Navštíveno 1684x

Zdravím,nemyslím samozřejmě jako cestující,ale jestli někdo neřídíte metro.V Praze bydlím krátce,v metru jsem jel prvně před 2 rokama:-) tak je to pro mě nová záležitost:D
Ne,vážně,docela mě to začlo zajímat,třeba kolik km/h jede max.metro?Jak nejvíc hluboko je?Včera při cestě z práce souprava mezi stanicemi zastavilo v tunelu,začlo troubit(a mě se začly v hlavě rodit katastrofické scénáře o srážce),pak jsme jeli až do další stanice skoro krokem.Jasně že jsme zřejmě dojeli soupravu před náma,tak jsme museli čekat,alepro mě to byla nestandardní situace:)
Vyvsává mi další otázka-jak je to všechno zabezbečený?Co jsem koukal na nějaký videa,řidič toho moc před sebou nevidí,kdyby měl zabrzdit před nenadálou překážkou,asi by se nezdařilo..
Je tu někdo znalý těchto věcí?Pro někoho to jsou blbosti,mě to docela zajímá,rád bych se dozvěděl něco ''ze zákulisí'' od někoho kdo třeba jezdí,jestli zažil nějakou neobvyklou situaci,jaké jsou bezpečnostní systémy atd.Díky díky:)
už studuju wiki,a myslel jsem jestli někdo nejezdí,ale díky:)
uplně si vzpomínám, jak jsem to samé zažíval s tramvajema, čumět do řidičovy kabinky mě fascinovalo, stejně jako výhled uplně zepředu...no a za pár týdnů mě to přešlo :-)
me by zajimalo cim metro brzdi a jak to funguje kdyz to jede porad brzda plyn

15.03.2014, 23:26 |
AR oo: to nebrzdí jako vlak/šalina a jiná kolejová vozidla? jinak tipnu pokud neni potřeba rychlé zpomalení tak motorova brzda. u šalin sem si všim že mají na podovozku takové desky a párkrát sem viděl jak to s nima praštilo do kolejí a šalina flekovala ;)
jj, občas zastaví v tunelu a smrdí tam hnusně spálený nějaký brzdový obložení, někdy i ve stanici

15.03.2014, 23:32 |
AR tak metro klasika kotoučovka

Hlavně co třeba když řidič chytí srač*u (což se může stát) co udělá?Nemůže jen tak zastavit a běžet na záchod.???Jinak co jsem vyčet,tak metro je konstruovaný do max rychlosti 80km/h což mě překvapilo,řekl bych že jede max 50-60.Dost to zrychluje vizuelně že tam jsou hned zdi blízko si myslím.Jinak by mě taky zajímalo jakej maj interval na destičky,přeci jenom těch 30tun co má prázdnej vagon+cestující to musí bejt mazec to ubrzdit a hlavně každých pár metrů... :)