Navštíveno 1877x

25.03.2014, 11:32 |
Zdenek (A) | Upraveno: 2014-03-25 11:35:30
Mam trablik s RC modelem, co jsem koupil synkovi. Zatim mu babicky kupovali RC auticka v Lidlu za 300,-Kc. Taky to podle toho vypadalo. Zatim to ale stacilo, pac se svymi "ridicskymi" schopnostmi stacil auta zlikvidovat drive, nez samy umrely na Lidl-kvalitu.
Ted jsem poridil neco o fous lepsiho. Zadnej hyper-super-model, ale za 3000,- Kc uz mi prislo, ze je to pro zacatecnika slusna utrata. Dokonce mi to i na chvili pujcil a tak jsem zjistil, ze vse je jakztak funkcni, ale ukrutne me se** jedna vec:
Zacnu od konce... Jedu vzad a potrebuji rychle zastavit, tak dam "kontra", t.j. prepnu ovladac na jizdu vpred. Reverzni sila motoru auto hned zastavi a kdyz chci jet dopredu, drzim ovladac a ficim vpred. Super! Takhle by to melo byt OK. Pri jizde vpred je to ale jine. Kdyz chci zabrzdit, tak dam "kontra" a auto jede dale na "volnobeh" az do zastaveni, presne jako kdybych dal ovladac do neutralni polohy. Samozrejme nestihnu zastavit a auto poslu do prekazky. Musim na to myslet a pri prepinani do kontra musim na okamzik zastavit prst v neutralni poloze a pak dotahnout kontra. DEBILNI CHOVANI.
Pri pokusu o reklamaci z jinych duvodu mi model vymenili. Myslel jsem, ze se spravi i toto. Chova se to na 100% stejne. Pokus o reklamaci tohoto chovani mi neuznali. Vysvetlili mi, ze je to tak schvalne, aby se prave eliminovaly velke razy do motoru a prevodu. Ze pry se to tak dela dnes u vsech regulatoru v RC autech.
RC maniaci, vyjadrete se k tomu, prosim.
Chtělo by to napsat, co je to za model a jaký tam máš regulátor. Každopádně tohle je dle mě tak nastaveno - regulátor - otázka, jestli jde přenastavit. Těch možností je dost. Například, že jedeš dopředu a kontra hodí brzdu(že to hned nejede dozadu), když pak chceš dozadu, tak dáš do neutrálu a znovu zpátečku - takhle se to dost nastavuje při expedičních autech. Jsou i regulátory, co v neutrálu mohou mít nastavenou tvrdou brzdu.
Taky jukni, co máš za RC soupravu. Občas se dá(a já takovou mám), že se nastaví v neutrálu ta brzda nebo volnoběh.
Je to prostě v nastavení.......a hledal bych napřed v RC soupravě, zda-li to nejde jednoduše nastavit tam nebo pak bych přenastavoval regulátor, ale na to musíš znát, co to je za regulátor a jestli to umí.

25.03.2014, 12:13 |
Zdenek (A)
Je to tenhle model:

25.03.2014, 12:14 |
Zdenek (A)
RC ovladac - konfiguracni panel:

25.03.2014, 12:14 |
Zdenek (A)
Receiver v aute:

25.03.2014, 12:15 |
Zdenek (A)
Proste zadnej hi-tech. Krome uvedeneho problemu to jinak slape tak nejak v ramci porizovaci ceny.
Zkusil bych si pohrát s kolečkem - throtle dual rate.
Na reglu není žádný tlačítko? mikrospínač?
No, stejně mám obavu, že to nepomůže......halt si zvyknout.

25.03.2014, 12:40 |
Zdenek (A)
Na regulatoru je jen zapustene mikrotlacitko na vyvolani synchronizace s ovladacem..... Zkusim si jeste pohrat s tim potakem na ovladaci, ale kdyz to nepujde, tak to nepujde. Jen jsem potreboval vedet, zda si ze me delaji srandu, nebo zda to ma nejakej realnej duvod.

25.03.2014, 18:35 |
gizmi Klasicka volnobezka :) A ja za to na zavody daval nemaly peniz a ono to nekomu vadi? :D Je to v poradku, ma to tak byt.
Že by to mělo volnoběžku? za tyhle peníze? s takovým "špičkovým" rc vybavením?
Programovatelny regly mivaj 3 mody - bez brzdy, poprve revers brzda, podruhe zpatecka a treti je dopredu a revers. Divny ze tohle nebrzdi vubec, u aut co to maj na pevno bejva ten prostredni.
Na regulatoru bejva tlacitko kterym se nastavuji vychylky + programuje, zkusit najit v manualu nebo vygooglit jestli to nejde prenastavit.
Jinak pokud to v tom jednom smeru chodi ok, dala by se udelat takova prasarna, na vysilaci dat na plyn revers a na motoru prohodit vodice - sice motor bezi na jednu stranu lepe - ladi se tam "predstih" ale v tomhle aute bude stejne motor kategorie kde to bude delat malej rozdil. (Taky zalezi jestli to i na zpatecku da plnej - nektery regly maj zpatecku stazenou na vykonu)
No a pak je reseni koupit naky cinsky brushless kombo a vymenit to, regl pujde nastavit a brushless je jina liga ikdyz by to byla naka levna cina... Auto vypada celkem ok, to bych do toho jeste vrazil.
Je to taky řešení, koupit jinej regl. Ale vrážet to do tohoto? Moje Mitsu Pajero se motá kolem deseti tis. s cenou. Tahač cca 25 :-)

27.03.2014, 08:56 |
Zdenek (A)
Diky za rady. Nejak se s tim poperu. Jen se bojim, ze to synek zlikviduje drive, nez se pustim do experimentovani :-) Treba ne.....
až to zlikviduje, tak budeš mít víc času na experimentování ;-)

27.03.2014, 09:05 |
Zdenek (A)
i tak se k tomu da pristoupit ;-)