Navštíveno 1409x

Hledám nějakou externí DVD vypalovačku, aby spolupracovala bez problémů s Macbookem.
Jde mi o zálohu hudby kde ve skoro celé sbírce 150GB jsem přepisoval a upravoval 90% TAGů včetně doplňování infa o BPM apod.
..nerad bych o tohle někdy přišel (jinak záloha je ještě v iPodu, druhém PC) ale jak říkám placka je placka
cena max. do 1000,-

19.03.2014, 02:11 |
maresk | Upraveno: 2014-03-19 02:11:34
řekl bych, že to je asi fuk, po zkušenostech s externíma i interníma vypalovačkama bych asi volil něco od LG, Samsunga nemůžu ani cejtit (spolehlivost mechaniky=tragédie, po roce a 20ks vypálených médií šla na reklamaci a vrácení peněz), nicméně Toast mi byl ochotný pálit na jakoukoli vypalovačku, co jsem ke svýmu MBP 15" Late 2007 připojil (mám stařičkou Santa Rosu 2,4ku Core2Duo a chodí fantasticky), nicméně z 99% jsem pálil na interní LG Superdrive, co je v Macu uvnitř :-)
co se modelu týče, tak u GP50NB40 od LG je přímo psaná podpora Mac OS, takže bych se toho nebál :-), cenově se to pohybuje kolem 800Kč s DPH :-)
Jinak placka je placka, ale bacha na životnost - některý média, který vypadají, že vydrží pár desítek let, po 3 letech nebyly čitelný (a to jsem je skladoval v suchu a temnu) - na zálohu 150GB bych spíš použil kvalitní exterák, kterej se poté hodí do skříně/trezoru a vydrží x let :-D

19.03.2014, 05:56 |
Kamil mám k Airu LG, ale jak psal maresk - makat by měly všechny

19.03.2014, 10:04 |
clown hmm, zalohovat na DVD mne nenapadlo ... :(
1x kopie na HDD a 2x sitovy disk ..
300GB neni moc .., to mam na sluzebnim ntb.
btw .. jam muze rict Macista, ze nemuze cejtit Samsung, kdyz mu ten jeho zamilovanej stroj Samsung vyrobil :)))
clown: Santa Rosu Samsung na "svědomí" nemá, pokud vím :-D
jinak od Samsungu nemůžu ani cejtit jen optický mechaniky, ostatní věci nemám problém (osobně hořce lituju, že Samsung prodal divizi pevných disků Seagate-Samsungy byly moje nejoblíbenější disky, byly spolu s WD asi to nejlepší, co bylo).

19.03.2014, 11:27 |
clown jj .. dnes neni dobrej HDD ... zadnej :(
ja uz bohuzel zamenl vsechny Samsung Spinpointy .. , vetsina v haji :( .. vsadil jsem na WD Black a WD Red .. no uvidime :) tocim to po roce .. :( ze dvou Samsungu co jsem mel v nasu je pro jistotu 6x jinych HDD :(
maresk:
Nooo toho se právě bojím dát všechno na exterák, kde je 50 na 50, že o data přijdu (zkušenosti známejch)
Napadlo mě x variant jak to všechno udělat a to:
Mám v Macku SSD, kde se všechna hudba nevejde a i tomu disku až tak něvěřím. To už rotační, kde momentálně hudbu mám, ale je to defakto jedna ze záloh.
Už sem x krát vytahoval hudbu z ipoda Classic 160GB což je fajn záloha, ale defakto jen jedna z možností klidného vrácení na disk....díky němu sem vytáhnul celou sbírku do druheho nepožívaného compu s Windows.
Varianata:
1: pořídit druhej iPod, kterej bych perfekně využil v autě (nebaví mě přecvakávat interprety na flash) iPod se chová po připojení k rádiu úplně jinak a můžu vybírat dle Generes, Playlistů apod., ale nevýhodou je cena a taky, že bude furt v autě (nevyndaval bych ho)
...ale opět je to disk
2: pořídit externí disk ...tomu vůbec nevěřím
3: pořídit šuplík a šoupnout do něj rotační
4: vypalovat na DVD
clown: v Macu mám WD Black 750GB asi 2 měsíce, takže zatím netuším, jak se bude chovat, v druhým notebooku (dědoušek Thinkpad R50p na Win7) mám WD Blue PATA 320GB už asi 3 roky a naprosto BEZ potíží (tedy až na rychlost).
Kamarádka má v notesu WD Black asi rok a něco, taky bez problémů.
mmch na Blacky je záruka výrobce 5 let, takže si WD docela věří :-D
tomas.V: ještě máš variantu 5. NASka s dvouma diskama v mirroru, nicméně to není úplně laciný řešení (počítej s cca desítkou s dvouma 2TB diskama). u NAS máš výhodu, že když zdechne jeden disk, data máš na druhém :-)
další výhodou NASky je možnost emulace Time Machine, tedy zálohování Maca jako takového :-)
kamarád je grafik/muzikant, má QNAP NASku, v ní 2ks 2TB WD disků, zálohuje si do ní práci a jede mu tam Time Machine :-))
Po zkušenostech mám rád z NASek jen Synology a Netgear (z běžných strojů)

20.03.2014, 10:21 |
clown WD Black tu mam pod klavesnici taky, nic lepsiho neni .. asi ne. btw .. 5r zaruka ... :)) Kdyz mas dobrej model bezi furt, aneb doma je Caviar 270MB .. (stari HDD jsem vyhodil) .. a nebo taky lehne po pul roce .. WD RAID ed 2x :((
Ale jako doba se obratila .. i kdyz mi to bylo proti srsti, tak krome dvou dosluhujicich Spinpointu nema uz nikde nic jineho nez WD Black / WD Red :(
Tak tak, občas se disky nepovedou a když zdechnou, tak to většinou stojí za to :-(
Když si porovnám statistiku poruchovosti, tak WD stále vychází nejlíp, Hitachi taky, Seagate je děs, běs a hrůza,
v domácím PC, na kterým dělá drahá polovice, mám Spinpointa, mamča má tuším WDčko, tchyně WDčko (místo zdechlýho Seagate)