.03.2014, 20:52 |
gizmi Mr.Scully: nemas chlape pravdu. Byl jsem pomerne dlouho kolem vanoc doma na nemocenske a kontrolu jsem mel cca 4x. Ptal jsem se, zda jde o popud zamestnavatele a NIKOLIV. Aktualne (nevim jak jinde, ale v Plzni to tak je) byl tento urad peskovany, ze maji malou uspesnost a tak se zavedlo, ze jim to musi clovek podepsat, aby byl dukaz, ze neco delaji. To vse vim na 100%, protoze jeden pan mi prisel v 13:05 a ja mel vychazky od 13ti. Upozornil jsem ho, slusne mu rekl, ze me opravdu nenachytaji, ze opravdu problem mam a ze chapu, ze by sem musel (snezilo) znovu a tak ze mu to podepisu s jinym casem. Mel velkou radost, hlavne v tom pocasi, tak jsem se ho vyptaval a on vysvetloval, ze to ted maji tezsi. PS: prvni kontrolu jsem mel presne 14dnu od zapoceti nemocenske a normalne jsem nechapal. Tchyne byla pred 2 roky na operaci se zady a kontrolu za pul roku videla 1x :)) Bude to asi Plzni ;)
Brno taky můžu potvrdit i namátkový kontroly(skrz plnění tabulek), nikoliv hlavně na udání. Kontroloři maj vesměs svoje revíry kolem bydliště, protože nemaj proplacený cestovný. Tak si to aspoň pamauju od kamarádky co je na úřadě nad nima.

28.03.2014, 21:05 |
gizmi ebeerman: zajimave je, ze ja mel pokazde nekoho jineho :) Nejlepsi byla takova mladoucka holcina :D
prdel je ze vedle nasi bytovky bydli reditel socialky v domazlicich :D Jinak tohle je uz mimo v pondeli koncim a hura zase hledat neco jineho a budu se stehovat do Plzne za praci je mi krapet smutno za cca 25 let si clovek zvykne na svuj domov :/