Navštíveno 1285x

25.03.2014, 06:58 |
tesil | Upraveno: 2014-03-25 06:59:03
Ma pojistovna pravo nutit pojistitele si podle svych podminek nechat opravit auto v jejich smluvnim servisu?
Kamoska mela rozbity celni sklo, platila si pripojisteni, nechala ho vymenit v servise kam jezdi furt a ted ji poslali dopis, ze ji z tohoto duvodu nedaji ani korunu.
Záleží jakou ma kamoska smlouvu.
Pokud ma v pojistce slevu na pojištěni a ma tam v poznámkách, ze bude jezdit do smluvních servisu tak by tam měla jezdit. V případe, ze to nechá opravit jinde pojišťovna krátí částku o 20% , pokud nemá pojišťovnu jako Slavie atd, jinak ji nezbude nic jiného než se soudit
no musí si to přečíst. Některé pojišťovny to mají podmíněné, některé poskytnou slevu, když to opravíš v jejich vybraném servisu. Jde o to co má ve smlouvách.
Ano, při sjednávání máš možnost, že jejich smluvní servisy nechceš (já to třeba využil, i když máš o pár procent dražší HAV, protože autorizovaný servis Fiat nebyl smluvním servisem). Otázka je, co konkrétně má napsáno ve smluvních podmínkách, doporučuju, aby si je pořádně přečetla... :/
no protože jí přišel dopis, tak to tam očividně napsané má a má celkem smolíka.
sory za OT, ale když je tady zmínka o HAV - při uplatnění pojistné události se pak zvedá pojistné stejně jako u POV nebo ne?

25.03.2014, 07:33 |
Sau Jo, mělo by. U ma třeba na to ale jaksi zapomněli a bonusy mně šecky ponechali :)
Oprava ve smluvnim servisu pojistovny je jednodussi na vyrizeni formalit a nejsou pak zadne dohady o vysi opravy, vysi hodinove sazby atd. Ale aby ji odmitli uplne plnit je divny, ale zalezi na pojistnych podminkach.
walish zalezi na pojistce, ja mam treba prvni skodu bez vlivu na vyswi pojistneho.
Ať koukne do pojistnejch podmínek, jinak leckdy se dá pěkně hádat s pojišťovnou.
Mně se kdysi stalo, že kamínek, který ode mě odletěl rozbil sklo auta za mnou. Měl jsem auto pojišťěné u Triglavu. Výměna skla vyšla na 10000Kč, pak mi od nich přišel dopis, že mám zaplatit 50%, neboť sem neměl platnou STK (byla 3/4roku prošlá :D, nějak jsem na ní zapomněl). Tak jsem si zahrál na právníka a trošku si pročetl pojistné podmínky a nakonec od vymáhání pohledávky odstoupili a zrušili to. A to jsem to vedl hodně amatérsky :).

25.03.2014, 12:05 |
tesil Uz jsem mluvil se servisakem a bere to na sebe, penize nechce a preda to svymu pravnikovi.
Copak to je za pojistovnu? ČPP ?

25.03.2014, 18:40 |
tesil Jj....
Ja bych je nechtel ani za hovno....jedno z aut jsem mel u Triglavu a uz nikdy vic. Ted vse u Allianz a radost s nema resit poj. udalosti:-))