Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jak na ČKP bez kupní smlouvy?

o Navštíveno 4761x o
o 14.03.2014, 06:49 | Kamil07
Věc se má takto, od 2.3.2013 jsem vlastnil auto, které bylo 26.3.2013 prodáno.
Včera mi přišel dopis od ČKP, že by bylo fajn, kdybych jim zaplati 5 330,- Kč za nepojištěné vozidlo v období od 18.9.2013 do 29.12.2013.
V nepojištěném období jsem již dávno nebyl vlastníkem vozidla.
Bohužel jsem ho na nového majitele neodhlásil přímo já, ale dal jsem mu plnou moc.
Jak si vždy všechny smlouvy nechávám v jedné složce, tak kupní smlouvu k tomuto autu nemůžu najít a vůbec netuším komu jsem auto prodal.
Dá se z toho legálně vybruslit?

Díky za jakékoli info.

o 14.03.2014, 07:24 | Thullo | Upraveno: 2014-03-14 07:27:08
Mno, z toho co uvádíš je zřejmé, že jsi auto prodal 26.3.2013 - tzn. někde to konkrétní datum musíš mít nějak poznačeno, ne?

Mělo by ti stačit čestné prohlášení, že jsi auto už nevlastnil.

Bohužel, pokud jsi byl v tu dobu dle centrálního registru vozidel ještě stále uvedený v TP jako vlastník i provozovatel, tak pravděpodobně budeš i muset toto pojištění platit (pokud dotyčný bude zm*d a vys*re se na to)

- teď nedávno o tom byla v TV reportáž, týkající se stejné věci na nějaký prastarý autobus, co někdo prodal, ale neodhlásil/nepřehlásil ho a nový majitel neplatil pojistku - no, nyní to má platit ten původní majitel. (což je levárna šílená teda)

Je to GRC a ČKP komplet je banda (promiňte mi ten výraz) zasranců, kteří se ohánějí ministerstvem dopravy a informacemi z centrálního registru vozidel.

NIC z toho není pravda - žádné info z CRV nemají! Už několikrát jsem je poslal do pr... když mi poslali nesmyslné požadavky na platby z doby kdy jsem buď UŽ vozidlo nevlastnil (dle kupní smlouvy, ale i dle evidence CRV) nebo JEŠTĚ nevlastnil!

Nikdy jim nedám info o NOVÉM, či PŮVODNÍM majiteli - pošlu jim třeba sken velkého TP, začerním všechny udáje, které nepotřebují a jen tam nechám to, OD KDY, případně DO KDY jsem byl majitel/provozovatel a měl jsem tak povinnost platit povinné ručení :o) a čau pipi...

Nedovoláte se nikam jinam, než na infolinku, kde pracují holky, které vám nedají žádné číslo, nikam vás nepřepojí, maximálně vás odkáží na Pankrác, kde mají právní oddělení. Pak melou pořád dokola, že podle paragrafu bla bla bla jako obeslaný máš povinnost jim poslat důkazy o tom, že jsi nevinný...

Z toho se mi chce zvracet!!! Však se na ně taky podávají hromadné žaloby už - doufám, že brzy jim spadne hřebínek - nějaký nový zákon se na ty grázly chystá! :o)

No, jsem se zase zapoměl a rozepsal jako Zdeny60 :o) ale toto mě tak zvedá ze židle - jak čtu někde PROBLÉM S ČKP, hned bych vraždil! Naši se naštvali, dali to celé DASce, ať se starají - taky jim došlo, že mají platit POVko za dobu, kdy nové auto, co mají, ještě ani neznali :o) no sranda toto...
o 14.03.2014, 07:46 | 323Marty
Jen by mě zajímalo, kde dělaj soudruzi chybu. Nechci je rozhodně hájit, vim, že tam jsou diletanti, taky s nima nemám nejlepší zkušenosti, ale z jiného směru. Každopádně já už mě na sebe přihlášenejch asi 20 motorovejch vozidel a nikdy se mi nestalo, že bych jim musel něco dokazovat. Ale je fakt, že sem nikdy nedal nikomu neznámému plnou moc, aby udělal mou povinnost, ať už odhlášku nebo registraci...
Kamil07: obávám se, že budeš muset zajít do registru vozidel a zeptat se, jak je to s Tvým bývalým vozem a pokud dosud není od Tebe odhlášené, měl bys podat trestní oznámení na neznámého pachatele o neoprávněném úžívání cizí věci. Policie ho vypátrá a on bude muset prokázat, že auto užívá na základě kupní smlouvy ze dne 26.3.2013. A pak už bude snadné toto prokázat ČKP. To bych snad tu šestku zaplatil :o)))
o 14.03.2014, 07:57 | Kamil07
Thullo: Datum vím, protože dva dny na to jsem šel zrušit pojistku a ta byla ukončená 28.3.2013.
Bohužel jsem měl bazarovou pojistku přes kamarádův bazar, takže jsem ke zrušení nepotřeboval ani kupní smlouvu a proto nemá kopii ani pojišťovna.
o 14.03.2014, 08:22 | sotek | Upraveno: 2014-03-14 08:22:57
Taky mi minulý týden přišel pozdrav od ČKP na cca 13tis. na auto, které je od roku 2012 nepřetržitě v depozitu. Navíc po mě chtěli úhradu za období duben 2013 až leden 2014, ale já se stal vlastníkem až v srpnu 2013. Prej čerpáno z CRV. Poslal jsem kopii TP a za 3 dny námitka uznána a případ uzavřen.

V Tvém případě bych začal na dopravce na koho je auto ted psané, zda odhláška proběhla atd. A mrkni na [ Link ]
o 14.03.2014, 08:35 | Pekys
Si tu smlouvu napiš znova. Kupující je jedno jestli existuje nebo ne. Ty jako prodávající budeš mít smlouvu že to již nebylo tvoje.
o 14.03.2014, 10:50 | 323Marty
Pekys: Jednak se ptá, zda se z toho dá LEGÁLNĚ vybruslit. A jednak píše, že ani neví, komu to auto vlastně prodal, takže napsat si jen tak kupní smlouvu na fiktivní osobu, to by bylo asi dost trapný ne?
o 14.03.2014, 11:05 | Thullo
2 323Marty:
Jistě, odhlášení se jedna věc, ale jsou případy, kdy ti pošle ČKP výzvu k úhradě za období, kdy jsi to auto JEŠTĚ NEMĚL - a to jen proto, že jsi poslední pojistník a před tebou to někdo neplatil. Což je něco, co ty neovlivníš (viz případ mých rodičů a vlastně i můj u posledního auta - mám platit za např. LEDEN - BŘEZEN 2013 ale auto jsem koupil AŽ v DUBNU 2013)

A ČKP se ohání záznamy z centrálního registru vozidel - což je evidentní LEŽ, neb v tomto registru jsi vedený jako majitel až od DUBNA 2013.

To je to, co mě kurevsky sejří... ;o)
o 14.03.2014, 20:32 | bartosek
CKP pracuje pouze s údaji z pojišťoven, jako soukromý subjekt nemají do evidence vozidel přístup.Pracují tak, že si berou všechny nově uzavřené pojistné smlouvy a tyto porovnávají s údaji o ukončení pojistky k danému vozidlu. Vychází z toho, že nový majitel se stal vlastníkem v době převedení vozidla na svoje jméno, bez pojistky to registr neudělá. Rozdíl automaticky zasílají bývalému majiteli. A z toho vznikají ty různé spory. Jinak jedině jak uvádí Marty, ovšem to tě nezbavuje povinnosti dlužnou částku uhradit a po vyřízení věci ji vymáhat zpět.Ani policie ti obratem asi majitele nezjistí, pokud již není uveden v registru.
o 15.03.2014, 01:24 | Kamil07
Diky chlapi, pokusim se z toho nejak vybruslit a pak dam vedet jak to dopadlo.
o 18.03.2014, 21:49 | deywis
nedávno mi došla taky složenka. jelikož jsem smlouvu nemohl najít, řešil jsem co s tím. v jedné diskusi mi bylo řečeno že pro ČKP je směrodatná kupní smlouva, nikoli zápis v TP. To mi přijde docela nelogický, smlouvu si naškrábu doma na koleni, zápis v TP neojebu...

každopádně radši jsem to zaplatil, věděl jsem přesně o co šlo, vázla tam komunikace s původním majitelem a složenka byla jen na 600,- tak pro klid duše...
o 05.08.2014, 17:03 | Knightey-
No minuly tyden mi prisla taky posta od CKP.
Koupil jsem vozidlo v nedeli. Nevedel jsem ze ho budu kupovat, takze jsem zadne POV neresil. Nakonec jsem ho vzal. S majitelem jsem se dohodnul, ze pojistku rusit nebude. Ze az vozidlo odhlasi a posle mi VTP tak ja si podle toho udelam POV a prihlasim hned na sebe. VTP mi prisel az po 10ti dnech cca. Pojistku jsem delal hned na to. Cili 11 dni auto bylo udajne nepojistene.
Ale ten majitel ji nerusil, tak co to je kurva? :/
To je jako kdyz mam pojistene auto a jezdi mi s tim nekdo jinej ne? A kdyz jsem chtel na pojistovnu odhlasit POV tak mi rekli, ze jedine az donesu VTP kde je auto v depositu nebo je odhlasene. Tak ty voe...
Je to sice teda jen necela tisicovka, ale nelibi se mi to rohodne.
Da se s tim neco delat? Ci muzu tak maximalne drzet hubu a krok?
o 05.08.2014, 17:47 | HIGHTOWER
Není to náhodou tak, že pokud dojde k prodeji, tak se tím "automaticky" pojištění ukončuje (všeobecné pojistné podmínky, nebo v zákoně o pojišťovnách bo kde to je uzákoněné)? Takže když si vytáhnou data z registru vozidel a je tam datum prodeje, tak to tak berou, že smlouva skončila tím dnem, kdy došlo k prodeji, nebo ne?
o 05.08.2014, 19:47 | Knightey-
No kdyz se smlouvou pujdes na pojistovnu tak asi ano.
Ale kdyz dotycny to nechal dele? Nebyl to rusit? Navic auto odhlasil az za cca 6 dni.
Jestli to je primo prodejem, tak je to na pitchu. Ale to by znamenalo, ze si nemuzes koupit auto v nepracovni den? :)
o 05.08.2014, 20:35 | HIGHTOWER
no jo, ale asi uvedl na formulář datum prodeje, ČKP si data bere z registru, a podle toho se řídí? Já fakt nevím, jak tyto postupy přesně jsou, ale viděl bych to takto jak píši no...
Můžeš i nepracovní den, v ten den ještě pojistka platí, co tedy mám info, až od následujícího dne pojistka už tedy není, koupíš pátek, v so musíš pojistit, nemáš kde, v neděli taky ne, pojistíš v pondělí, ale s datem počátku pojištění k sobotě, prostě dni po datu kupní smlouvy...
o 05.08.2014, 20:37 | AR
nemělo by se to řídit datem zápisu změny v registru?
o 05.08.2014, 20:40 | HIGHTOWER | Upraveno: 2014-08-05 20:42:26
kupní smlouvy, u nemovitosti je taky datum kupní smlouvy a v katastru nemovitostí je pak ještě datum nabytí plné moci. Ale to je datum prostě druhořadé, úřední datum, ale platnost práv, povinností je dáno datem kupní smlouvy. Když koupíš auto a pak ti ho ukradnou a ještě není přepsáno na tebe a máš ho pojištěné, taky přeci neplní pojišťovna prodávajícímu, protože je ještě v registru jako majitel...

Kupní smlouva je to hlavní, ten základ, od kterého se odvíjí další právní povinnosti, práva, podle obč. zákoníku, ostatní na to navazuje, je v souladu...
o 05.08.2014, 20:42 | Knightey-
No ja prave nevim safra...
Sere me to, kdybych to vedel, clovek si udela pojistu hnedka nejak na VINko alespon...
o 05.08.2014, 20:43 | HIGHTOWER
nemusíš hnedka udělat, ale stačí prostě datumově zpátky... když na pojišťovně ukážeš kupní smlouvu, tak ti garantuju, že ti sami řeknou, že pojištění máš mít od toho a toho dne...
o 05.08.2014, 21:03 | AR
mno a de to nějak ověřit? zda bylo či nebylo pojištěno?
o 05.08.2014, 21:08 | HIGHTOWER
je přece web, kde zadáš RZ a k jakému datu chceš, zda bylo pojištěno

[ Link ]

[ Link ]

[ Link ]
o 05.08.2014, 21:10 | michall
Trochu OT: taky mi dorazil dopis z ČKP, chtěli po mě asi 27tKč za auto, které jsem nikdy neměl, nemám ani mít nebudu. V životě jsem ho neviděl, kdo byl nebo je vlastníkem netuším. Asi si mě prostě vylosovali. Že mi popletli jméno a spletli si osobák s náklaďákem je už bez komentáře.
o 05.08.2014, 21:13 | HIGHTOWER
dojdi si na registr vozidel a nechej si vyjet výpis a nebo rovnou je pošli do háje a ať to udělají oni, proč ztrácet svůj čas kvůli šmejdům...
o 05.08.2014, 21:51 | kozlustechnykus
Proc stracet cas? Protoze ty kurvy jsou schopny na tebe hned poslat exekutora.
o 05.08.2014, 21:55 | Knightey-
To je v riti... takze koukam ze to budu muset zaplatit....
o 05.08.2014, 21:59 | HIGHTOWER
Pokud jsi je jist, že žádné takové auto nevlastnil... ono tam zajít, vystát, zaplatit... navíc oni pokud vím, oni jsou povini prokázat, že jsi se provinil a ne ty, že ses neprovinil ne? A vzhledem, jaký tam mají bordel, OA si pletou s NA, pletou jména, tak jako fuck off... nebát se toho, komunikovat a poslat je prostě do háje... Plno věcí se dá vyřešit po tel., mailu, jen se toho nebát. A že ČKP jsou šmejdi, tak to je známé...

Exekutor je jen strašák, nikdy nejde hnedka, předchází tomu dost kroků, a navíc v těch vízvách k zaplacení je nějaký kontakt ne a možnost se i odvolat, podat stížnost, odpor, nevím, nikdy jsem jí neviděl, ale určitě nějaká možnost obrany
o 05.08.2014, 22:33 | AR | Upraveno: 2014-08-05 22:36:44
HIGHTOWER: sic takové weby existují, a dokonce mě to napadlo ale něco tam mají zle, protože to ukazuje až moji pojistku.

a teď jsem to ještě ověřil na druhém autě, a tyhle databáze ti vyplivnou jen pojištění na současném majiteli, pojistky předhozího to nezobrazuje.
o 05.08.2014, 23:07 | HIGHTOWER
njn, holt jak říkám, ČKP = šmejdi :-( Aneb lítej po úředech ty, oni jen i nesmyslně posílají dopisy...
o 06.08.2014, 07:25 | AR
No já koupil auto 1.6 v neděli, a pojistku mám od 3.6. Dle slov prodejce mu pojistku zrušili ke dni zápisu v TP a to je 3.6 takže teoreticky by to mělo být ok, jenže jak známe ČKP nechají to pořádně uzrát a když tak se ozvou až pak že.
o 06.08.2014, 08:01 | riviera.kidd
POV nejde udelat zpetne ne?
o 07.08.2014, 06:58 | michall
No nakonec jsem byl pro výpis z CRV, kde samo bylo, že jsem ho neměl, to jsem oskenoval a poslal. Ono těch "peliček" s komunikací je víc. Mailem nekomunikují, adresu na webu nemají, pošta chodí přes Ostravu P.O.Box, ..., informaci jim dal Pepík z MD, tak je určitě správná, my nic neověřujem, v dopise byla lhůta na zaplacení nebo podání "důkazů" 30 dní, oni sami ale žádnou lhůtu nemají, u OA mi tvrdili, že to může být kategorie N1, přičemž v dopise je uvedeno NA do 12t, ... Snad je to teda ukončeno navždy.

P.S. Když tam zavoláte, tak vám medový hlas nejprve oznámí, že hovor je nahráván v rámci zlepšení služeb. Když jsem pak oznámil, že si hovor také nahrávám, tak se to protistraně moc nelíbilo :-) Proč asi?
o 08.08.2014, 22:07 | Rajdlos
Statem poverena lichva. Jak muze tahke soukroma instituce legalne fungovat, fakt nechapu. Pry majitele jsou snad Svycar a Cech.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3245 sekund.